نان قوت غالب مردم کشور ما را در سبد خانوار به خود اختصاص داده است . کالایی اساسی که همواره بخشی از واردات کشور و خروج ارز را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، علیرغم اینکه دولت هر ساله با نرخ تضمینی، گندم کشاورزان را خریداری می کند امسال نیز با افزایش 25 تومان به نرخ تضمینی گندم هر کیلوگرم از این کالای اساسی را 420تومان خریداری میکند اما، مصمم است با آزادسازی کامل نرخ گندم، نان را از فهرست کالاهای بهره مند از یارانه دولتی حذف کند. از این رو نرخ نان بسته به نرخ تضمینی خرید گندم در تومان خواهد بود که حداقل متناسب با 505 تومان برای هر کیلوگرم گندم افزایش خواهد داشت.
در چند روز اخیر اعلام افزایش نرخ نان تا 40 درصد، مردم استان مرکزی را در شوک آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانه ها فرو برد اما، دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها طی مصاحبهای این افزایش قیمت را بیارتباط با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها در آینده نزدیک ندانست و با اظهارات خود نگرانی جدی مردم و مجلس را از احتمال افزایش قیمت نان در آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانه ها باعث شد.
در همین ارتباط یکی از شهروندان ساوهای با ابراز نگرانی و انتقاد از افزایش قیمت نان به خبرنگار ایسنا گفت: این افزایش در حالی صورت گرفته است که دولت فقط حدود 15 درصد به خرید تضمینی گندم افزوده است در صورتی که 30 درصد به قیمت نان افزوده شده است.
علیرضا محکمکار افزود: آیا با افزایش شدید قیمت بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم، انتخاب این زمان برای افزایش قیمت نان منطقی است؟ مسوولان باید علت واقعی قیمت نان را به مردم گزارش دهند.
یک شهروند اراکی نیز گفت: افزایش قیمت نان هیچ تاثیری در ارتقای کیفیت آن نداشته است و باید همزمان با افزایش این کالای اساسی، نظارت بیشتری بر ارتقای کیفیت نان گردد تا از دور ریز آن جلوگیری شود.
وی افزود: مردم از افزایش غیر منطقی قیمت نان ناراضی اند و این اقدام را یک کار غیرکارشناسی دانسته که باعث نگرانی قشر کم درآمد جامعه شده است.
وی افزود: آیا درست است 2هزار تومان بدهیم و 16 عدد نان لواش بگیریم و پرداخت این رقم برای خانوارهای کم درآمد و ضعیف جامعه که نان قوت غالب و اصلی ترین خوارک آنهاست دشوار است.
محدثه رنجبر دیگر شهروند ساوه ای نیز در این خصوص گفت: مسوولان باید در رابطه به افزایش قیمت ها توان خرید مردم را در نظر بگیرند تا مردم در افزایش قیمت کالاها به ویژه نان به سختی نیفتند.
وی بیان کرد: این افزایش ناگهانی قیمت نان ضمن اینکه هیچ اقدامی در کیفیت آن صورت نگرفته بلکه در برخی نانوایی ها با کم فروشی نیز مواجه هستیم و مردم از این اقدام کاملا متعجب شده اند.
در این رابطه علیرضا سیفیپور نماینده استانداری در کارگروه ماده 13 ستاد هدفمندکردن یارانههای گندم، آرد و نان استان مرکزی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، گفت: در گذشته گندم با قیمت هر کیلوگرم 360 تومان به فروش میرسید که امسال دولت به قیمت 420 تومان گندم را از کشاورز خریداری میکند و 465 تومان به کارخانجات آرد میفروشد لذا در راستای ایجاد تعادل در بازار آرد و نان، قیمتهای جدید نان در استان تعیین شد که همزمان با سراسر کشور بوده است.
همچنین مدیر صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه نیز در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: افزایش قیمت نام به دلیل افزایش قیمت گندم و آرد و بر اساس تجزیه و تحلیل كارگروه آرد و نان استان مركزی صورت گرفته است.
نصرت الله موسوی افزود: از این رو قیمت هر قطعه نان لواش از یك هزار به یك هزار و 300 ریال، سنگك از سه هزار و 500 به چهار هزار و 500 ریال و بربری از دو هزار و 750 به سه هزار و 500 ریال افزایش یافته است.
وی بیان کرد: قیمت هر كیلوگرم آرد نیز از چهار هزار و 200 ریال به پنج هزار و 330 ریال افزایش یافته است.
این مقام مسوول در پاسخ سوالی در خصوص نظارت بر عملکرد نانوایی ها اظهار کرد: در زمینه بازرسی و نظارت بر امور نانوایی ها، تیم های نظارتی وجود دارد که بر روند فعالیت ها و کیفیت نان نظارت می کند.
وی با بیان اینکه در شهرستان ساوه بیش از 200 نانوایی وجود دارد، تصریح کرد: همزمان با افزایش قیمت نان نظارت و بازرسی از نانواییها برای جلوگیری از کمفروشی یا عرضه نان نامرغوب تشدید شده است و با تمام توان با متخلفان برخورد می شود.
موسوی در پایان خاطر نشان کرد: از شهروندان درخواست می کنیم تا درصورت مشاهده هرگونه تخلف از واحدهای خبازی شهرستان اعم از کمفروشی، گرانفروشی، عرضه نان نامرغوب مراتب را با سامانه 124 اعلام تا در اسرع وقت نسبت به آن رسیدگی شود.
گزارش از خبرنگار ایسنا - منطقه مرکزی: علی فرقانی