پیامبر گرامی اسلام(ص) در حدیثی، مردم را به معادن طلا و نقره تشبیه میکنند. این جمله بیانگر ارزش اقشار مختلف مردم است.
نیروی انسانی در هر جامعه و سازمانی از بزرگترین سرمایههای آن جامعه به حساب میآید که با هیچ ارزش مادی، قابل مقایسه نیست.
رمز پیشرفت و تعالی جوامع متمدن، مشارکت و فعالیت اقشار مردم در زمینههای خیریه، فرهنگی، اجتماعی، عمرانی، اقتصادی و ... است، و ما نیز برای پیشرفت همه جانبه هیچ راهی جز افزایش مشارکت مردمی نداریم.
محیط زیست و منابع طبیعی از مردم، با مردم و برای مردم است. خوشبختانه در سالهای اخیر، مردم کشورمان به اهمیت موضوع پی برده و مشارکت خوبی در برنامهها و بویژه در حفظ محیط زیست از خود بروز دادهاند که نویدبخش افق روشنی در آینده نزدیک است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- در پی درج خبری با عنوان نجات چهار هزار ماهی توسط یک حافظ طبیعت خرقانی که در بیستویکم مهرماه سال جاری با عنوان "دوستدار طبیعت خرقانی ناجی 4 هزار ماهی کپور" بر روی خروجی ایسنا مرکزی قرار گرفت و بازتاب گستردهای در خبرگزاریها و مطبوعات داشت، از این فعال محیط زیستی دعوت کردیم تا از فاصله 90 کیلومتری ساوه به این شهر بیاید و گپی بزنیم.
وی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنای ساوه، ضمن تشکر از این رسانه به دلیل پوشش خبری مناسب این رویداد محیط زیستی به تشریح برخی اقدامات ترویجی و حفاظتی خود برای حفظ تنوع زیستی پرداخت.
"محرم حسنیتنها"، طبیعتمردی که 50 سال دارد و چهرهاش معرف مردی روستایی و زحمت کشیده است، در روستای عباسآباد بخش خرقان زرندیه زندگی میکند. شغلش کشاورزی است، گاهی هم بنایی میکند.
میگوید: از دوران نوجوانی به شکار علاقه داشته و سلاحی نیز بدین منظور تهیه کرده بود، اما ترجیح میدهد به حفاظت از حیات وحش بپردازد.
منطقه خرقان زرندیه به دلیل موقعیت اقلیمی، از طبیعت و حیات وحش متنوعی برخوردار است و حسنیتنها، کارنامه خوبی از فعالیتهای محیط زیستی در این منطقه دارد.
وی اولین کسی است که در بهار سال 91، گونه نادر سیاهگوش lynxرا به محیط زیست زرندیه معرفی کرد. وجود این گونه جانوری که یک گربهسان بیآزار و زیباست تا قبل از آن در استان مرکزی ثبت نشده بود.
حسنیتنها در ادامه میافزاید: در سرمای سخت و بیسابقه سال 86 برای زنده ماندن کبکهای وحشی و سایر جانوران تمام دارایی گندم خود را در طبیعت اطراف مزرعهام پخش کردم تا این پرندگان زیبا زنده بمانند.
وی ادامه میدهد: در بهار سال 92 نیز گرگ مادهای در روستای آجان بخش خرقان به داخل چاه سقوط کرده بود، تنها راه برای نجات این گرگ ماده آبستن رفتن به داخل چاه و به خطر انداختن جانم بود و اینکار را انجام دادم.
به گفته وی این گرگ ماده چند روز پس از نجات، پنج توله خود را به دنیا آورد.
وی در ادامه بیان کرد: سالانه حدود 200 جوجه مرغ و خروس در مزرعه پرورش میدهم که تعداد زیادی از آنها سهم روباهها و شغالهای مزرعهام میشود، معتقدم که آنها روزی خود را میخورند و به این جهت، هرگز معترض آنها نیستم.
حسنیتنها، نقش موثری در پیشگیری از شکار غیرمجاز داشته است.
وی از مردم خواست، در حیات وحش، این سرمایههای طبیعی و ملی بکوشند و نگذارند نسل این موجودات زیبا منقرض شود.
حسنیتنها، که تمامی این گامها را در جهت رضای الهی برمیدارد گفت: همه باید همیار محیط زیست بوده و مروج فرهنگ محیط زیستی باشیم.
به گزارش ایسنا، حدود سه هفته از نجات چهار هزار بچه ماهی کپور از محوطه در حال خشک شدن سد روستای بند امیر خرقان که توسط این حافظ طبیعت انجام شد، میگذرد و هماکنون این ماهیها با توزیع در قنوات، رودخانه و استخر مناسب منطقه در شرایط مناسبی به سر میبرند.