مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: کیفیت پستههای ساوه با پستههای استانهای پستهخیز کشور از لحاظ طعم، شکل و اندازه برابری میکند.
حسن شریفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی بیان کرد: از ویژگیهای پسته ساوه، میتوان به برداشت و پوستگیری، شستشو و مرحله خشک اشاره کرد که پس از عملیات سورتینگ برای مصارف داخلی یا صادرات به مبادی مربوطه ارسال میشود.
وی با بیان اینکه تمایل باغداران ساوه به سمت کشت محصول سالم و ارگانیک است، اظهار داشت: در تولید محصولات ارگانیک از سموم شیمیایی استفاده نمیشود و این امر منجر به تولید محصولات کشاورزی سالم، با کیفیت و توأم با افزایش ارزش محصول خواهد شد.
وی اضافه کرد: با توجه به اقلیم مناسب شهرستان ساوه و شرایط آب و هوایی مناسب در صورت تأمین آب مورد نیاز زمینه توسعه باغات پسته شهرستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت پسته ساوه سه هزار و 400 هکتار است، افزود: سطح باغات بارور این شهرستان دو هزار هکتار است که از هر هکتار دو تن برداشت میشود.
وی ارقام پسته ساوه را احمد آقایی، کلهقوچی، فندقی و اوحدی عنوان کرد و گفت: یکی از باغداران ساوه 240 هکتار سطح زیر کشت پسته دارد که از هر هکتار به طور متوسط هفت تا هشت تن پسته برداشت خواهد کرد. وی بیان کرد : پستههای تولیدی پس از برداشت به خط فرآوری برده شده و در پنج مرحله پوستگیری، شستشو و جداسازی، نمگیری، خط آزمایش و خشک کردن انتقال میابد که روزانه سی تن پسته فرآوری میشود.
شریفی خاطر نشان کرد: برداشت پسته تا اواخر مهرماه در ساوه ادامه دارد و پیشبینی میشود بیش از چهار هزار تن پسته برداشت شود. افزون بر 135 هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان ساوه، 19 هزار هکتار آن باغات و 116 هزار هکتار دیگر را زمینهای زراعی شامل میشود.