شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران از فعالیت‌های منابع طبیعی در ساوه بازدید کرد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه مرکزی، گری لوییس در سفر به ساوه به همراه رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و استاندار مرکزی و جمعی از مقامات استانی و شهرستانی از پروژه احیای منابع طبیعی جامعه‌محور در منطقه طراز ناهید این شهرستان بازدید کرد.

وی در این سفر ضمن بازدید از فعالیت‌های احیای منابع طبیعی جامعه‌محور از طرح‌های تولید و کاشت نهال آتریپلکس در راستای بیابا‌ن‌زایی این منطقه (طراز ناهید) طرح‌های منابع طبیعی، احداث خشکه‌چین و بوستان‌های روستایی بازدید کرد.

لوئیس نتیجه این بازدید را مثبت و گام مهمی در راستای ارتقای توانمندسازی پناهندگان افغانی ساکن در این منطقه دانست.

وی افزود: موضوع حفاظت از محیط‌زیست، احیای منابع طبیعی و امنیت آب و خاک از موضوعات شاخصی است که جمهوری اسلامی به آن توجه ویژه دارد.

به گزارش ایسنا؛ در پروژه احیای منابع طبیعی جامعه‌محور در منطقه طراز ناهید ساوه؛ بیش از 100 هزار نهال آتریپلکس، 200 مترمکعب خشکه‌چین و 300 هکتار هلال‌های آبگیر به منظور جلوگیری از هرزآب اجرا شده است و این اقدام در سال جاری نیز در 200 هکتار با کاشت 70 هزار نهال آتریپلکس ادامه خواهد یافت.

در این سفر بازدید از فعالیت‌های احیای منابع طبیعی جامعه‌محور، بازدید از نمایشگاه فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی در استان و توانمندسازی پناهندگان، حضور در جلسه هم‌اندیشی با موضوع بیابان‌زدایی و توجه به توانمندسازی پناهندگان از دیگر برنامه‌های گری لوییس خواهد بود.

 

 

 

 

نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: ایران در عقب راندن بیابان‌زایی پیش‌رو است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه مرکزی، گری لوییس در جلسه هم‌اندیشی پروژه‌های بین‌المللی احیای منابع طبیعی جامعه‌محور که با حضور معاون وزیر کشاورزی و مسئولان استان در مهمان‌شهر افاغنه شهید ناصری ساوه برگزار شد، اظهار کرد: کره زمین رفته رفته به سمت گرمی و خشکی سوق پیدا کرده است و محافظت از آب و زمین از الزاماتی است که جمهوری اسلامی در این مسیر پیش‌رو قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه روند بیابان‌زایی که به تعبیر مسئولان زلرله خاموش قرن است در حال انجام است، افزود: به همان اندازه که آب را در دریاچه ارومیه از دست می‌دهیم جنگل‌ها و مراتع نیز به طور تدریجی در حال از دست دادن رفتن هستند.

نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه معکوس کردن روند بیابان‌زایی دیر نشده، تصریح کرد: خشک شدن دریاچه‌ها و هامون‌ها طرحی است که جمهوری اسلامی ایران روند معکوس آن را در پیش گرفته و باید در حوزه بیابان‌زدایی نیز این موضوع را الگوی خویش قرار دهد.

وی معکوس کردن روند بیابان‌زایی را عاملی در کاهش تهدیدات زیستگاهی عنوان کرد و گفت: این پروژه که به عنوان طرح ترسیب کربن نامگذاری شده با کاشت نهال و با کمک اعضای جامعه محقق می‌شود و یک راه و روش صحیح و علمی در مقابله با بیابان‌زایی است.

لوئیس خواستار گسترش طرح ترسیب کربن در استان‌هایی نظیر البرز، سمنان و بوشهر شد تا بتوان کاشت نهال را در کشور به دو میلیون هکتار افزایش داد.

لوئیس با اشاره به اینکه ادامه این روند بدون بها نخواهد بود، افزود: باید اعتبارات خاصی برای مقابله با بیابان‌زایی اختصاص داد و با تخصیص این اعتبارات این روند شتاب خواهد گرفت. زمانی به صورت کامل این اقدام محقق می‌شود که در معکوس کردن بیابان‌زایی موفق عمل کرده باشیم.

وی تأکید کرد: نباید اجازه دهیم طبیعت با زلزله خاموش مواجه شود باید دست به دست هم دهیم و مقابله با بیابان‌زایی را عینیت بخشیم.

نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به حضور پناهندگان افغانی در جمهوری اسلامی گفت: ایران یکی از دو کشور مهم جهان است که شمار زیادی از پناهندگان را در خود جای داده است. سازمان ملل با قدردانی از عملکرد ایران در این راستا همواره شاهد اقدامات ارزشمند آموزشی و بهره‌مندی از امکانات بهداشتی و اشتغال پناهندگان توسط ایران بوده است.

لوئیس در پایان افزود: به نمایندگی از سازمان ملل حمایت خود را از اقدامات انجام شده در خصوص پناهندگان افاغنه در ایران اعلام می‌کنم.

 

 

 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اهمیت جامعه‌محوری در پروژه‌های احیای منابع طبیعی گفت: این طرح برکات بسیاری برای توسعه و پیشرفت جوامع به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه مرکزی، خداکرم جلالی در جلسه هم‌اندیشی پروژه‌های بین‌المللی احیای منابع طبیعی جامعه‌محور که با حضور مسئولان استان در مهمان‌شهر افاغنه شهید ناصری ساوه برگزار شد، رسیدن به توسعه مطلوب را در گرو جامعه‌نگری و آینده‌نگری دانست و افزود: جامعه‌نگری و آینده‌نگری یعنی موضوعات را کامل دیده و به صورت انتزاعی عمل نکنیم.

جلالی اظهار کرد: عاقبت‌اندیشی در کارها می‌تواند برای رسیدن به اهداف اصلی که مشارکت جمعی است تأثیر داشته باشد و مشکلات را برطرف کند.

معاون وزیر کشاورزی طرح ترسیب کربن را یکی از اقدامات جامعه‌نگر و آینده‌نگر توصیف کرد و افزود: این طرح و سایر پروژه‌های اجتماعی و مشارکتی با محوریت انسان مورد توجه است و با فرهنگ و مسائل دینی ما کاملاً هماهنگی دارد.

وی با اشاره به اجرای طرح ترسیب کردن در سال جاری در 18 استان کشور گفت: اجرای این طرح منجر به توسعه و پیشرفت روز افزون کشور خواهد شد. در پروژه‌های منابع طبیعی از تجربیات موفق پروژ‌ه‌های بین‌المللی به ویژه طرح ترسیب کربن در سال جاری بهره خواهیم برد چراکه بسیاری از کشورها تواسته‌اند با اجرای این طرح جامعه‌محور پیشرفت کنند.

 

 

 

 

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: بیابان‌زایی زلزله خاموش قرن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه مرکزی، عباس کارگر در جلسه هم‌اندیشی در خصوص پروژه‌های بین‌المللی احیای منابع طبیعی جامعه‌محور که با حضور نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران و مسئولان استان در مهمان‌شهر افاغنه شهید ناصری ساوه برگزار شد، اظهار کرد: 110 کشور در دنیا در معرض تهدید بیابان‌زایی قرار دارند که از آن به عنوان زلزله خاموش یاد می‌شود و افغانستان یکی از این 110 کشور است.

وی با اشاره به تخریب شدید مراتع و فرسایش خاکی بسیار زیاد در افغانستان گفت: اجرای طرح‌های بیابان‌زایی در قالب کلاس‌های آموزشی به جهت توانمندسازی افاغنه در حال انجام است. این افراد با برگزاری دوره‌های آموزشی با گیاهان مختلف، انواع نهال‌ها و همچنین با عملیات آبخیزداری و حفظ منایع پایه آشنا می‌شوند و می‌توانند در بازگشت به کشور خود از این ذخیره دانشی استفاده کنند.

کارگر تصریح کرد: طرح ترسیب کربن یک طرح موفق و علمی است که خروجی آن همکاری ملی و بین‌المللی در راستای بیابانزدایی را به دنبال داشته و منجر به هم‌افزایی بیشتر در این رابطه نیز خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اجرای این طرح در استان‌های وسیع کشور گفت: طرح مذکور در حال حاضر در استان‌هایی چون سمنان و خراسان رضوی در قالب آزمایشی در حال انجامبوده و مراحل مطالعاتی را می‌گذراند.

استان مرکزی مستعد بیابانی شدن است

به گزارش ایسنا؛ در این جلسه یوسف یوسفی مدیرکل منایع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز اظهار کرد: استان مرکزی با وسعتی برابر 2.9 میلیون هکتار و 490 هزار هکتار بیابان مستعد بیابانی شدن است.

وی با اشاره به اجرای طرح ترسیب کربن، نمونه موفق بیابان‌زدایی را در کویر میقان عنوان کرد که در دنیا بی‌نظیر است و جنبه گردشگری دارد.

یوسفی تصریح کرد: اقدامات انجام شده در خصوص مقابله با بیابان‌زدایی در استان مرکزی با توجه به موضوع چرای دام و تخریب بوته‌ها اجرایی می‌شود. در این خصوص اعتبارات خاصی درنظر گرفته شده و با همکاری سازمان ملل این اعتبارات پایدار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در اجرای این طرح موضوعات توسعه فضای سبز، تولید و توزیع نهال، آموزش تکمیلی، فعال کردن صندوق‌های خرد و تأمین اعتبارات مدنظر قرار گرفته است، گفت: تزریق اعتبارات بین‌المللی برای اجرای پایدار این طرح می‌تواند فضای طبیعی ارودگاه‌ها را چشم‌نواز کند و مهاجرین نیز می‌توانند به تأمین معیشت خود بپردازنند.

مدیرکل منایع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تأکید کرد: به دلیل مشابهت اقلیم جغرافیایی ایران و افعانستان فراگیری آموزش‌ها در این اردوگاه کمک شایانی به ارتقای توانمندی افاغنه خواهد کرد.

به گزارش ایسنا؛ در حال حاضر طرح ترسیب کربن در محلات نیز در حال اجراست.

 

 

 

 

استاندار مرکزی توجه به بیابان‌زدایی را یکی از اهداف برنامه ششم توسعه کشور عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه مرکزی، محمدحسین مقیمی در جلسه هم‌اندیشی پروژه‌های بین‌المللی احیای منابع طبیعی جامعه‌محور که با حضور نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در مهمان‌شهر افاغنه شهید ناصری ساوه برگزار شد، اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف برنامه پنجم توسعه کشور، دولت برنامه‌های محوری در راستای جلوگیری از بیابانزایی در دست اقدام دارد.

وی با اشاره به اجرای طرح ترسیب کربن به منظور احیای مراتع، فضای سبز و جلوگیری از بیابان‌زایی در ساوه، افزود: به دلیل مصرف بیش از حد بوته‌های منطقه و چرای آنها توسط دام‌ها نیاز به احیای گیاهان طبیعی بر مبنای یک پروژه علمی و فنی تحت عنوان ترسیب کربن احساس شد که در حال حاضر این مهم در طراز ناهید ساوه در حال اجراست.

استاندار مرکزی با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در کشور و استان در حال اجراست، تصریح کرد: برای اجرای این طرح در استان مرکزی به مساحتی در حدود 500 هزار هکتار نیازمند هستیم که این رقم در کشور به دو میلیون هکتار می‌رسد. در حال حاضر در ساوه و همچنین سه استان دیگر کشور این طرح به صورت آزمایشی در حال انجام است.

وی اضافه کرد: همکاری سازمان ملل متحد و جمهوری اسلامی در قالب مبارزه با بیابان‌زایی به صورت تحقیقاتی و علمی توانسته است ایران را در تحقق اهداف مورد نظر در این راستا یاری کند.

مقیمی با اشاره به بازدید از اردوگاه افاغنه گفت: در این مهما‌ن‌شهر چهار هزار و 596 نفر از افاغنه ساکنند که با کمک کمیساریای عالی سازمان ملل و ایران اسکان داده شده‌اند.

وی افزود:به منظور اشتغال این افراد 150 هکتار زمین و مزرعه در اختیار آنها قرار داده شده است.

استاندار مرکزی تأمین نیازهای بهداشتی و درمانی افاغنه با احداث یک مجموعه بهداشتی و درمانی و همچنین پیگیری تحصیل فرزندان آنها در مدارس و دانشگاه‌ها را از برنامه‌های انجام شده عنوان کرد و گفت: مهاجرین افغان مهمان جمهوری اسلامی هستند و ما نیز تمام تلاش خود را برای میزبانی از آنها به کار خواهیم گرفت.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group