مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه گفت: تکمیل اولین کشتارگاه شترمرغ کشور در این شهرستان نیازمند تأمین نقدینگی است.
احمد قرهبیگلو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی با اشاره به بروز برخی مشکلات برای تولید کنندگان به دلیل نبود کشتارگاه در این شهرستان افزود: هماکنون کشتار شترمرغهای گوشتی این شهرستان در تهران و سایر شهرستانهای همجوار انجام میشود و نبود کشتارگاه شترمرغ در این شهرستان تمایل سرمایهگذاران را برای سرمایهگذاری در این بخش با کاهش مواجه کرده است.
وی احداث اولین کشتارگاه شترمرغ در زرندیه با هدف فرآوری و صادرات گوشت شترمرغ با سرمایهگذاری اعضای مجتمع پرورش شترمرغ زرندیه را از راهکارهای تقویت پرورش شترمرغ در این شهرستان دانست و افزود: فرآوری و صادرات گوشت، پوست، پر و پوسته تخم شترمرغ به دیگر کشورها از دیگر اهداف تاسیس این کشتارگاه عنوان کرد.
قرهبیگلو با بیان اینکه در این کشتارگاه بخشهای مختلفی شامل پرکنی، تونل انجماد و کشتار پیشبینی شده است، اظهار کرد: کمبود اعتبار دلیل تأخیر در بهرهبرداری از این کشتارگاه است.
وی با بیان اینکه هماکنون این کشتارگاه بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: جهاد کشاورزی شهرستان در حمایت از این طرح سال گذشته 15 میلیارد ریال تسهیلات برای تکمیل این طرح در کارگروه توسعه بخش کشاورزی شهرستان زرندیه مصوب کرد اما به دلیل تامین نکردن وثیقه لازم برای دریافت تسهیلات از سوی سرمایهگذاران دریافت این تسهیلات با سود پائین به منظور تکمیل کشتارگاه منتفی شد.
مدیر جهاد کشاورزی زرندیه با بیان اینکه کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش برای خرید جوجه و دان از دیگر موانع پیش روی توسعه این صنعت است، اضافه کرد: دریافت این میزان تسهیلات به منظور تکمیل کشتارگاه قطعا موجب بهرهبرداری از آن شده و نیاز مجتمع را برآورده میکرد.
قرهبیگلو در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر سالانه حدود 197 تن گوشت شترمرغ در این شهرستان تولید میشود که این میزان، 67 درصد تولید گوشت شترمرغ استان مرکزی است و جدای از تامین نیاز بازار مصرف شهرستانهای همجوار به استان تهران نیز ارسال میشود.
وی با بیان اینکه مجتمع پرورش شترمرغ زرندیه در زمینی به مساحت 500 هکتار احداث شده و یکی از بزرگترین مراکز پرورش این پرنده در کشور است، تصریح کرد: در این مجتمع تولیدی 97 واحد پرورش شترمرغ وجود دارد که هماکنون 68 واحد آن توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی فعال شده و دارای بیش از چهار هزار قطعه شترمرغ است.
قرهبیگلو با بیان اینکه شهرستان زرندیه به لحاظ شرایط آب و هوایی مناسب و نزدیکی به بازار مصرف پایتخت مستعد پرورش شترمرغ است، خاطرنشان کرد: مجتمع شترمرغ زرندیه ظرفیت 29 هزار و 100 قطعه شترمرغ و توان تولید سالانه یک هزار و 300 تن گوشت این پرنده را دارد.
به گفته وی به دلیل کندی ساخت و تکمیل نشدن برخی از واحدهای این مجتمع هم اکنون تنها چهار هزار و 500 قطعه پرنده در آن تولید می شود و در چند سال اخیر این مجتمع بزرگ با ظرفیت پایینی فعالیت میکند.