شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024
تأملی در سبک زندگی و الگو دهی به جوانان امروز
Imageجوانی را بهار زندگی نام نهاده‌اند. در فرهنگ ما ایرانی‌ها، جوانی‌ مترادف با یک دوره زندگی افسانه‌ای، شیرین و تکرار نشدنی در طول حیات فردی و اجتماعی افراد تلقی می‌شود که می‌تواند ره توشه یک عمر زندگی آبرومندانه را فراهم سازد. مَثَل معروفِ "در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبری است" جانمایه دستورات اخلاقی و هوشمندانه ایرانیان است که اهمیت این دوران حساس را به ما گوشزد می‌کند.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ايران (ایسنا) ـ منطقه مرکزی، تغییر و تحولات سریع در عرصه‌های گوناگون اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه، تأثیرات شگفت‌انگیزی بر سبک زندگی جوانان و عملکرد سازمان الگودهی آنان داشته تا آنجا که بحث پر طمطراق جوانان، همواره یکی از اصلی‌ترین موضوعات در تحلیل‌ها و تفاسیر اجتماعی و فرهنگی سال‌های اخیر است.

 

در همين ارتباط امام جمعه ساوه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا با بیان تعریفی از جوان و دوران جوانی گفت: جوان یعنی شور و نشاط و حرکت و جوانی به سن و سال نیست به نشاط و پویائی و فکر و اندیشه است؛ جوان کوهی از انرژی‌، امید و حرکت است . جوان است که با همت بلند می‌تواند ناشدنی‌ها را شدنی و دست نایافتنی را به دست بیاورد.

 

 حجت‌الاسلام سید‌حسین تقوی با بیان اینکه دوران جوانی دورانی پر از فرصت‌ها و تهدیدهاست‌، افزود: از این رو بر هر جوان مسلمان لازم است با نصب‌العین قراردادن تقوای الهی، خود را از آفات و آسیب‌های احتمالی برحذر دارد.

 

وی عدم آموزش صحیح و آگاهی بخشی را به عنوان یکی از عواملی دانست که باعث انحراف نسل جوان می‌شود و ادامه داد: جوانان ما باید همیشه خود را در محضر خدا ببینند و خود را از راهنمایی عالمان و بزرگان بی نیاز ندانند.

 

 تقوی الگوی جوان مسلمان ایرانی را شخصیت ارزنده ائمه اطهار (ع) دانست و بیان کرد: با کمی دقت در زندگی اهل بیت(ع) و مطالعه در زندگی حضرت علی (ع) در می‌یابیم که آن بزرگوار چگونه خویشتن را از میان سایر جوانان بالا کشید و در نهایت به شخصیتی جاودانه در دل تاریخ تبدیل شد.

 

امام جمعه ساوه در پایان خواستار رفع مشکلات جوانان در موضوعات مختلفی نظیر ازدواج‌، مسکن‌، اشتغال‌، تامین فضای سالم فرهنگی ورزشی و ارائه برنامه‌های متنوع فرهنگی به ویژه در اوقات فراغت شد.

 

به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلامی شهر ساوه نیز جوانان را سرمایه‌های ملی کشور دانست و گفت: جوان ایرانی با کسب افتخارات در حوزه‌های مختلف دنیا را متعجب کرده و جهانیان را به حرکت واداشته است.

 

رضا دربان با تاکید بر نقش جوانان در توسعه و پویایی کشور افزود: بهره‌مندی از نیرو و توان جوانان در عرصه‌های گوناگون و فراهم کردن بستری برای شکوفایی استعدادهای بالقوه جوانان و معرفی و تجلیل از نخبگان مهمترین رسالت مدیران یک جامعه موفق است.

 

وی پیروی از شریعت و دیانت و الگوبرداری از سیره اهل بیت (ع) را به عنوان بهترین الگو برای جوانان برشمرد و اظهار کرد: با اشاره به اینکه بخش عظیمی از جمعیت کشور ما را جوانان تشکیل می‌دهند لذا ارتباط نزدیک با جوانان و شناسایی جوانان خلاق و برگزاری برنامه‌ هایی در راستای غنی سازی اوقات فراغت آنان امری واجب است.

 

دربان احداث سالن امام علی (ع) این شهر برای برگزاری کلاس‌های آموزشی و فرهنگی، احداث دریاچه مصنوعی در منطقه بسیج مشابه دریاچه مصنوعی احداث شده در جنوب شهر‌، ایجاد فضاهای سبز شهری‌، مجموعه ورزشی کوثر‌، پارک فدک‌، مجتمع تفریحی بام ساوه را از جمله اقدامات شورا و شهرداری ساوه در راستای ارائه برنامه‌های فرهنگی و ورزشی به جهت مصونیت جوانان از معرض آسیب‌های اجتماعی ذکر کرد.

 

يك كارشناس ارشد جامعه شناسي شهري نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، اگر چه معتقد است که نظام الگویی جوانان ایرانی را غالباً نهاد مذهب و توصیه به رفتارهای اخلاقی منبعث از اعتقادات ایدئولوژیکی تولید می‌کند، ولی در عین حال بر نقش مقتدرانه و انکار ناپذیر‌عامل رسانه در عرصه تولید الگوهای فرهنگی از قبیل مُد لباس و موسیقی نیز تأکیده کرده، جوانان امروزی را به شدت متأثر از سبک زندگی در عصر مدرنیته می‌داند؛ شیوه ای که به گفته او بعضاً در تضاد با اصول سنتی و اخلاقی جامعه ایرانی است.

 

محمدرضا فتحی می افزاید: به اعتقاد جامعه ایرانی، دین اصلی‌ترین مولد اخلاق و اصول کرامت انسانی است زیرا دین و اعتقادات معنوی، الگوی رفتارهای اخلاقی و نماد عملی الگوهای کریمانه را تولید و به داخل جامعه پمپاژ می‌کند تا آنجا که "ایثار و فداکاری" به عنوان نقطه اوج پایبندی به دستورات اخلاقی، عملاً در طول دوران دفاع مقدس به منصه ظهور رسید و رزمندگان جوان ایرانی با تمسک به الگوهای دینی، گرانترین سرمایه شخصی یعنی جان عزیز خود را بر سر دفاع از آرمانهای ناب اعتقادی و ملی خویش نهادند.

 

به گفته این جامعه شناس، عصر مدرنیته که بیشتر متأثر از نظام سرمایه داری غربی است، غالباً به دنبال تولید انسان‌هایی مصرف کننده، و مُدگراست لذا همه رسانه‌ها و پتانسیل موجود را به کار می‌گیرد تا بر سبک زندگی افراد در وجه مطلوب خویش تأثیر بگذارد؛ یعنی تولید انسانهایی که مسخ گردیده و ارزش ذاتی آنها به اندازه " قدرت مصرف کنندگی" آنهاست.

 

وی خاطر نشان کرد: سبک زندگی امروز، اندیشه فردگرایی را به شدت در اذهان جامعه تقویت می‌کند؛ اندیشه‌ای که رهاورد اجتماعی آن افزایش آسیب‌هایی چون طلاق، خودکشی، انزوای اجتماعی و اعتیاد است؛ یک شیوه زندگی که با طرح ایده "دهکده جهانی" به دنبال یکسان سازی فرهنگ هاست.

 

 فتحی افزود: لازمه یکسان سازی فرهنگی در جهان، نابود کردن هویت قومی در جوامع، از بین بردن خُرده فرهنگ‌های کوچک و سنتی و بویژه درهم شکستن مرزهای اخلاقی و فروریختن قبح ذاتی برخی رفتارهای ضد اجتماعی در آن جوامع است؛ رفتارهایی که بعضاً خط قرمز یک جامعه محسوب می‌شوند و در چنین شرایطی، مخصوصاً نهادهای فرهنگی و مذهبی که اصلی ترین عاملان تکثیر و تقویت مرزهای اخلاقی جامعه هستند باید مقتدرانه وارد عمل شوند و نگذارند سامانه تولید الگوهای اخلاقی برای جوانان دچار اخلال یا فروپاشی شود.

 

گزارش از علی فرقانی: خبرنگار ایسنا-منطقه مرکزی

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group