ساوه، دومین شهرستان بزرگ استان مرکزی است که با برخورداری از 400 اثر تاریخی و فرهنگی شناسایی شده ظرفیت منحصر به فردی در جذب گردشگر دارد.
به گزارش ایرنا، توجه بیش از پیش به بناهای تاریخی و گردشگری با انجام برخی اقدامات، جدای از ایجاد منطقه گردشگری، زمینه اشتغال و توسعه این شهرستان را شتاب می بخشد.
شهر ساوه با برخورداری از بناهای تاریخی ارزشمندی مانند مسجد جامع، بازار، بنای چهار سوق، موزه مردم شناسی و مسجد سرخ می تواند به یکی از قطب های مهم گردشگری تبدیل شود.
بازار تاریخی چهار سوق ساوه و اطراف مسجد تاریخی سرخ این شهر یکی از این بناهای تاریخی است که سالهاست به مرکز خرید و فروش انواع پرندگان و مکانی برای تجمع دلالان تبدیل شده است.
یک شهروند ساوجی در این خصوص گفت: اثر تاریخی چهار سوق که میان مسجد سرخ و موزه مردم شناسی این شهر واقع شده به مکانی برای خرید و فروش پرندگان تبدیل شده است.
ˈناصر بیاتˈ افزود: وجود بوی نامطبوع، فضای فیزیکی نامطلوب، تجمع عرضه کنندگان میوه از سوی دستفروشان و افراد معتاد موجب شده که رغبتی برای بازدید از این آثار ارزشمند در دیگران ایجاد نکند.
وی اظهار کرد: موزه مردم شناسی ساوه با هدف معرفی قومیت و فرهنگ مردم این شهرستان در مجاورت این محله قرار دارد که هیچ تناسبی به فضای اطراف به لحاظ فرهنگی ندارد.
دیگر شهروند ساوه ای گفت: هم اکنون بیشتر بناها و بافت های تاریخی و فرهنگی این شهر در مناطق فرسوده واقع شده و نیازمند رسیدگی است.
ˈاحمد حسنیˈ افزود: بناهای قدیمی و تاریخی شهر ساوه باید به مکانی مناسب برای ارایه فرهنگ و هنر کهن مردم این شهرستان تبدیل شوند.
شهردار ساوه نیز گفت: ساماندهی برخی اصناف موجود در اطراف بناهای تاریخی شهر ساوه و انجام اقدامات فرهنگی، یکی از نیازهای این شهر و از برنامه های مهم شهرداری است.
ˈکامران جوادیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اصناف که بیشتر آنها در زمینه فروش پرنده فعالیت دارند از سال ها قبل در این اماکن فعالیت داشته اند که با خرید و تملک محل کسب آنان می توان این مناطق را ساماندهی کرد.
وی بیان کرد: اجرای طرح ˈمسجد تا مسجدˈ یکی از برنامه های مهم شهرداری با هدف ساماندهی اطراف بناهای تاریخی این شهر است که ایجاد یک محوطه فرهنگی و تاریخی میان مسجد سرخ و مسجد جامع به طول یک کیلومتر انجام خواهد شد.
جوادی ادامه داد: با اجرای این طرح بزرگ، این منطقه به فضایی مناسب تبدیل خواهد شد و زمینه جذب گردشگر در بناهای تاریخی این شهر فراهم خواهد شد.
وی با بیان این که برای انجام تملکات اجرای این طرح نیازمند تامین اعتبار هستیم، اظهار کرد: اختصاص اعتبارهای ملی و استانی به اجرای این طرح شتاب می بخشد.
جوادی گفت: عملیات اجرایی این طرح سال 88 با تصویب در شورای اسلامی شهر ساوه آغاز و مقرر شد به صورت مشارکتی با حمایت استانداری و سازمان راه و شهرسازی استان مرکزی اجرا شود.
وی ابراز امیدواری با اجرای این طرح علاوه بر حفظ پیشینه تاریخی ساوه این مجموعه یک حرکت پویا برای جذب توریسم به این شهر باشد.
جوادی افزود: اما تا انجام این طرح بزرگ فرهنگی برنامه های کوتاه مدت برای ساماندهی برخی اصناف مزاحم در اطراف بناهای تاریخی این شهر پیش بینی شده است.
رییس شورای اسلامی شهر ساوه نیز گفت: بافت سنتی ساوه در مرکز شهر و فعالیت برخی اصناف مزاحم چهره ناخوشایندی در مناطق مرکزی این شهر ایجاد کرده است.
ˈمحمود نجفیˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جمع آوری برخی اصناف مزاحم بخصوص در اطراف بناهای تاریخی تنها با انجام تملکات توسط شهرداری امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: تاکنون بخشی از تملکات ضلغ غربی مسجد تاریخی سرخ ساوه به صورت نیمه تمام انجام شده که اتمام آن نیازمند تامین اعتبار مناسب است زیرا در صورت کم توجهی اجرای آن در سال های آینده دشوارتر خواهد شد.