حجتالاسلام حسن صلاحی متولد 1341 در روستای ازبیزان از توابع بخش خرقان است. تامقطع ابتدایی در محل تولد خویش تحصیل کرده و سپس در سال 1359 و با پایان یافتن تحصیلات کلاسیک، برای کسب معارف حوزوی به قم عزیمت کرده است و در سال 1366 با دست مبارک حضرت آیت الله نجفی مرعشی بطور رسمی معمم شد. وی سطح یک حوزه را در مدرسه ولی عصر ساوه تحصیل کرده و برای ادامه تحصیل به شهر مقدس قم هجرت کرده است. وی تا پایان سطح به طور مستمر در حوزه علمیه قم تحصیل کرده و دو سال مشغول تحصیل دروس خارج بوده ودر این مدت از محضر اساتید گرانقدری همچون استاد آیت الله وجدانی فخر، آیت الله طاهر شمس، استاد محمدی و سایر بزرگان حوزه بهره جسته است. صلاحی دارای مدرک کارشناسی مدیریت دولتی از دانشگاه پیام نور ساوه و کارشناسی ارشد از مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، در صبح یک روز بارانی بهاری و پس از صرف یک استکان چای، میهمان سخنان حجت الاسلام صلاحی رییس اداره تبلیغات ساوه میشویم و پای صحبت وی مینشینیم:
* جناب حاج آقا صلاحی، ضمن عرض سلام وخسته نباشید، مشخصات عمومی و خاص شهرستان ساوه را بیان بفرمایید.
بسم الله الرحمن الرحیم. بنده نیز عرض سلام دارم خدمت مردم عزیز شهرستانهای ساوه و زرندیه و نیز شما عزیزان در خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی و تشکر از اینکه این فرصت را به اداره تبلیغات دادید تا از طریق این خبرگزاری مطالبی را محضر همشهریان عزیز تقدیم نماییم. شهرستان ساوه شهر مشهور وغریبی است. دارای تاریخ تمدن بیش از سه هزار ساله است، شخصیت های سیاسی، علمی، ادبی و فرهنگی بسیاری داشته است اما یادی از آنها نمی شود، امروزه ساوه به صنعت و کشاورزی و موفقیت استراتژیک جاده ای شهرت پیدا کرده است اما در حوزه کاری خود باید به عرض برسانم که تعداد 210 مسجد و 250 هیئت به ثبت رسیده در این شهرستان است مضافا بر اینکه سه مدرسه علمیه حضرت ولیعصر (عج) – امام صادق (ع) – الزهراء (س) نیز فعالیت دارند.
*شروع فعالیت شما در سازمان تبلیغات اسلامی از کجا و چگونه رقم خورد ؟
حوزه فرهنگ دینی یک حوزه مقدس و مبارکی است بنده از سومین سال ورود به حوزه با این نهاد همکاری کردم.
*انگیزه شما از ورود به این نهاد چگونه بوده است ؟
علاقه به خدمت در عرصه فرهنگ دینی مهمترین دلیل حضور من به دلیل آشنا بودن به منطقه و شهرستان بخصوص در ایام تبلیغ در اعزام مبلغین به روستاها با مسئولین این نهادها همکاری در سازمان تبلیغات اسلامی است و این حضور تا زمانی که احساس کنم توان ایفای نقش مفید ومؤثری را در عرصه فرهنگ دینی و کار زار تبلیغی دارم، ادامه خواهد داشت و در این سنگر خدمت خواهم کرد.
*مهمترین و مؤثرترین طرح های اجرایی سازمان تبلیغات اسلامی در سالهای حضور شما در این نهاد چه بوده است؟
توسعه فرهنگ قرآنی، محوری ترین فعالیت اداره تبلیغات اسلامی است و با توجه و عنایت به تأکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری که می فرمایند یکی از راههای مبارزه با تهاجم فرهنگی اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه است، برگزاری دوره های تربیت معلم از اولویت و اهمیت خاصی برخوردار است. این اداره با 6 موسسه قرآنی، 15 خانه قرآنی با ظرفیت 300 کلاس که استعداد افزایش این میزان تا 500 کلاس را نیز دارد و بالغ بر 3 هزار نفر قرآن آموز در این حوزه فعالیت دارد. به لحاظ برد تبلیغی و معرفی سازمان تبلیغات اسلامی در میان مردم وادارات نیز برگزاری این دوره ها در شهرستانها علی الخصوص در مراکز شهری، بسیار مثبت و موثر است. در روستاها نیز طرح استقرار روحانی از جمله طرحها و ضروریات انکار ناشدنی است که به حق طی این سالیان، خدمات بیدریغ و پر برکتی را از جانب این روحانیون در روستاها شاهد بوده ایم. شهرستان ساوه وزرندیه بیشترین روحانی ساکن را از قم جذب کرده است از این نظر درقرآن کریم ردیف های تک رقمی کشور قرار داریم. اقدام دیگر نهاد شناسایی و ثبت و شناسنامه دار کردن هیئات مذهبی است که بنده از سال 75 در این نهاد شروع کردم و در سالهای گذشته نیز در راستای حمایت از مساجد برای اولین بار با همکاری شورای شهر موفق به بیمه آتش سوزی و نیز تهیه و تحویل کپسول کرده ایم. البته لازم می دانم در اینجا به برخی اقداماتی که صورت پذیرفته است اشاره کنم : در زمینه توسعه وترویج آموزشهای قرآنی، برگزاری کلاسهای آموزش قرآن کریم، برگزاری دوره های نهضت قرآن آموزی در قالب در روستاهای شهرهای ساوه و زرندیه، برگزاری کلاسهای آموزش مداحان و مبلغان در هر هفته یک روز که در حال حاضر ادامه دارد، اهدا قرآن به مراکز فرهنگی، برگزاری گفتمانهای دینی در مدارس و مساجد، تهیه گواهینامه قرآن آموزان، برگزاری طرح بینات 11، اعزام مربی قرآن به مراکز قرآنی و در زمینه فعالیتهای فرهنگی نیز اجرای طرح تابستانی، برگزاری اردوهای تابستانی، تهیه نشریات فرهنگی و ارسال نشریات برتر به استان، بیمه کردن مساجد و حسینیه ها، تحویل مواد شوینده به مساجد و حسینیه ها، تهیه و تحویل هدایا و جوایز ممتازین آموزشهای قرآن کریم و در بخش اعزام مبلغ نیز، اعزام امام جماعت به واحدهای دانشگاهی و صنعتی و ادارات،اعزام روحانی به روستاها برای اجرای طرح تابستانی، اعزام روحانی به روستاها و بخشهای تابعه، اعزام مبلغ و مبلغه در ماه مبارک رمضان و اعزام سخنران به مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی از جمله این اقدامات بوده است.
*در خصوص کتابخانه های روستایی وکتابخانه های شبستان چه نظری دارید ؟
اصل ایجاد این کتاب خانه ها قابل تأیید و تقدیر است اما، مسأله مهمتر لزوم تجهیزاین کتاب خانه هاست که باید در این بخش توجه بیشتری صورت گیرد. توجه به انتخاب کتب جهت استفاده در این کتاب خانه ها با توجه به سطح سواد و سطح فرهنگ مردم منطقه و تجهیز کتاب خانه سمعی بصری، نرم افزار و لوح های فشرده از جمله اقدامات موثر در این بخش می تواند، باشد. البته اداره تبلیغات اسلامی تقریباً به طور مستمر کتاب هایی را برای تقویت این کتاب خانه ها ارسال می کند اما محدود است.
* تاکنون در چه شهرستان هایی فعالیت کرده اید، همچنین مختصری از فعالیت در این شهرستان ها را بیان بفرمایید ؟
برای کسی که علاقه به خدمت دارد فرقی نمی کند که در کدام شهرستان باشد، حقیر قبلاً در شهرستانهای خمین، شازند در پست مسئولیت ادارات این شهرستان خدمت کرده ام، کار ادارات تبلیغات اسلامی در عین تنوع گسترده ای مشخص وروشن است. اعزام مبلغ، شناسایی و ثبت تشکلهای دینی پشتیبانی از مساجد و هیأت، گسترش آموزش های قرآن کریم. ضمناً در شهرستانهای یاد شده پیگری ساخت وتکمیل ساختمان های اداری و فرهنگی و خانه های عالم این شهرستانها از جمله کارهای دیگر است.
*نوع ارتباط شما با پرسنل و نیز ارتباط پرسنل با یکدیگر در آن اداره چگونه است و ایده شما در این رابطه چیست؟
از ابتدا با ایجاد یک رابطه دوستانه و صمیمی با پرسنل، به مقوله مهم، اساسی و ارزشمند تکریم و شانیت بخشیدن به همکاران توجه نشان داده و همواره در جهت تسری و تحکیم این رابطه سالم و صمیمی در میان کارمندان نیز دقت نظر داشته ایم که الحمد الله با نگاه به کارنامه این اداره به نتیجه مثبتی از این دیدگاه دست یافته ایم و معتقدیم همدلی و اتحاد در همه امور مخصوصاً در عرصه فرهنگی مهمترین شرط موفقیت می باشد. به عنوان سوال آخر تعامل شما با دیگر ادارات و نهادهای شهرستان چگونه است ؟ از آنجایی که برقراری و ایجاد یک رابطه صحیح و سالم در اولین برخورد با دیگران تقریباً نصف و یا حتی تمام رسیدن به موفقیت و تعامل است، ما توانسته ایم با تکیه بر این اصل، شاهد همکاری و تعامل تمامی ادارات این شهرستان با تبلیغات اسلامی باشیم و از توازن و امکانات ادارات مختلف و اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت تحقق یافتن اهداف این اداره بهره ببریم که لازم می دانم از همدلی و تعامل همه این بزرگواران تشکر و قدردانی کنم.