جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

افزایش میزان وقوع طلاق در شهرستان ساوه به عنوان یکی از مهمترین معضلات و آسیب‌های اجتماعی در این شهرستان به حدی رسیده است که شورای فرهنگ عمومی در این شهرستان را مصمم کرده است تا دستور جلسه خود را به بررسی راهکارهای کاهش طلاق اختصاص دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی امام جمعه ساوه در این نشست بررسی آسیب‌های اجتماعی در شهرستان و به ویژه موضوع طلاق را از موضوعات مهمی دانست که از دغدغه‌های شورای فرهنگ عمومی است.

 

حجت‌الاسلام سیدحسین تقوی افزود: اعتیاد به مواد مخدر، ماهواره و فضاهای مجازی امروز زیربنای خانواده را نشانه گرفته و تلاش می‌کنند تا این نهاد مقدس را متزلزل سازند و از مهمترین علل وقوع طلاق در جامعه هستند.

 

وی با اشاره به اینکه اساس کار اسلام فرهنگ‌سازی است، گفت: باید با تغییر رفتار و حذف سبک غربی در ازدواج برای کاهش طلاق در جامعه تلاش کرد.

 

وی با تاکید بر آموزش و فرهنگ‌سازی خانواده‌ها بیان کرد: باید آموزش زوجین قبل از ازدواج صورت پذیرد و خانواده‌ها نیز آموزش داده شوند، آموزش‌ها می‌تواند در کاهش طلاق‌ها و آسیب‌ها مؤثر باشد باید مشخص شود سهم هر دستگاه اجرایی در کاهش طلاق‌ها چقدر است.

 

وی بیان کرد: افزایش مراکز آموزشی همسریابی در این شهرستان نیز می‌تواند تا حدودی در افزایش ازدواج سالم و سنتی موثر باشد.

 

حجت‌الاسلام تقوی خاطرنشان کرد: ارتقای معرفت دینی، حل مشکلات اقتصادی، حل معضل بیکاری، ترویج سبک زندگی اسلامی و ایجاد مراکز آموزشی و مشاوره‌ای از راهکارهای کاهش آمار طلاق در جامعه است.

 

وی با بیان اینکه باید تلاش کرد تا در سبک رفتاری غربی تغییر ایجاد کرد، افزود: باید با الهام از دستورات قرآن و اسلام در حوزه ازدواج موفق فرهنگ سازی کرد.

 

به گزارش ایسنا معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: متاسفانه آمار طلاق در کشور ما بسیار زیاد و تکان‌دهنده است.

 

محمد بهاروند افزود: شبیخون فرهنگی که کشور را فرا گرفته و ابزارهایی که در جنگ نرم علیه جوانان ما بکار می‌رود کانون خانواده‌های ما را نشانه گرفته و منجر به بروز برخی آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق می‌شود.

 

وی شبکه‌های ماهواره‌ای را ابزاری دانست که بیشترین اثر را در انحراف جوانان و نیزازدواج‌های ناموفق دارد.

 

وی عدم شناخت کافی زوجین از یکدیگر و نیز انتظارات بالای خانواده‌ها و دخالت‌های بی مورد را در افزایش میزان طلاق موثر دانست و تصریح کرد: البته نباید از موضوع اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یکی از دلایل مهم در افزایش آمار طلاق غفلت کرد.

 

وی خواستار مشارکت و فرهنگ‌سازی دستگاه‌های اجرایی شهرستان به منظور ارائه آموزش‌های لازم و فرهنگ‌سازی در خصوص ازدواج آسان به منظور پیشگیری از وقوع طلاق شد.

 

بهاروند در پایان تأکید کرد: نباید حساسیت مردم را نسبت به ناهنجاری‌ها و جرایم افزایش داد. باید با روش‌های پیشگیری مناسب با آنها مقابله کرد.

 

به گزارش ایسنا مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه نیز گفت: سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی در راستای کاهش معضلات اجتماعی رسالت شورای فرهنگ عمومی است.

 

حسین محمودی‌فرد افزود: به منظور اتخاذ تصمیمات درست در زمینه حل معضل طلاق و علل و عوامل موثر بر آن باید کار تحقیقاتی و پژوهشی انجام داد.

 

وی عدم تفاهم اخلاقی را از یکی از علل وقوع طلاق دانست و اضافه کرد: باید با انجام کار پژوهشی نتایج کارهای تحقیقاتی را قبل از ازدواج به جوانان آموزش داد تا زندگی موفقی را آغاز کنند.

 

محمودی‌فر بهره‌مندی از افراد مشاور و توانمند، توجه به آموزش‌‌هاي ارائه شده برای جوانان، استفاده از ظرفيت مدارس و دانشگاه‌ها، تقويت باورهاي ديني و اسلامي در بين جوانان را از جمله مهمترين راهكارها در این حوزه دانست.

 

به گزارش ایسنا رئیس دادگستری ساوه نیز گفت: همه ساله شاهد افزایش میزان طلاق در کشور هستیم که در شهرستان ساوه نیز این افزایش وجود دارد.

 

حجت‌الاسلام احمد چراغی افزود: براساس آمارهای اعلام شده 24 درصد از ازدواج‌های صورت گرفته در شهرستان منجر به طلاق می‌شود که این آمار نگران‌کننده‌ است.

 

وی اضافه کرد: اتفاق ناخوشایند و خطرناکی که شاهد هستیم این است که در کنار افزایش طلاق شاهد کاهش آمار ازدواج نیز هستیم که این مهم منجر به تشدید آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی برای کاهش طلاق نیز نتایج ملموسی نداشته است، افزود: دوری از شیوه سنتی در ازدواج منجر به وقوع طلاق می‌شود در این شرایط می‌توان با تقویت ارزش‌های دینی و جذب نسل جوان به مساجد و کانون‌های فرهنگی و افزایش آموزش‌های قبل از ازدواج، گام‌های موثری در کاهش طلاق برداشت.

 

وی اضافه کرد: خیلی از ازدواج‌های انجام شده بر مبنای دوستی‌های خیابانی انجام می‌شود و اگر براساس روش های سنتی و دینی و با مشورت خانواده‌ها و بزرگان صورت پذیرد قطعا منجر به استحکام بنیان خانواده خواهد شد.

 

رئیس دادگستری ساوه همچنین با بیان اینکه کارهای مقطعی از جمله طولانی کردن فرایند رسیدگی به پرونده‌های طلاق نیز مشکل اصلی را برطرف نخواهد کرد، افزود: متاسفانه اراده ای برای حل مسایل اخلاقی و فرهنگی در سطح جامعه نیست و اگر هم هست شیوه آن کارساز نیست.

 

به گزارش ایسنا فرمانده سپاه ناحیه ساوه نیز گفت: ماهواره مهم‌ترین ابزار جنگ نرم و شبیخون فرهنگی است که به دلیل عدم آگاهی و بی‌دقتی، میهمان برخی خانواده‌ها شده و آسیب‌های اجتماعی فراوانی به همراه دارد.

 

سرهنگ پاسدار مجید احمد جعفری افزود: آسیب‌های شبکه‌های ماهواره‌‌ای به حدی است که می‌توان گفت بخش اعظمی از معضلات اجتماعی و اختلافات خانوادگی ناشی از آن است.

 

وی با بیان اینکه رویکرد بسیج آگاه‌سازی مردم نسبت به آسیب‌های شبکه‌های ماهواره‌ای است، افزود: البته تحقق این امر نیازمند عزم ملی است.

 

سرهنگ احمد جعفری با بیان اینکه تلاش دشمن برای ضربه زدن به بنیه‌های اعتقادی و فروپاشی بنیان‌های خانواده‌ها زیاد است تصریح کرد: ما نیز باید تلاش‌مان بیشتر شود و بسیج نیز به دنبال برخورد سلبی نیست و برنامه ای مدون دو ساله برای آگاه‌سازی مردم در خصوص آسیب‌های شبکه‌های ماهواره‌ای دارد که از مدتی پیش آغاز شده است.

 

مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) ساوه نیز گفت: طلاق اساسی‌ترین و مخرب‌ترین معضل اجتماعی و تیر خلاص به بنیادهای فکری، اعتقادی، اقتصادی و اجتماعی خانواده‌هاست.

 

محمد محمودی افزود: از مجموع 5300 خانوار تحت پوشش کمیته امداد ساوه 3700 خانوار را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که به عبارتی در حال حاضر 71 درصد از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد، زنان سرپرست خانوارند و از این تعداد 900 خانوار را زنان سرپرست خانوار 15 تا 50 سال تشکیل می‌دهند.

 

وی با اشاره به سیاست کمیته امداد برای برطرف کردن مشکلات این افراد گفت: حل مشکل معیشتی و ایجاد درآمد و شغل از مهمترین برنامه‌های این نهاد است ضمن اینکه لازم است با مشارکت بین بخشی نسبت به تشویق این قشر از جامعه به ازدواج مجدد تلاش کرد.

 

رئیس بهزیستی ساوه نیز عوامل زمینه‌ای و ارتباطی را منجر به جدایی زوجین و وقوع طلاق دانست.

 

احمد مهرآبادی افزود: جامعه‌ای که اقتصادش مشکل داشته باشد و با تضاد فرهنگی نیز مواجه شود آمار طلاق و آسیب‌های اجتماعی آن افزایش می‌یابد.

 

وی بیان کرد: باید مدت زمان پروسه شکل‌گیری یک ازدواج را افزایش داد تا زوجین با شناخت کافی و آگاهی بیشتر به این سنت حسنه روی آورند.

 

وی تصریح کرد: انجام این امور می‌تواند حداقل از 50 درصد طلاق‌هایی که در سال‌های اولیه ازدواج صورت می‌گیرد جلوگیری کند.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر ساوه نیز گفت: این کمیسیون با تشکیل 5 کمیته دینی، مذهبی، ورزشی، هنری و مشارکت‌های مردمی برنامه‌های متعددی را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در مرحله اجرا دارد.

 

هاشم زال افزود: فعال‌سازی مساجد سطح شهر با تخصیص اعتبارات لازم، برگزاری آموزش‌های شهروندی، چاپ جزوات و نشریات تخصصی در حوزه آسیب‌های اجتماعی و زندگی شهرنشینی از جمله این اقدامات است.

 

معاون خدمات شهری شهرداری ساوه نیز گفت: مجموعه مدیریت شهری نیز به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی و آراستگی سیمای شهری اقدامات زیادی را انجام داده است.

 

مصطفی احمدی افزود: ساماندهی شهری قطعا منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و فرهنگ شهروندی را تقویت می‌کند.

 

وی ادامه داد: در راستای اصلاح مبلمان شهری شهرداری اقدام به تخریب املاک فرسوده در سطح شهر کرده که هم فضای شهر را آراسته و هم نقاطی که احتمال بروز آسیب‌های اجتماعی داشت را از بین ببرد.

 

احمدی همچنین از عزم راسخ شهرداری در راستای ساماندهی شهرک علوی خبر داد و افزود: اجرای طرح جهادی ساماندهی شهرک علوی یکی از بزرگترین طرح‌های عمرانی در سطح شهر ساوه است که در هفته آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group