شهرستانهای ساوه و زرندیه با تمام توانائیهای صنعتی خود، ظرفیت مناسبی برای تحقق بخشی به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب دارد.
تنها چند لحظه از پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب نگذشته بود که لبخند بر لبهای مردم استان مرکزی به ویژه مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه جاری شد.
سفره هفت سین مردم در زمان تحویل سال مزین به سخنانی بود که نور امید را در دل آنان زنده کرد زیرا تاکید بر توجه به تولید و کار داخلی از زبان رهبری انقلاب جاری شد و از آن جاییکه استان مرکزی از استان های تولید وصنعتی کشور است و به لحاظ تنوع تولید در کشور مقام اول را دارد، خوشحالی را در دلهای آنان جاری کرد.
توجه به تولید، کار و سرمایه ملی موضوعی است در حد و اندازه آرزو برای مردم استان مرکزی زیرا آنان صبح تا شام خود را با این مقولات سپری می کنند.
تاکید رهبری بر این موضوع ترسیم کننده افق های روشن توسعه صنعت داخلی وپیشرفت مضاعف کشور است.
استان مرکزی تحقق بخش پیام نوروزی رهبری
اولین اظهار نظر در زمینه پیام رهبری را معاون عمرانی استانداری استان مرکزی مطرح کرد.
هوشنگ بازوند گفت: استان مرکزی استان تولیدی و صنعتی است که با تمام قدرت آماده اجرای پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب است.
وی با بیان اینکه استان مرکزی دارای توان فنی و مهندسی بالایی در زمینه ارتقای سطح تولید و خودکفایی است، افزود: این استان آماده جذب سرمایه ها برای رونق کسب و کار و تولید است.
بازوند تحقق پیام رهبر را نیازمند همدلی دانست و گفت: استان مرکزی در سال گذشته زمینه اشتغال 41 هزار نفر را فراهم کرد و بیش از چهار هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار در حوزه های عمرانی، اقتصادی و شهرداری های استان سرمایه گذاری شد.
گشودن دروازه خودکفایی بنزین با صنایع استان مرکزی
اکنون در استان مرکزی بیش از دو هزار و 700 واحد صنعتی فعال است که صادرات سالانه آن به بیش از 800 میلیون دلار می رسد و سهم آن در تولید ناخالص استان سالانه بیش از 600 میلیارد ریال است.
یک دلیل برای توان صنایع استان مرکزی، سهم 60 درصدی این صنایع در اجرای طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند استان مرکزی است که به دروازه خودکفایی بنزین در کشور شهرت یافت و حتی رد سخنان مقام معظم رهبری به عنوان یکی از طرح های مهم خودکفایی کشور مطرح شد.
با اجرای طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند تولید بنزین در این واحد دو برابر افزایش یافت و به هشت میلیون لیتر در روز رسید با تکمیل این طرح در قالب فلز سوم در بهار 91 تولید بنزین به 16 میلیون لیتر بنزین با کیفیت می رسد.
وجود این صنایع با توان بالا امسال می تواند تکمیل کننده شطرنج برد ملت ایران در برابر دشمنان باشد.
زمینه جذب سرمایه های ایرانی در استان مرکزی فراهم است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: بیش از 93 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در استان مرکزی وجود داشت که در طول سال گذشته بیش از 50 هزار میلیارد ریال به این سرمایه گذاری اضافه شد.
علیرضا زاوشی با بیان اینکه بیش از 40 هزار نفر در استان مرکزی درصنعت مشغول کار هستند، گفت: با توجه به نامگذاری سال به نام حمایت از کار و تولید ملی و سرمایه گذاری ایرانی، حوزه صنعت استان مرکزی آماده جذب سرمایه هاست و زمینه تحقق این سرمایه های با وجود زیر ساخت های استان فراهم است.
زمینه های جذب سرمایه های ایرانی در استان مرکزی
زاوشی، واقع شدن در شاهراه کشور، برخورداری از زیرساختهای مناسب حمل و نقل ریلی و جادهای، فرودگاه، ظرفیتهای متعدد در بخش خدمات و کشاورزی، گردشگری و فرهنگی، گمرک و شهرکها و نواحی متعدد صنعتی را از دیگر زمینههای پذیرش سرمایهگذاران دانست.
وی صنعت آلومینیم، خوشه صنعتی تجهیزات ریلی، ساخت تجهیزات پالایشگاهی و انرژی، ایزوگام، پروفیل، شیشه و سنگ از توانمندیهای استان برای سرمایهگذاری بیشتر دانست.
وی کانی های فلزی، محصولات غذایی، منسوجات، چوب و محصولات کاغذی، کک و فرآورده های نفتی، محصولات شیمیایی، لاستیک و پلاستیک، ماشین آلات و تجهیزات مبلمان و وسایل نقلیه موتوری را بخشی از صنایع فعال استان دانست و گفت: هم اکنون استان مرکزی با بیش از دو هزار و 700 واحد صنعتی از نظر تنوع صنعتی دارای رتبه نخست بوده و چهارمین قطب صنعتی کشور محسوب می شود.
معدن ظرفیت دیگر جذب سرمایه ایرانی
ذخایر معدنی، گنجینه های توسعه هستند که در دل کوهها و صخره ها پنهان شده اند و نیازمند دستها و فکرهایی است که با بیرون آوردن و فرآوری آنها، رشد و توسعه کشور را تصمین کند، ثروتی که اکنون از خام فروشی در رنج است.
ذخایر معدنى شناخته شده احتمالى کشورحدود 57 میلیارد تن با بیش از 64 نوع ماده معدنى و پنج هزار پروانه صادره برآورد شده که این حاکى از پتانسیل بالقوه معدنى ایران است.
استان مرکزی هم در این راستا باتوجه به داشتن 112 معدن که سالانه بیش از11 میلیون تن موادمعدنی از آنهابرداشت می شود، یکی از مهمترین استانهای کشورمان محسوب می شود.
به گفته علیرضا زاوشی رئیس سازمان صنعت، تجارت ومعدن استان مرکزی، حجم تولیدات معدنی این استان سه میلیارد تن برآوردشده و در 35 معدن غیرفلزی و صنعتی 56 معدن مصالح ساختمانی و 9 معدن فلزی بهرهبرداری صورت می گیرد.
وی از مهمترین معادن استان مرکزی می توان به سولفات سدیم و معدن سنگ آهن شمس آباد اراک و سنگ تراورتن تزیینی محلات و معادن سرب، روی، منگنز، بارتیتین، گچ و سنگ نمک در دیگر نقاط این استان اشاره کرد و گفت: با وجود این میزان ظرفیت زمینه سرمایه گذاری و توسعه معادن استان وجود دارد.
خودکفایی همه جانبه در توجه به تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: توجه به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب و " تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی " فراهم کننده خودکفایی کشور در تمام زمینه هاست.
حجت اسلام نعمت الله سرلکیان با بیان اینکه زمینه کار و تولید داخلی، فراهم کننده خودکفایی کشور در تمام زمینه هاست، افزود: با توجه به توان تولیدی استان مرکزی، این استان می تواند نقش جدی ایفا کند، گفت: تحقق این شعار در گروی برنامه ریزی و هماهنگی بین دستگاهی است و از سوی دیگر بخش فرهنگی جامعه نیز باید از بعد دینی و علمی این شعار را نهادینه کند.
مردم استان مرکزی از نامگذاری سال به نام حمایت از تولید و کار ملی و سرمایه گذاری ایرانی خوشحالند زیرا استان مرکزی با داشتن ظرفیت های بالا در این زمینه می توانند سهمی در شکوفایی کشور و محقق شدن پیام رهبری داشته باشند و استان خودشان ینز توسعه یابد.
اکنون هزاران کار و مهندس سرمست از نامگذاری سال و چشم به راه برنامه ریزی مدیران و دست اندکاران زیربط هستند.