جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

شهرستان ساوه با برخورداری از سد بتونی الغدیر و نیز چندین سد خاکی و استخرهای بزرگ آبرسانی در باغات، متاسفانه غواص و تیم غواصی مجهز برای امداد‌رسانی به غریق‌های احتمالی ندارد و این نبود غواص و تجهیزات غواصی در آخرین حادثه هم جستجو را بسیار طولانی کرد و هم گلایه مندی غواص داوطلب را باعث شد.

 

هفته گذشته در پی غرق شدن جوان 26 ساله کرمانشاهی در سد الغدیر ساوه و کشف جسد وی پس از  32 ساعت، این نگرانی‌ها در بین شهروندان بوجود آمد که اگر خدای نکرده چنین اتفاقاتی در آینده در این شهر بوقوع بپیوندند تا چه اندازه تیم امداد و نجات شهرستان آمادگی امداد‌رسانی دارد.

"پیمان محمدی" جوانی که عصر روز جمعه 23 مردادماه در سد ساوه غرق شد و تلاش مجموعه آتش‌نشانی، هلال احمر و سایر نیروهای امدادی برای یافتن وی بی نتیجه ماند یک مورد از این غرق شدن ها و داغدار شدن خانواده‌هاست.

براساس این گزارش، با طولانی شدن مدت زمان جستجوی جسد خانواده غریق با غواصی حرفه ای در کرمانشاه تماس گرفتند و وی بلافاصله جهت امدادرسانی و یافتن جسد به محل حادثه عزیمت کرده و جسد را کشف کرد.

گلایه پدر غریق از مسئولان شهرستان

در همین رابطه پدر این جوان 26 ساله غرق شده در سد الغدیر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: پس از غرق شدن فرزندم در ساعت 15.30 دقیقه جمعه گذشته در سد الغدیر امدادگرانی از آتش‌نشانی و هلال احمر تلاش خود را برای کشف جنازه وی آغاز کردند، اما تلاش آنان تا ساعت 22.30 دقیقه همان روز بی‌نتیجه ماند و اذعان می‌کردند که ما تا عمق چهار متری بیشتر نمی‌توانیم کار تجسس انجام دهیم.

"علی اشرف محمدی" افزود: عملیات تجسس برای کشف جسد فرزندم از صبح شنبه مجددا از سر گرفته شد و متاسفانه تا غروب شنبه نتیجه‌ای نداشت تا اینکه با درخواست از یک غواص معروف کشوری که اهل و ساکن کرمانشاه است و در دریاچه‌های گوناگون با آب‌های خروشان جسد کشف کرده است، از وی خواستیم تا به ساوه بیاید.

وی ادامه داد: این غواص ماهر به محض رسیدن به محل حادثه در کمتر از 20 دقیقه موفق به کشف جسد شد که جا دارد از وی و تلاش های تیم امدادی ساوه تشکر کنم.

محمدی با گلایه از مدیریت شهرستان ساوه گفت: متاسفانه در این شهرستان با وجود چنین سدی امکانات و تجهیزات لازم غواصی وجود نداشته و غواص ماهر هم وجود ندارد، از طرفی از کم‌لطفی مسئولان شهرستان در عدم همکاری با غواص کرمانشاهی گلایه‌مندم چرا که تجهیزات لازم و قایق در اختیار وی قرار ندادند.

غواص کرمانشاهی نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: خانواده‌ای از ساوه با من تماس گرفتند و اعلام کردند که فرزندشان در سد الغدیر این شهر غرق شده است و تعدادی از غواصان که در محل حضور دارند نتوانستند جسد را کشف کنند.

به تنهایی جسد را کشف کردم

"بهمن پرورش" افزود: بلافاصله با اعلام این خبر به ساوه عزیمت کردم و پس از بیش از پنج ساعت طی مسیر، به دلیل تاریک شدن هوا به سختی نقطه حادثه را پیدا کردم . جایی که خانواده غریق و عده‌ای از امدادگران حضور داشتند.

وی با بیان اینکه در زمان رسیدن من به سد کسی لباس غواصی به تن نداشت و جستجو متوقف شده بود، ادامه داد: تیم امداد و نجات ساوه در ابتدا گفتند که ما نمی‌توانیم هیچ گونه تجهیزاتی در اختیار شما قرار دهیم و بنده در جواب آنها گفتم که به اندازه کافی تجهیزات داشته و مجوز لازم را هم به همراه خود دارم. از آنها قایق خواستم ولی آنها با وجود داشتن قایق به بنده قایق هم ندادند و من مجبور شدم با کمک یکی از بستگان غریق پس از 15 دقیقه غریق را پیدا کنم و تحویل خانواده‌اش دهم.

وی که به گفته خودش تجربیات بسیاری در نجات غریق حتی در آب های خروشان دارد، افزود: یک طناب به کمر این فرد بستم و با او وارد آب شدم تا او مرا هدایت کند و بتوانم در آب به جستجو بپردازم.

وی با ابراز گلایه و انتقاد از بی‌مهری تیم امداد و نجات شهرستان گفت: بنده به تنهایی جسد را کشف کردم و هیچ یک از آنهایی که برای امدادرسانی در کنار سد بودند، نقشی در اینکار نداشتند.آنها حتی به من بی‌حرمتی هم کردند و احترام پیشکسوتی را نگه نداشتند.

پرورش با بیان اینکه تاکنون غریق های بسیاری را بدون دریافت هرگونه هزینه از آب بیرون کشیده‌ام، خاطرنشان کرد: 16 سال مدام است که در سراسر ایران امداد‌رسانی می‌کنم و مجوز قانونی هم دارم، جالب اینجاست که آنها از من مجوز می‌خواستند.

پرورش گفت: در چنین شرایطی نگرانی‌هایی در خصوص خانواده غریق و جمعیتی که در کنار سد در انتظار پیدا شدن غریق گرد می آیند، وجود دارد که لزوم تسریع در اقدام جهت یافتن غریق را دو چندان می‌کند.

وی تصریح کرد: خطر وجود حیواناتی همچون مار بویژه در طول شب در اینگونه مناطق بواسطه تاریکی هوا و محدودیت دید برای افراد وجود دارد پس باید هرچه سریعتر به چنین تجمعی پایان داد که تنها راه آن یافتن سریع جسد است.

به گزارش ایسنا، رئیس هیئت شنا شهرستان ساوه نیز در این خصوص گفت: اولا خدا را شاکرم که با تلاش این غواص کرمانشاهی جسد این جوان کشف شد و خانواده وی از نگرانی رهایی یافتند.

ساوه تجهیزات غواصی ندارد

"محمدرضا برزگر" افزود: تاکنون جسد تمامی افرادی که در جریان چنین اتفاقاتی غرق شده اند، با تلاش تیم امداد و نجات شهرستان و شخص بنده کشف شده‌ و تاکنون سابقه نداشته از شهر دیگری غواص بیاید.

وی ادامه داد: با آمدن غواص کرمانشاهی به محل حادثه به دلیل تاریکی شب از وی درخواست کردیم که صبر کنند تا هوا روشن شود و با کمک یکدیگر عملیات نجات را ادامه دهیم.

به گفته وی از آنجاکه استاندارد تیم غواصی باید سه نفر باشد تا یک نفر داخل آب رفته و دو نفر نیز به صورت آماده کار را دنبال کنند، از وی خواستیم تا با روشن شدن هوا به اتفاق هم کار را دنبال کنیم، اما وی امتناع کرد و گفت خودم به تنهایی غواصی خواهم کرد.

برزگر در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که چرا از سوی تیم امدادی شهرستان، تجهیزات لازم در اختیار غواص کرمانشاهی قرار نگرفته است، گفت: در ساوه تجهیزات لازم غواصی نداریم و ای وسایل یکی از نیازهای شهرستان است. بنده هم تنها با یک کپسول وارد آب شدم از این رو امکان در اختیار گذاشتن تجهیزات برای وی نبود.

وی خاطرنشان کرد: این شهرستان به دلیل برخورداری از چندین سد بتونی و خاکی و نیز دریاچه‌ها و استخرهای مزارع و باغات نیازمند برخورداری از سه ست کامل غواصی و غواص است.

سد الغدیر خارج از حوزه خدمات آتش‌نشانی ساوه!

به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری ساوه نیز گفت: خدمات آتش‌نشانی در حوزه خدمات شهری است و چون سد الغدیر خارج از حوزه خدمات شهری است، خدمات‌دهی خارج از وظیفه ماست و هلال احمر باید پاسخگو باشد، اما به دلیل حس انسان‌دوستی و برخورداری از تجهیزات اولیه کار امدادرسانی به این غریق بر عهده آتش‌نشانی قرار گرفت.

"نصرت‌الله احمدی" افزود: با اعلام خبر غرق شدن این جوان در سد الغدیر ساوه تیم امداد و نجات با همکاری آتش‌نشانی و هلال احمر به منطقه عزیمت کرد و تا شعاع 200 متر مربع و به عمق 12 متر کار تجسس انجام شد.

وی بیان کرد: در مدت زمان تجسس اطلاعات لازم در منطقه‌ای که جسد غریق وجود داشت، جمع‌آوری و با ورود غواص کرمانشاهی این اطلاعات در اختیار وی قرار گرفت و از وی خواسته شد که در این شعاع کار تجسس را انجام ندهد.

به گفته وی با شروع به کار غواص کرمانشاهی و ارائه اطلاعات لازم به وی و انجام راهنمایی‌های لازم جسد غریق خارج از شعاعی که قبلا تجسس آن توسط تیم امداد و نجات شهرستان انجام شده بود، کشف شد.

احمدی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص گلایه‌مندی این غواص در خصوص عدم در اختیار گذاشتن تجهیزات غواصی و قایق گفت: در ساوه تجهیزات لازم غواص وجود ندارد و ما تنها یک طناب داشتیم که در اختیار وی قرار دادیم.

وی بیان کرد: وی از ما قایق خواسته بود و باید به عرض شما برسانم که قایق دادن به هر کسی خلاف قانون است، از طرفی این فرد به صورت انفرادی می‌خواست کار غواصی را انجام دهد و از آنجاکه تیم غواصی طبق استاندارد باید سه نفر باشند، از این رو برای دادن قایق به وی  دستور قضایی لازم بود و چون مجوز غواصی ارائه نکرد نمی‌توانستیم قایق در اختیار وی قرار دهیم، چرا که اگر اتفاقی برای این غواص رخ می داد، باید پاسخگوی اقدام خود می‌بودیم.

احمدی خاطرنشان کرد: در مجموعه ارگان‌های دولتی شهرستان ساوه غواص وجود ندارد و از تجهیزات لازم غواصی نیز برخوردار نیستیم و این یک نقص است.

به گفته وی بناست در سال جاری ست کامل غواصی تهیه شود، تا ضمن برگزاری دوره‌های آموزش غواصی، در زمان بروز چنین حوادثی بتوانیم کار امداد رسانی را به نحو احسن انجام دهیم.

گزارش از : علی فرقانی، خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group