شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

کارآفرین جوان ساوجی که در پرورش و تولید قارچ فعالیت دارد، خواستار حمایت مسئولان از کارآفرینان شد.

 

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ددانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، اکبرعباسی با کمترین سرمایه و امکانات وارد عرصه تولید شده و با پشتکارو تلاش، کارآفرینی را در دانشگاه تجربه آموخته است.

 

وی گفت: پرورش قارچ را به رغم مخالفت‌های خانواده و دوستان که آن را کاری دشوار و زیان‌ده می‌دانستند با حداقل سرمایه از سال 85 آغاز کردم.

 

عباسی افزود: تنها با توکل به خدا، پشتکار و امید به آینده توانستم در تولید قارچ که کاری بسیار حساس و نیازمند تجربه زیاد است موفق شوم و علاوه بر ایجاد اشتغال برای خود، زمینه اشتغال چندین نفر دیگر را فراهم کنم.

 

وی با اشاره به اینکه در شروع این حرفه با زیان‌های متعدد مالی مواجه شده، اظهار کرد: در ابتدا فعالیت خود را با احداث یک سالن تولید شروع کردم و هم‌اکنون با احداث 26 سالن توانسته‌ام زمینه اشتغال حدود 30 نفر را به صورت مستقیم فراهم کنم.

 

وی ادامه داد: تولید در این حرفه مقرون به صرفه است به طوری اگر این تجربیات که حاصل تلاش شبانه‌روزی است، مورد حمایت دولت و مسئولان قرار گیرد، زمینه اشتغال 100 نفر را در این مجتمع فراهم خواهم کرد.

 

عباسی معتقد است مدرک دانشگاهی که فاقد تجربه عملی باشد به ندرت می‌تواند در امر تولید و اشتغال‌زایی موفقیت به همراه داشته باشد.

 

وی همچنین ضمن اظهار گلایه از حمایت نشدن از سوی برخی مسئولان این شهرستان افزود: با وجود پیگیری‌های زیاد، تاکنون حمایتی از این کار تولیدی از توسط مسئولان ذی‌ربط شهرستان انجام نشده است.

 

وی نداشتن گاز و آب را از مهمترین مشکلات کنونی مجتمع پرورش قارچ خود دانست و گفت: هم‌اکنون متقاضیان زیادی برای تولید قارچ و ایجاد اشتغال در این مجتمع وجود دارند که در صورت حمایت مسئولان، آنها نیز می‌توانند وارد این عرصه تولیدی شوند.

 

عباسی بیان داشت: با توجه به کمبود منابع آبی و نیاز کم تولید قارچ به آب، حرکت به سمت این صنعت ضروری است و مصرف آن نیز باید در سبد غذای خانوارها گنجانده شود.

 

وی اضافه کرد: با توجه به این که تولید قارچ یک صنعت جدید در کشور است هنوز فرهنگ مصرف آن برای مردم به خوبی تبیین نشده است، بنابراین باید با اطلاع‌رسانی، خانوارها را از خواص این ماده غذایی آگاه کرد.

 

به گفته وی، با وجود این که قارچ‌ها از بقایای زاید گیاهی تغذیه می‌کنند ولی سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر، انواع ویتامین و اسیدهای آمینه ضروری برای بدن هستند. قارچ ها با داشتن ارزش غذایی فراوان، کم‌کالری بوده و فاقد سدیم، چربی، کلسترول، و سرشار از پتاسیم هستند و چربی دو تا سه درصدی آنها در مویرگ ها رسوب نمی کند و کاملا دفع می‌شود. کسانی که از رژیم غذایی لاغری در برنامه غذایی‌شان استفاده می‌کنند می‌توانند از قارچ بهره ببرند و نگران بالا رفتن چربی خون و اضافه وزن نباشند.

 

مدیرجهاد کشاورزی ساوه در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایسنا در اینباره گفت: عباسی یکی از تولیدکنندگان موفق قارچ در شهرستان ساوه است که با احداث یک کارگاه درگذشته توانسته تاکنون یک مجتمع تولید قارچ دکمه‌ای راه‌اندازی کند.

 

حسن شریفی افزود: کارگاه های این تولیدکننده با سطح کوچک توانسته علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار در تمامی فصول سال نیز فعالیت کند.

 

وی بیان کرد: در حالی که بیشتر واحدهای تولیدی بزرگ این شهرستان نتوانسته‌اند به فعالیت خود ادامه دهند، شرایط این مجتمع روز به روز در حال افزایش است.

 

به گفته وی، مدیریت جهاد کشاورزی ساوه تمامی تلاش خود را برای گرفتن موافقت اصولی و حمایت از این تولیدکننده انجام داده اما برخی ضوابط مانع تحقق این امر است.

 

وی افزود: بر اساس این ضوابط، تولیدکنندگان قارچ تنها در صورت تولید در سطح بسیار زیاد می‌توانند از مجوزهای لازم جهت برخورداری از تسهیلات برخوردار شوند اما، همچنان تلاش خود را برای حمایت از این تولیدکننده انجام خواهیم داد.

 

براساس این گزارش،‌ برخورداری این تولیدکننده موفق از تسهیلات در گرو افزایش سطح زیر کشت، و افزایش سطح زیر کشت در گرو دریافت تسهیلات است؛ ولی از آنجا که در هر دو سوی این معادله یک جای کار لنگ می‌زند به نظر می‌رسد به سلامت به هم رسیدن این دو خط موازی تنها در صورت تغییر ضوابط امکانپذیر است و باید دید که آيا مسئولان فکری برای وقوع این تلاقی مبارک کرده‌اند یا خیر؟

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group