چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

رفت و آمدهاي نوروزي و آنچه كه به عنوان گردشگري فصلي مي‌شناسيم، مي‌تواند داراي فوايد مثبت اجتماعي و فرهنگي باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ايران (ایسنا) ـ منطقه مرکزی، تغییر و تحولات سریع در عرصه‌های گوناگون اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه، تأثیرات شگفت‌انگیزی بر سبک زندگی مردم و عملکرد سازمان الگودهی آنان داشته تا آنجا که بحث پر طمطراق آسيب‌هاي فرهنگي و اجتماعي، اكنون به يكي از مباحث جدي عالمان حوزه جامعه شناسي تبديل شده است.

به اعتقاد يك كارشناس مسائل اجتماعي، مهمترين ويژگي اجتماعي و فرهنگي دوران معاصر، گسترش شهرنشيني، تراكم شديد جمعيت، مدرنيته، تأثير پذيري از رسانه هاي مدرن و تمايل به فردگرايي است كه آشنا ساختن افراد با سنت هاي قديمي و تقويت احساس تعلق آنان به جامعه بزرگتر و نظام اجتماعي مرجع، يكي از مهمترين الزامات مواجهه با آسيب هاي سبك زندگي جديد است.

اين جامعه شناس مي‌گويد: ارتباط فيزيكي كنش‌گران اجتماعي با يكديگر تحت عنوان گردش نوروزي و بويژه مراودات فرهنگي و تحكيم مناسبات اجتماعي با آنان در نهايت موجب تقويت همبستگي اجتماعي و مخصوصا در بين جوانان موجب شكوفايي هويت انساني و اجتماعي آنان خواهد شد.

محمدرضا فتحي افزود: گردش هاي نوروزي موجب آشنايي جوانان و فرزندان خانواده ها با تاريخ، هويت و كسب اصالت فرهنگي مي شود چنانچه در دراز مدت مي تواند به كاهش آسيب هاي اجتماعي كمك كند زيرا فرهنگ، همانند يك چسب قوي، آحاد جامعه را به هم پيوند مي زند و هويت منسجم فرهنگي را براي جوانان احراز مي كند.

وی اضافه کرد: گردش در ميان فرهنگ هاي گوناگون و آشنايي با خرده فرهنگ هاي اصيل ايراني، زمينه قوي را براي احراز هويت فرهنگي نزد جوانان مهيا مي سازد كه اين مهم مي تواند كاهش اختلافات نسلي را به دنبال داشته باشد.

كارشناس ارشد جامعه شناسي شهري افزود: نوروز فرصت مناسبي براي آشنا كردن نسل جوان جامعه با آيين هاي سنتي و آموزش سنت هاي ناب انساني و احساسي ايرانيان به آنان است، آيين هايي كه بخشي از تاريخ و تمدن ما را تشكيل مي دهد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group