جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

در حالی‌که طبق وعده مسئولان، شهروندان ساوجی منتظر حضور وزیر نیرو برای کلنگ‌زنی طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز (سدکوچری) برای این شهر بودند تا آرزوی چندین ساله ‌ شان برآورده شده و از آب شیرین و سالم برخوردار شوند، به یکباره اطلاع یافتیم که عملیات اجرایی این طرح از چندی پیش آغاز شده است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، در دهم بهمن ماه سال 95 خبری بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت که از جانمایی اجرای طرح انتقال آب از سدکوچری به ساوه با حضور فرماندار، معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری و مدیر امور منابع آب ساوه خبر داد.

معاون استاندار و فرماندار ساوه در حاشیه این بازدید و جانمایی برای کلنگ‌زنی طرح انتقال آب که در منطقه یحیی‌آباد (بالاتر از شهرک علوی ) صورت گرفت، اعلام کرده بود که عملیات اجرایی انتقال سهم آب برای ساوه از سد کوچری همزمان با دهه مبارک فجر و با حضور وزیر نیرو آغاز خواهد شد .

"محمد بهاروند" با اشاره به اینکه بهره‌برداری از این پروژه مهم و حیاتی برای شهرستان ساوه حداقل دو سال زمان می‌برد، گفته بود: این پروژه با خط انتقال 131 کیلومتری اجرا و حجم خروجی آب آن 444 لیتر بر ثانیه خواهد بود که از این میزان 325 لیتر بر ثانیه سهم آب شرب شهری و 44 لیتر بر ثانیه سهم صنعت است و مابقی نیز برای مصرف روستایی در نظر گرفته شده است .

وی اعتبار اولیه اجرای این طرح را 70 میلیارد تومان ذکر کرده و اعلام کرده بود: برای بهره‌برداری کامل از این طرح که نیاز مهم و حیاتی شهرستان ساوه است، بالغ بر 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است .

به گزارش ایسنا، این خبر، نوید حضور مقام عالی وزارت نیرو را در دهه فجر در شهرستان ساوه برای کلنگ‌زنی یکی از اصلی‌ترین نیازهای مردم این خطه را می‌داد که از مصوبات سفر دولت به استان مرکزی به شمار رفته و هدیه دولت تدبیر و امید به مردم ساوه بود.

با تمام شدن دهه مبارک فجر و عدم حضور وزیر نیرو برای انجام مراسم کلنگ‌زنی، برخی افراد از عدم تخصیص اعتبار برای اجرای این طرح خبر می‌دادند و شنیده‌ها نیز خبر از حضور وزیر نیرو بعد از دهه مبارک فجر می‌داد و این در حالی بود که سال 95 هم تمام شد و خبری از سفر مقام عالی وزارت نیرو به ساوه نشد و شهروندان ساوجی نگران از تاخیر در اجرای این طرح بارها از خبرنگار ایسنا در ساوه خواستار انعکاس گزارشی در خصوص علت تعلل آغاز عملیات اجرایی این طرح بودند.

در روزهایی که خبرگزاری ایسنا پیگیر این موضوع بود خبردار شدیم که عملیات اجرایی این طرح از چندی پیش آغاز شده است و با انجام تشریفات مناقصه و تجهیز کارگاه حتی بیش از سه کیلومتر از طرح انتقال آب در یک اقدام جهادی اجرایی شده و بازدید میدانی خبرنگار ایسنا از محل اجرای این طرح نیز حاکی از تلاش شبانه‌روزی پیمانکار تحت نظارت مدیریت امور منابع آب ساوه دارد.

در جریان تهیه خبر اجرای طرح انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری، مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی به سهم تخصیص آب از سرشاخه‌های دز قمرود به استان مرکزی و ساوه اشاره کرد و گفت: استان مرکزی در مجموع 27 میلیون متر مکعب تخصیص سالانه دارد که 14 میلیون متر مکعب در سال آن مربوط به ساوه بوده و به آب شهری، روستایی و صنایع تخصیص خواهد یافت.

"نقی بهجت" افزود: به عبارتی سهم آب تخصیص یافته برای شهرستان ساوه به میزان 444 لیتر بر ثانیه است که 335 لیتر بر ثانیه آن سهم شهر ساوه، 65 لیر بر ثانیه سهم روستاهاست و 44 لیتر به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.

وی بیان کرد: طراحی خط انتقال برای انتقال پیک دبی آب 630 لیتر بر ثانیه است و با احتساب شهرهای جعفریه و دستجرد پیک انتقال 710 لیتر بر ثانیه انجام شده است.

بهجت به میزان آب مورد نیاز فعلی (دبی پیک) برای جمعیت شهر ساوه اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار جمعیتی سال 1390 آب مورد نیاز برای شهر ساوه 805 لیتر برثانیه است.

وی با اشاره به پیش‌بینی جمعیت شهر ساوه در چشم انداز سال 1410 به میزان 377910 نفر اظهار کرد: به همین جهت تأمین آب و پیش‌بینی نحوه تأمین آب برای چشم‌انداز 1410 از اهمیت خاصی برخوردار است.

این مقام مسئول در امور منابع آب ساوه در ادامه به نحوه انتقال آب از سرشاخه‌های دز به ساوه اشاره کرد و گفت: نحوه انتقال آب از تصفیه‌خانه دودهک شهرستان دلیجان به صورت ثقلی به طول 131 کیلومتر با استفاده از لوله فولادی با پوشش خارجی و پوشش داخلی با سیستم حفاظت کاتدیک به قطر 900 میلی متر ( 36 اینچ) است.

وی گفت: این طرح انتقال آب در دو قطعه صورت خواهد گرفت که قطعه اول بطول 60 کیلومتر و قطعه دوم نیز بطول 71 کیلومتر خواهد بود و با احداث یک باب مخزن متعادل‌کننده دو هزار متر مکعبی صورت می‌گیرد و مشخصات فنی خط انتقال روستاها نیز متفاوت است.

بهجت در ادامه گفت: بر اساس بازدید سرزده مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی از محل شروع پروژه در منطقه یحیی آباد ساوه در روز شنبه 26 فروردین ماه 96 ، اولین جلسه کارگاهی پروژه در محل امور منابع آب شهرستان ساوه با حضور مسئولین و مدیران پروژه و پیمانکار مربوطه تشکیل و دستورات لازم جهت تسریع در اجرای پروژه صادر شد.

به گفته وی در حال حاضر تشریفات مناقصه، مطالعات و نقشه‌برداری انجام شده و با اجرای بیش از سه کیلومتر از خط انتقال در منطقه یحیی آباد و تجهیز کارگاه، طرح انتقال سهم آب ساوه با سرعت در حال پیشرفت و عملیاتی شدن است.

به گزارش ایسنا، طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری علاوه بر تامین بخش اعظمی از نیاز آبی شهر ساوه با توجه به کمبود منابع آبی این شهر، موجب برخورداری مردم این شهرستان از آب با کیفیت مطلوب‌تری خواهد بود.

مردم ساوه سال‌هاست که برخورداری از آب با کیفیت مطلوب را آرزوی دیرینه خود تلقی می‌کنند. گرچه به این موضوع نیز اشراف کامل دارند که اجرای این طرح از هزینه بالایی برخوردار است، اما امیدوارند که این خواسته بحق آنها جامه عمل پوشیده و ضمن تزریق اعتبارات لازم زمینه تسریع و شتاب در عملیاتی شدن پروژه فراهم شود.

به گزارش ایسنا سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غربی شهرستان گلپایگان ساخته شده است .

هدف از احداث این سد اجرای طرح انتقال 182 میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخه‌های دز به سد کوچری با هدف تامین آب شرب درازمدت شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، خمین، ساوه و سلفچگان و نیز تخصیص مقداری از آب انتقال یافته به صنعت برای جبران کمبود روزافزون آب شهرهای با جمعیت بالاست .

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود از سه بخش عمده تونل‌های اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آب‌رسانی تشکیل شده و سیستم انتقال آب از سرشاخه‌های دز شامل چشمه سرداب، رودخانه‌های دره لکو، دره دزدان و دره دایی به مخزن سدکوچری واقع در پایین دست سد گلپایگان است .

حجم ذخیره آب سد کوچری 207 میلیون متر مکعب است که در سال 94 به میزان 23 میلیون مترمکعب آبگیری شد و در سال 95 نیز آبگیری 60 میلیون مترمکعب برای آن برنامه ریزی شد و امید می‌رود آبگیری این سد در سال جاری به 200 میلیون مترمکعب افزایش یابد .

کوچری تنها سد کشور است که سه استان (اصفهان، مرکزی و قم) از آن بهره برداری می کنند.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به "قمرود" از سه قسمت عمده تونل‌های اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آب‌رسانی تشکیل شده است .

گزارش از : علی فرقانی، خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group