شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

شهردار ساوه گفت: در بحث آسیب‌های اجتماعی همه دستگاه‌های مدیریت شهری مسئولیت دارند.

کامران جوادی در میزگرد اجتماعی ایسنا با موضوع دلایل افزایش طلاق در ساوه از منظر مدیریت شهری که در دفتر ساوه برگزار شد، با بیان اینکه نگاه به آسیب‌های اجتماعی از منظرهای مختلفی قابل بررسی است، اظهار داشت: مقوله‌های مرتبط با حوزه فرهنگ بسیار گسترده و متولیان بسیاری دارد که هر یک به فراخور رسالتی که دارند در این عرصه فعالیت دارند.

 

وی ادامه داد: در نگاه اول به حوزه فرهنگ شاید این سؤال در ذهن مخاطب بوجود آید که شهرداری و یا سیستم مدیریت شهری نمی‌تواند متولی فرهنگ جامعه باشد چرا که کار در حوزه‌های عمرانی، خدمات شهری و ... که توسط مجموعه مدیریت شهری طراحی و اجرا می‌شود به مراتب با کار در حوزه فرهنگی متفاوت است.

 

وی با بیان اینکه تک‌صدایی و تک‌محوری در امور گوناگون، آفتی برای توسعه همه‌جانبه جامعه است، افزود: از این رو مجموعه مدیریت شهری نیز می‌تواند در حوزه فرهنگی و اجتماعی به نجات شهر از آسیب‌های اجتماعی کمک کرده و مانند حلقه‌ای به زنجیره توسعه و پیشرفت جامعه کمک کند.

 

شهردار ساوه با بیان اینکه معتقدم شهر یک موجود زنده و دارای جسم و روح است، اضافه کرد: در کنار بیش از 300 وظیفه‌ای که شهرداری‌ها برای رشد جسمی شهر که همانا کارهای عمرانی مانند احداث فضاهای سبز، آسفالت معابر، ارائه خدمات شهری و .... دارند وظیفه ای به مراتب مهمتر برای تقویت ابعاد روحی شهر نیز دارند.

 

وی با اشاره به رویکرد سیستم جدید مدیریت شهری در شهرداری ساوه با آغاز بکار شورای چهارم گفت: در گذشته روح شهر مورد غفلت قرار گرفته بود اما با فعالیت در مجموعه شهرداری و در کسوت شهردار ساوه مهمترین اولویت را تقویت بعد روحی شهر قرار داده و به دنبال ایجاد معاونت فرهنگی و اجتماعی بودیم تا در کنار ایجاد بهترین فضای سبز بتوانیم بهترین کارهای فرهنگی را برای مقابله با بروز آسیب‌های اجتماعی عملیاتی کنیم.

 

وی با اشاره به پروسه مدت‌دار ایجاد معاونت فرهنگی اجتماعی در شهرداری گفت: به دلیل اهمیت موضوع پیشنهاد شد تا زمان ابلاغ این معاونت، سازمان فرهنگی ورزشی در شهرداری شکل بگیرد و فعالیت خود را آغاز کند.

 

شهردار ساوه در ادامه با اشاره به نقش مدیریت شهری در کاهش آسیب‌های اجتماعی مانند پدیده طلاق و کنترل آن، پرداختن به این مهم را یکی از محورهای فعالیت سیستم مدیریت شهری در روح شهر دانست و افزود: تلاش برای آماده‌سازی و فراهم کردن زمینه‌های مناسب زیست اجتماعی شهروندان موضوع مهمی است که نباید مورد غفلت قرار بگیرد.

 

وی با بیان اینکه تغییر بینش‌ها و نگرش‌ها منجر به تغییر عملکرد خواهد شد، تصریح کرد: توسعه فرهنگی و اجتماعی در مجموعه مدیریت شهری یعنی نگاه به شهروند و برنامه‌ریزی مدون با سیاستگذاری مشترک در سطوح مختلف و از همه مهمتر آموزش شهروندی تا بتوان یک شهر سالم و عاری از ناهنجاری‌ها را برای همشهریان به ارمغان آورد.

 

وی با بیان اینکه مدیریت مناسب شهری، علل بروز آسیب های اجتماعی را کاهش خواهد داد، افزود: مدیریت شهری در کنار سایر وظایف خود باید با رصد کردن وضعیت شهر برای مقابله با بروز آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد برنامه بدهد.

 

وی با بیان اینکه مدیریت شهری نمی‌تواند نسبت به آمار طلاق در جامعه بی‌تفاوت باشد، اظهار داشت: بررسی علل و پیامدهای اجتماعی و فرهنگی معضلات جامعه و به ویژه مسئله طلاق یکی از محورهای فعالیتی مجموعه مدیریت شهری است.

 

جوادی افزود: متأسفانه آماری از دلایل بوجود آمدن پدیده طلاق در شهری مانند ساوه در دست نیست اما به نظر می‌رسد در کنار مباحثی مانند تقویت ارزش‌ها و مکارم اخلاق و نیز کاستن ضد ارزش‌ها در خانواده‌ها که می‌تواند به کاهش آمار طلاق کمک کند تقویت و ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی نیز کمک شایانی به جلوگیری از بروز برخی علل آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق خواهد کرد.

 

وی تصریح کرد: تدوین برنامه جامع فرهنگی اجتماعی برای شهر منجر به افزایش اعتماد عمومی، تقویت و تحکیم بنیان خانواده اسلامی شده و ضمن تقویت مشارکت عمومی به ارتقای فرهنگ شهروندی کمک می‌کند از این رو مسیر حرکت ما در حوزه فرهنگی و اجتماعی به این سمت است.

 

وی سلامت شهری را در گرو نشاط فرهنگی و تعالی معنوی شهروندان دانست و خاطرنشان کرد: بنا داریم در بخشی از فعالیت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری در راستای تحکیم بنیان خانواده و رشد منفی طلاق به دنبال توسعه گسترده فعالیت‌هایی مرتبط با صیانت از کانون خانواده با استفاده از ابزارهای گوناگون اطلاع رسانی و ... که در اختیار شهرداری است بپردازیم.

 

وی عملکرد دستگاه‌های فرهنگی را در تغییر آمار اعلامی در خصوص طلاق در سال جاری و جلوگیری از روند رو به رشد آن بسیار تأثیرگذار دانست و بیان کرد: با مدیریت جهادی در عرصه‌های فرهنگی جامعه می‌توان شاهد رشد شاخص‌های فرهنگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی شد.

 

وی با بیان اینکه همه ما در برابر حفاظت از فرهنگ و دین مسئولیت شرعی و قانونی داریم، اضافه کرد: استفاده از نظرات نخبگان با بهره‌مندی از متون اسلامی و بکار گیری ظرفیت رسانه‌ها و مطبوعات می‌توان به خوبی هویت واقعی زوجین را ترسیم و ضمن آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی در کنار حمایت‌های قانونی و اجتماعی دولت به تقویت روح معنویت در جامعه کمک کرد تا شاهد کاهش معضلات اجتماعی از جمله طلاق بود.

 

جوادی در پایان از اهتمام دفتر خبرگزاری ایسنا در ساوه به منظور برگزاری این نشست اجتماعی، تقدیر و خواستار تداوم برگزاری چنین نشست‌هایی با موضوعات گوناگون شد که کمک شایانی به پیشرفت و توسعه شهر خواهد کرد.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group