دوشنبه 5 آذر 1403 | Monday 25 November 2024

بعضا مشاهده می‌شود انار تولیدی سایر شهرستان‌ها که از نظر کیفیت به هیچ وجه با انار ساوه قابل مقایسه نیست، روانه قطب تولید انار جهان می‌شود و با برند انار ساوه به کارخانه‌های فرآوری انار منتقل می‌شود .

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از ساوه، به دنبال برودت هوا و سرمازدگی آذرماه سال 95، اغلب درختان انار شهرستان ساوه کف‌بر و بخش قابل توجه دیگری هم سال 88 دچار سرمازدگی شده و از ریشه آسیب دیدند.

همین موضوع و کاهش تولید انار در ساوه سبب شد تا  سودجویان به فکر سوءاستفاده از این برند افتاده و با اختلاط محصول انار سایر نقاط کشور که از نظر کیفی قابل مقایسه با انار ساوه نیست برای خود منافعی ایجاد کند دریغ از اینکه مستقیم به برند جهانی انار ساوه لطمه‌های جبران‌ناپذیری زده می‌شود که مسئولان باید دراین زمینه رسیدگی کنند.

به منظور احیای باغات با تصویب هیئت دولت، 700 میلیارد ریال تسهیلات درازمدت یارانه‌دار برای استان مصوب شد که از این میزان 25 میلیارد ریال به شهرستان‌های تفرش، دلیجان، محلات و 675 میلیارد ریال به باغداران انار ساوه اختصاص پیدا کرد و مقرر شد برای حمایت از باغداران وام بانکی براساس سطح باغ به مالک باغ پرداخت شود.

برای 12 هزار و 500 هکتار سطح باغات انار این شهرستان با تصویب مدیریت بحران شهرستان و استان مرکزی تسهیلاتی در نظر گرفته و  مقرر شد به ازای هر هکتار 54 میلیون ریال، تسهیلات با بازپرداخت 7 ساله و سه سال تنفس و 10 درصد سود از طریق بانک کشاورزی پرداخت شود.

حسن شریفی، رئیس جهاد کشاورزی ساوه در این‌باره در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به سرمازدگی باغات انار ساوه و اقدامات انجام‌شده برای جبران خسارت‌ها گفت: به سبب مشکلات مالی دولت، مقرر شد این تسهیلات برای اراضی کمتر از سه هکتار باغ پرداخت شود و باغداران دارای بیش از سه هکتار نمی‌توانستند از آن بهره‌مند شوند، با توجه به سیاست‌های دولت در راستای حمایت از کشاورزان و پیگیری‌های انجام شده مقرر شد همه باغداران با هر میزان و هتکار باغ انار از این تسهیلات برخوردار شوند که حدود 95 درصد از باغات انار کف‌بر و 10 هزار هکتار نیز احیا شدند.

بیشتر بخوانید

وی افزود: از آنجایی که درخت پسته تا دمای کمتر یا بیشتر از 50 درجه نسبت به شرایط آب و هوایی مقاوم است و از طرفی با توجه به کمبود منابع آبی در ساوه و به لحاظ اینکه مصرف آب پسته کمتر از انار است،  تولید پسته آسان‌تر و توجیه اقتصادی بیشتری دارد، به همین دلیل 2 هزار هکتار از باغات انار ساوه به پسته اختصاص داده شد.

**پیش‌بینی برگشت به روزهای خوب برداشت انار در ساوه

رئیس جهاد کشاورزی ساوه تصریح کرد: قبل از خسارت، میانگین برداشت انار در این باغات 15 تن در هر هکتار بود که با ورود خسارت این میزان برداشت کاهش یافت اما براساس پیش‌بینی که کردیم به دنبال اقدامات انجام‌شده در صورت متعادل بودن هوا، سال آینده سطح برداشت به آمار قبل از سال 96 یعنی 15 تن در هر هکتار می‌رسد.

سالیانه 50 درصد از باغات انار در شهرستان ساوه بیمه می‌شود

شریفی بیان کرد: سیاست دولت در راستای بیمه کردن تمام باغات و اراضی کشاورزی است، در همین راستا تشکیل صندوق بیمه را در دستور کار خود قرار داده ولی از آنجایی که غرامت 100 درصدی دولت نسبت به خسارت  باغداران مقدور نیست و دولت حدود 70 تا 80 درصد غرامت را پرداخت می‌کند، کشاورزان و باغداران تمایلی برای بیمه کردن محصولات خود ندارند و به طور میانگین سالیانه 50 درصد از باغات انار در شهرستان ساوه بیمه می‌شوند ولی رغبت برای بیمه محصولات سردرختی به مراتب کمتر است.

گرانی عملیات برداشت و کاهش صادرات سبب کاهش رغبت باغداران

وی ادامه داد: از آنجایی که همه فعالیت‌های محصول انار به صورت دستی انجام می‌شود، گرانی کارگر، کاهش صادرات، گرانی هزینه‌های دسته‌بندی سبب شده تا رغبت باغداران در حوزه انار کمتر شود با این وجود امسال دو کارخانه فرآوری در کنار روش‌های سنتی آبگیری همکاری خوبی با باغداران داشتند.

بیش از 90 درصد خسارت باغات در مرحله دوم پرداخت شده

رئیس جهاد کشاورزی ساوه خاطرنشان کرد: درحال حاضر بیش از 90 درصد خسارت باغات در مرحله دوم پرداخت شده و 10 درصد باقی مانده مربوط به مشکلات پرونده و خود کشاورزان است.

**انارهای بی‌کیفیت روانه قطب تولید انار جهان

شریفی افزود: بعضا مشاهده می‌شود که انار تولیدی سایر شهرهای کشور که از نظر ماندگاری و طعم و نیز کیفیت محصول به هیچ وجه با انار ساوه قابل مقایسه نیست روانه قطب تولید انار جهان می‌شود و با برند انار ساوه به کارخانه‌های فرآوری انار منتقل می‌شود که این مسئله معضلی پیش روی شهرستان است و ادامه این سوء‌استفاده از برند انار ساوه تهدیدی جدی برای این برند است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group