نشست هم اندیشی مسوولان شهرستان ساوه به منظور حل مشکلات روستای آوه با حضور نماینده مردم ساوه و زرندیه، معاون استاندار و فرماندار ساوه، بخشدار بخش مرکزی و جمعی از مسوولان با رئیس شورای بخش مرکزی، اعضای شورای اسلامی و دهیار آوه در این روستا تشکیل شد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در این نشست در سخنانی گفت: این دیدار به منظور بررسی مشکلات احتمالی این منطقه صورت گرفته است تا با تعامل و هم اندیشی و نیز برگزاری نشست های تخصصی به منظور مرتفع شدن آنان تدابیر لازم اتخاذ شود.
شهلا میرگلوبیات افزود: در مناطقی همچون منطقه آوه که ظرفیت ها و بستر لازم برای توسعه را دارند باید با توسعه زیرساختها و امکانات، تقویت بخش کشاورزی در زمینه تولید محصولات زراعی و باغی و نیز دامداری و همچنین استقرار صنایع مرتبط با تولیدات بومی مانع از مهاجرت روستائیان به شهرشده و نیز موجب پیشرفت روزافزون آن باشیم.
وی با اشاره به اقداماتی که در گذشته برای پیشرفت و توسعه این منطقه صورت گرفته است، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات این منطقه مشمول مرور زمان شده است و برخی پروژهها نیز نیمه تمام مانده است که لازم است مسوولان با پیگیریهای لازم این منطقه را جایگاه واقعی خود با توجه به پیشینیه تاریخی آن برسانند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه تصریح کرد: برآورده کردن نیازهای این منطقه مرهون تعهد عملی مسوولان و تعامل شورای اسلامی و دهیاری روستاست که با مدیریت صحیح هزینه ها که از ارکان اقتصاد مقاومتی است بتوانند رضایتمندی خدای متعال و مردم را فراهم کنند.
به گزارش ایسنا، فرماندار ساوه نیزبا اشاره به اینکه تقویت روستاها باعث کاهش مشکلات شهری میشود، افزود: اقدامات قابل توجهی در روستاهای شهرستان ساوه به ویژه روستای آوه صورت گرفته است که نتیجه توجه ویژه دولت با شعار عدالت ورزی و توجه به مناطقه محروم است.
احمد آزاد افزود: یکی از وظایف مسوولان این است تا با حضور در جمع روستائیان از نزدیک با مشکلات آنهاد آشنا و پاسخگوی خواسته های آنان بوده و با برنامه ریزی در صدد رفع مشکلات برآیند.
وی بیان کرد: رویکرد مسوولین استانی و شهرستانی به سمتی است که بتواند با اهداف دولت که همان آبادانی روستاها است، منطبق ده و خوشبختانه با توجه به وحدت و همدلی که میان اعضای شوراهای اسلامی و دهیاری آوه با مسوولان وجود دارد شاهد یک تلاش همگانی در جهت توسعه و آبادانی این منطقه هستیم.
به گزارش ایسنا، رئیس شورای بخش مرکزی و عضو شورای اسلامی آوه نیز به نمایندگی از سوی شورا، دهیاری و مردم این منطقه در سخنانی گفت: از آوه بعد از شهر مذهبی قم به عنوان دومین کانون تشیع یاد میشود و زادگاه نواب خاص امام زمان (عج) بوده و از نظر پیشنیه تاریخی و وجود نوابغ و فرزانگان از جایگاه خاصی برخوردار است.
علی بهاری فرد افزود: روستای آوه با دارا بودن بیش از 1100 خانوار و 3500 نفر جمعیت از لحاظ اقتصادی در منطقه منحصر بفرد است و وجود بزرگترین شهرک گلخانه ای در سطح کشور و نیز دارا بودن 50 هزار راس دام سنگین که روزانه نیاز گوشتی و لبنی چندین شهر را تامین می کند، دلیلی بر این ادعاست.
وی بیان کرد: قرار گرفتن در کریدور شرق به غرب و مسیر مواصلاتی زائران حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران این منطقه را از نظر جغرافیایی در شرایط خاصی قرار داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات این روستا گفت: روستای آوه با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقتصادی این منطقه هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است به طوری که زائران و مسافران عبوری از وضعیت ورودی و نیز مبلمان آن ناراضی هستند.
عضو شورای اسلامی آوه باتاکید بر احداث کنار گذر برای این روستااظهار کرد: روستای آوه که در مسیر شهرستان ساوه به سمت قم قرار دارد و كوتاه بودن مسیر باعث شده تا این محور به عنوان یکی از مسیرهای پرتردد و مسیری برای عبور کامیونها و دیگر وسایط نقلیه تبدیل شود و لذا احداث کنار گذر برای این روستا ضروری است.
رئیس شورای بخش مرکزی ساوه تصریح کرد: فرسودگی شبکه آب رسانی داخلی، ساماندهی معابر روستا، عدم بهره برداری لازم ازسالن ورزشی علیرغم گذشت دو ماه از افتتاح آن، عدم استقرار پزشک شبانه روزی، تسریع در ابلاغ شهر آوه توسط وزارت کشور، مقاوم سازی و محوطه سازی مدارس، اخذ انشعاب برق برای دامداری ها و ...را به عنوان برخی از مشکلات آوه برشمرد.
بهاریفرد تعامل بین شورای روستا و دهیاری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: پس از گذشت بیش از سه دهه از عمر با برکت انقلاب اسلامی هنوز کار فرهنگی در روستاها انجام نشده و این عامل افزایش آسیب های اجتماعی در روستاهاست.
وی اظهار امیدواری کرد با عنایت ویژه دولت و فراهم شدن زیر ساختهای لازم زمینه توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر این منطقه و متحول شدن اقتصاد آن فراهم شود.
به گزارش ایسنا، بخشدار بخش مرکزی ساوه نیز گفت: 18 پروژه عمرانی در 16 روستای بخش مرکزی با صرف اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 300 میلیون تومان از محل اعتبارات دهیاری ها در حال اجراست.
احمد پرهیزکار افزود: دومیلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار توسط کمیته برنامه ریزی استان در بخش مرکزی ساوه اختصاص یافته که برای اجرای 27 پروژه در حوزه های مختلف پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اهم پروژه های پیش رو در این بخش اظهار کرد: آسفالت و جدول گذاری معابر از پروژه های در دست اقدام در روستاهای بخش مرکزی است.
گفتنی است در این نشست تصمیماتی در خصوص بهسازی و تعویض شبکه آب رسانی داخلی روستا، انشعاب برق برای دامداری ها و ساماندهی و آسفالت روستا اتخاذ شد.