شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

"عباس حمید پور" متولد 1358 کشاورز و دهیار منطقه استوج ساوه است. وی دانشجوی رشته الکترونیک است به گفته خود رشته دانشگاهی اش چیزی متفاوت با زمینه کاری اش است ولی به هرحال تجربیات لازم در زمینه کشاورزی را دارد و در حال کسب کردن تجربیات بیشتر نیز هست.
این باغدار ساوه‌ای در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، با اشاره به فعالیت کشاورزی خود گفت: در گذشته در منطقه ما باغ کم بود، من کار کشاورزی را بعد از گرفتن دیپلم شروع کردم و در کنار کشاورزی به کار زراعت و باغداری نیز پرداختم و 5 سال است که در زمینه انار فعالیت می کنم و در حال حاضر 4 هکتارباغ دارم که درختان‌ آنها 5 ساله هستند و 4 سال است درختان باغ را با سیستم آبیاری قطره ای آبیاری می کنم و فقط در سال اول از آبیاری غرق آبی استفاده کردم. من جزء اولین کسانی هستم که در این منطقه از سیستم آبیاری قطره ای استفاده می کنم.
عباس حمید پور با اشاره به اینکه در سال جاری حدود 15 تا 20 تن در هر هکتار انار برداشت کرده‌ام، افزود: بیشترین نوع انار ما انار یوسف خوانی است و مقداری هم انار آلک از جنس خوب است.
وی سرمازدگی و زیاد بودن هزینه های کشاورزی که با توجه به اینکه هزینه های دیگر اینقدر افزایش پیدا کرده ولی قیمت انار تغییری نکرده است را از جمله مشکلات خود عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ما هزینه کارگر، کودشیمیایی، آب و ... را باید چندین برابر نسبت به سال‌های پیش بپردازیم ولی قیمت انار فرقی نکرده که سود چندانی برای ما ندارد. بانک کشاورزی هم تسهیلاتی برای حمایت کشاورز در نظر نمی گیرد. بیمه هم حمایت‌های لازم را ندارد؛ امسال هم که سرمازدگی مقداری از محصولاتمان را از بین برد بیمه حمایتی نکرد. مشکل دیگر این است که دلالان انار شیراز و قم و شهرهای دیگر را می خرند و با انار ساوه مخلوط می کنند و به شرکت‌ها و شهرهای دیگر می فرستند که باعث کاهش قیمت انار ساوه هم می شود.
وی با بیان حمایت‌های جهاد کشاورزی از باغداران گفت: بزرگترین حمایتی که در حال حاضر جهاد از من کرد کمک به طرح آبیاری قطره ای بود که تسهیلاتش را از طریق بانک کشاورزی برایم فراهم کرد که سود پایینی داشت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با این وضعیت تولید انار به صرفه نیست، اظهار کرد: شاید در آینده مجبور به فروش باغ شدیم. با این وضعیتی که در حال حاضر کشاورزی دارد و با توجه به هزینه های موجود، کشاورزی سود چندانی ندارد و اکثر کشاورزان در حال حاضر از زیر بار مسؤولیت کشاورزی با توجه به وضعیت موجود فرار می کنند حالا اگر خدا بخواهد و وضعیت خوب شود انشاء الله باغ را گسترش می دهیم و انبار تهیه می کنیم.
وی با درخواست از مسوولین خاطر نشان کرد:امسال چاه ما خشک شده بود و 60 میلیون هزینه جمع آوری آن بود؛ اگر تسهیلاتی وجود نداشته باشد ما واقعا قادر به ادامه کار نیستیم. از. زحمت کش ترین قشر، قشر کشاورز است، هر قشر دیگری به هر حال یک وقتی برای تفریح دارد.
حمیدپور تصریح کرد: شبها من خودم باید در باغ بمانم؛ اگر مراقبت نکنم حاصل دسترنجمان را می چینند و می برند و وقتی حمایتی هم نمی بینیم این برایمان ناامید کننده است و اینکه چرا خود ساوه نباید صادر کننده انار باشد و چرا نباید سردخانه و پایانه انار داشته باشد به هر حال از مسؤولین می خواهم حمایتهای لازم را در زمینه این قشر زحمتکش انجام دهند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group