چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

بنیانگذار و مؤسس شهرک بزرگ گلخانه‌ای آوه از توابع شهرستان ساوه گفت: کمبود سوخت بزرگترین مشکل گلخانه‌های آوه است.

مجید خلیلی تهرانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، با اشاره به منابع عظیم گازی کشور و محدودیت منابع فسیلی گفت: به مصلحت کشور است که وابستگی به نفت و گازوئیل در مصارف عمومی به حداقل برسد و منابع گازی به عنوان سوخت سالم بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 

وی به استفاده بهینه از آب در شهرک گلخانه‌ای آوه اشاره و خاطرنشان کرد: در همه پروژه‌های کشاورزی کمبود آب اولین مشکل کارآفرینان و کشاورزان است اما، در شهرک گلخانه‌ای آوه با وجود منابع بسیار محدود آبی منطقه، مشکل آب نداریم و بزرگترین مشکل ما کمبود و گرانی سوخت است.

 

وی گفت: هم‌اکنون سالانه هر واحد گلخانه‌ای 90 هزار لیتر نفت گاز( گازوئیل ) سهمیه دارد که با وجود کمبود گازوئیل، به شدت در حال آسیب دیدن هستیم و به بهره‌مندی از سوخت گازی به عنوان یک سوخت سالم نیاز جدی داریم.

 

وی تصریح کرد: چنانچه سرمایه‌گذاران و فعالان شهرک گلخانه‌ای آوه از سوخت گاز، با قیمت حداقلی برخوردار شوند، این شهرک توسعه خیره‌کننده‌ای خواهد داشت.

 

مدیرعامل شهرک گلخانه‌ای آوه در ادامه با انتقاد از وجود شیوه‌های سنتی آبیاری گفت: در شیوه سنتی آبیاری یا همان غرقآبی صرف نظر از اینکه آب دور از دسترس ریشه می‌ماند، 90 درصد آن نیز هدر می‌رود اما، در آبیاری قطره‌ای خصوصا در کشت‌های گلخانه‌ای تنها 10 درصد آب مصرفی هرز می‌رود و باعث می‌شود مقادیر بسیار کمی از منابع آبی صرف امورات کشاورزی شود.

 

وی گفت: امروزه آب در کشور ما یک گنج، و ثروتی است که باید در شرایط بحرانی موجود، با برنامه‌ریزی صحیح، علمی و بهینه از آن استفاده کنیم چراکه با ادامه شرایط کنونی و مصرف سنتی آب به زودی با مشکلات بسیار حاد مواجه می شویم کما اینکه بخشی از این شرایط بحرانی امروزه برای همه ما قابل لمس است.

 

خلیلی تهرانی خودکفایی در تولید اقلام غذایی و محصولات استراتژیکی مانند گندم را یک اولویت مهم برای کشور دانست و افزود: دشمن درصدد است تا در هر زمینه‌ای که خودکفا نیستیم برآن تحریم و محدودیت وضع کند پس همه باید تلاش کنیم تا در تهیه اقلام غذایی در کشور خودکفا شویم و اساس خودکفا شدن در عرصه کشاورزی مصرف بهینه آب و پرهیز از آبیاری سنتی است.

 

وی در پایان با قدردانی از حمایت مسئولان شهرستان از این مجموعه بی‌نظیر در سطح خاورمیانه افزود: چه بخواهیم و چه نخواهیم ساوه در مسیر توسعه است؛ پس سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تنها باید سرعت این توسعه را افزایش و مسئولان شرایط سرمایه‌گذاری‌ها را تسهیل کنند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group