چند روزی است که به همت بخش خصوصی و با همکاری اداره صنعت، معدن و تجارت و مجمع امورصنفی شهرستان ساوه نمایشگاه تخصصی مبلمان، لوستر، دکوراسیون و فرش در این شهر در حال برگزاری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، این نمایشگاه در 30 غرفه با هدف معرفی محصولات داخلی مبلمان و عرضه مستقیم کالا با قیمت مناسب و تخفیف تا 50 درصد در مجموعه ورزشی فجر ساوه برگزار شد.
با وجود اطلاع رسانی مطلوب مدیریت نمایشگاه در خصوص زمان برگزاری این نمایشگاه استقبال شهروندان ساوه ای از آن مطلوب نبوده و غرفه داران از این وضعیت گلایه مند بودند.
در همین ارتباط و در ساعات پایانی برپایی این نمایشگاه خبرنگار ایسنا منطقه مرکزی ضمن بازدید از غرفه های این نمایشگاه در گفت و گو با غرفه داران به بررسی دلیل اصلی استقبال نه چندان جالب مردم از نمایشگاه و چگونگی فرهنگ مبل نشینی از دید سازندگان مبلمان پرداخت.
یک غرفه دار گفت: شركت كنندگان در اين نمايشگاه آخرين توليدات و توانمنديهاي خود را در زمينه مبلمان، سرويس خواب، ميز نهارخوري، لوستر و صنايع روشنايي با زحمت و مشقت فراوان از شهرها دیگر کشور در معرض ديد عموم قرار داده اند اما چون مردم از آن استقبال نمی کنند دلسرد می شوند.
رضا تقوی افزود: شهرستان ساوه به دلیل ویژگی صنعتی بودن، از مناطق داراي ظرفيت بسيار در استفاده از مبل و دکوراسیون به شمار می رود است و ما قبل از اینکه برای برپایی این نمایشگاه به ساوه بیاییم توصیف این شهر را در رونق خرید و فروش و بازار شنیده بودیم اما ظاهرا این طور نیست.
یک غرفه دار دیگر نیز گفت: نمایشگاههای مبلمان محل عرضه مستقیم و بلاواسطه کالاهای مورد نیاز و بهترین فرصت برای خانوادهها و زوجین جوان است تا خرید خود را از نمایشگاه و با تخفیف ویژه انجام دهند.
علی رضا میرهاشمی افزود: بازدید کنندگان این نمایشگاه خانواده ها و یا زوج های جوان هستند که یا قصد تعویض مبلمان فرسوده منزل را دارند و یا برای تأمین وسایل جهت آغاز زندگی مشترک اقدام به خرید می کنند اما از مجموع بازدیدکنندگان از این نمایشگاه کمتر از پنج درصد متقاضی خرید مبلمان و لوستر هستند.
وی ادامه داد: نگاهی به وضعیت صنعت مبلمان در کشور نشان دهنده آن است که با وجود پتانسیلهای زیادی که در زمینه مبلمان و مصنوعات چوبی وجود دارد اما واردات کالا و نبود حمایتهای لازم از تولیدکنندگان داخلی و گرانی مواد اولیه موجب شده تا این صنعت با چالش مواجه شود و مردم هم برای خرید استقبال نکنند.
مسوول برگزاری نمایشگاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: برگزاري اين نمايشگاه فرصت مناسبي براي ارائه توليدات و توانمندي فعالان اين بخش را در مناطق مختلف کشور فراهم مي كند.
مهدی جدیدیان با اشاره به اینکه مبلمان در دنيا جزو سبد كالاي خانوار است، افزود: در حال حاضر در حوزه مبلمان در کشور بیش از هزار تولید کننده و عرضه کننده فعال هستند و می توانند جدیدترین و متنوع ترین نیازهای مردم را با کیفیت و قیمت مناسب تولید و عرضه کنند.
وی با بیان اینکه لازم است امروز فرهنگ مبل نشینی به عنوان یک نیاز زندگی ضرورت یابد، گفت: توسعه صنعت مبل منجر به ارتقای فرهنگ مبل نشینی در جامعه می شود.
وی ادامه داد: پزشکان به منظور حفظ سلامتی انسان مبل نشینی را توصیه می کنند و فواید استفاده از مبل را گوشزد می کنند تا انسان بتواند از عوارض و بیماریهایی که در شکل سنتی زندگی ایرانی به آن مبتلا می شود رهایی یابد.
این فعال اقتصادی اضافه کرد: متاسفانه هنوز فرهنگ مبل نشینی در سطح جامعه به خوبی توسعه نیافته و برخی از شهروندان حاضرند هزینه بسیار زیادی را برای خرید فرش بپردازند اما نیمی از هزینه ای که برای خرید فرش می پردازند صرف خرید مبل نکنند.
وی بیان کرد: با این وجود در پنج سال اخیر مبل نشینی عمومیت پیدا کرده است و مردم نگران سلامتی خود شده اند اما برای تعمیق این مهم لازم است با برپایی چنین نمایشگاه هایی به توسعه آن کمک کرد.
وی ضمن قدردانی از مسوولان شهرستان در راستای همکاری مطلوب به منظور برگزاری این نمایشگاه تخصصی گفت: برپایی چنین نمایشگاه هایی در مرکز شهر و اماکن پررفت و آمد می تواند تعداد استقبال کنندگان را بیشتر کند.