شهردار ساوه تاکید کرد: اگر از طلای کثیف و پسماندها درآمد کسب کنیم و هزینه شهرداری تامین شود اقدام بزرگی انجام شده است.
کامران جوادی شهردار ساوه در گفتوگو خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی، اظهار داشت: پسماندها به صورت مجاز از شهرهای دیگر وارد شهرستان ساوه نمیشود هرچند گاهی به صورت غیرمجاز وارد شهر میشود.
وی با بیان اینکه "افرادی هستند که به صورت غیرمجاز پسماندها را برای منظور سود اقتصادی وارد شهر میکنند که البته مکانیزمهای لازم برای برخورد و مدیریت این امر در نظر گرفته شده است" افزود: براساس بازدیدی که از ایستگاه تخلیه زباله که در خارج از شهر ساوه مستقر است داشتیم تلاش داریم که هر چه سریعتر خط بازیافت زباله را راهاندازی کنیم، تجهیزات لازم برای مکانیزه شدن بازیافت زباله خریداری شده است، مجوز و تسهیلات لازم درحال تخصیص است تا خط تولید راهاندازی شود.
شهردار ساوه تصریح کرد: اخبار و شایعه ورود پسماندهای شهرهای دیگر به ساوه زمانی ایجاد شد که افراد برای مقرون به صرفه بودن ایجاد خط تولید بازیافت زبالهها تصمیم گرفتند که برای درآمد بیشتر پسماندهای شهرهای دیگر را نیز مورد استفاده قرار دهند اما امروز به هیچ عنوان از شهرهای اطراف زباله و پسماندی وارد ساوه نمیشود و کاملا این قضیه منتفی است و نظارتهای بیشتر و دقیقتری در این خصوص اعمال میشود.
وی با اشاره به اینکه "سازمان مدیریت پسماند ساوه یکی از سازمانهای فعال در شهرداری و حتی کشور است در خصوص سیاست کاری این سازمان گفت: سیاست بر این است که در کنار افزایش تکنولوژی روی فرهنگسازی و آموزش نیز کار کنیم. طبق جلساتی که با مدیرعامل این سازمان برگزار شد تاکید شد که سطح سنی آموزش را درخصوص مدیریت پسماند تغییر داده و بیشتر تمرکز خود را از دبستان شروع کنیم که سیاست بنده نیز همین است.
جوادی تاکید کرد: آموزش در کلیه امور حرف اول را میزند و باید فرهنگ سازی در همه مسائل به حدی بالا رود که در بحث پسماندها تفکیک از مبدا به حد ایدهال برسد که این امر به شدت در کاهش هزینهها کمک میکند، و بازیافت زبالههای تر و خشک درست انجام می شود.
وی امکانپذیر بودن این مهم را تنها از طریق آموزش و فرهنگسازی عنوان کرد و گفت: اگر آموزش در این خصوص از سنین پایین شروع شود قطعا جواب خواهیم گرفت. سازمان مدیریت پسماند ساوه در این عرصه پیش قدم بوده است و برنامههای مفصلی در نظر داریم.
شهردار ساوه اظهار کرد: میتوان در این خصوص از کشورهای صنعتی و توسعهیافته الگو گرفت و این طلای کثیف را وارد سرمایههای شهر کرد که این امر در راستای توسعه پایدار و درآمد پایدار شهرداری ایجاد خواهد شد. این افتخار نیست که شهرداری از جریمه ماده 100 و تخلفات ساختمانی کسب درآمد کند. اگر بتوانیم از زبالهها و پسماند، درآمد کسب کنیم اقدام موثری است و همیشه میتوان روی این درآمد حساب کرد و در این خصوص برنامه نیز داریم.