شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

تغییر در سبک زندگی اسلامی موجب افزایش منفورترین حلال الهی در بین زوجین خواهد شد

خبری بر روی خروجی خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی قرار گرفت که در این خبر رئیس اداره ثبت احوال ساوه با ارائه آخرین وقایع حیاتی چهارگانه(تولد، فوت، ازدواج و طلاق) در سه ماهه نخست سال جاری اعلام كرد كه واقعه ازدواج در این مدت در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، 12 درصد کاهش یافته و از طرفی آمار طلاق در این مدت 12 درصد رشد داشته است.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، از این رو دفتر ایسنا در ساوه با برگزاری میزگردی اجتماعی با محوریت این موضوع مهم، با حضور کارشناسان دینی، فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و فعالان رسانه‌ای علل افزایش این معضل اجتماعی را بررسی و راهکارهای جلوگیری از رشد طلاق را بررسی کرد.

 

یک کارشناس دینی و استاد حوزه و دانشگاه در این میزگرد، با بیان آیات و روایاتی در مذمت طلاق گفت: هر نوع گرفتاری و آسیبی که سعادت خانواده را گرفتار کند و بین ارکان خانواده جدایی و فاصله بیفکند از نظر دین مبین اسلام مورد نکوهش قرار گرفته است.

 

حجت‌الاسلام حسن صلاحی افزود: اسلام به خانواده و بنیان آن اهمیت خاصی می‌دهد و فروپاشی کانون خانواده را بسیار مذموم می‌داند و این مهم نشان از جایگاه مقدس خانواده دارد.

 

وی به حدیثی از پيامبر اسلام(ص) اشاره کرد و گفت: رسول مکرم اسلام(ص) در روایتی می‌فرمایند "هيچ چيز نزد خداوند محبوب‏تر از خانه‏اى نيست كه به واسطه ازدواج آباد مى‏شود و هيچ چيز مغبوض‏تر از خانه‏اى نيست كه به واسطه طلاق خراب مى‏شود."

 

وی با تأکید بر اهمیت خانواده در آموزه‌های دینی اظهار داشت: در بسیاری از ادیان ازدواج امری مقدس است و ما اگر به اهمیت این موضوع پی ببریم و آن را به خوبی تبیین کنیم قطعا به زشتی و قبح واژه متضاد ازدواج که همانا طلاق است پی خواهیم برد.

 

وی با بیان اینکه ديدگاه اسلام درباره طلاق بر خلاف ازدواج است، اضافه کرد: در آموزه‌های دینی ما به همان اندازه که به زیبایی‌های امر مقدس ازدواج اشاره شده است به همان میزان و حتی بیشتر، از زشتی و مذموم بودن طلاق و عواقب تلخ آن سخن به میان آمده است.

 

وی ادامه داد: واژه طلاق به معنای رهایی و آزاد شدن است و در قوانین کشور ما که برخلاف بسیاری از کشورها که قانون طلاق ندارند از قدمت بالایی در قانون طلاق برخوردار است آمده است که هرگاه زوجین به بن‌بست رسیدند و امیدی به زندگی در آینده نداشتند تنها راهکار آنان جدایی است.

 

این کارشناس دینی با بیان اینکه در برخی از نقاط کشورمان 40 درصد از ازدواج‌ها منجر به طلاق می‌شود، بیان کرد: این آمار نشان می‌دهد که بنیان این خانواده ها از ابتدا سست و بی‌اساس بوده است.

 

وی تصریح کرد: امروز اینکه شاهد هستیم بعضی از زوجین به راحتی از یکدیگر جدا می‌شوند و یا به اصطلاح خودشان می‌خواهند با طلاق توافقی صورت مسئله را تغییر دهند نشان می‌دهد از ابتدا استحکامی در شکل‌گیری پیوند آنها وجود نداشته است.

 

وی در ادامه به جوانانی که آمادگی عمل به سنت حسنه الهی را دارند توصیه کرد: جوانان نباید در انتخاب همسر آینده خود عجله کنند بلکه باید با بررسی و شناخت براساس معیارهای همسر ایده‌آل که تمامی ویژگی‌های ارزشی، اخلاقی، اجتماعی و ... را در بر می‌گیرد ازدواج کنند.

 

حجت‌الاسلام صلاحی در ادامه با اشاره به علل بوجود آمدن طلاق گفت: عدم تناسب بین دختر و پسر، اختلاف طبقاتی در تمامی سطوح بین خانواده‌ها، دیندار نبودن زوجین، مقید نبودن به رعایت مسایل شرعی و نبود شناخت کافی زوجین از یکدیگر از مهمترین علل بوجود آمدن طلاق در جامعه است.

 

وی به فضیلت‌گرایی در خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: اگر خانواده به دنبال فضایل اخلاقی باشند و به یکدیگر کمال دهند لذا افزایش کمالات طرفین فضای اعتقادی را در خانواده تقویت می‌کند و منجر به نهادینه شدن سبک زندگی اسلامی خواهد شد.

 

وی عمل به دستورات قرآنی و دینی را عاملی مهم در کاهش طلاق و ناهنجاری‌های اجتماعی دانست و افزود: تغییر در سبک زندگی اسلامی موجب افزایش منفورترین حلال الهی در بین زوجین خواهد شد.

 

وی همچنین با اشاره به هجمه فرهنگی که از سوی غرب جوانان ما را مورد نشانه قرار گرفته است، افزود: تسلیم در برابر تهاجم فرهنگی و فاصله گرفتن از باورهای دینی مهمترین عامل در تغییر سبک زندگی اسلامی بوده و نتیجه آن افزایش میزان ثبت طلاق در جامعه است.

 

وی بر لزوم هوشیاری در برابر راهبرد دشمن در جنگ فرهنگی که به منظور تغییر هویت دینی جوانان کشورمان صورت می‌گیرد تأکید کرد و افزود: تقویت بنیه اعتقادی و نظریه‌پردازی در کنار فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به آحاد مختلف جامعه با تأسی از الگوهای دینی به ویژه قرآن کریم و اهل بیت(ع) از راهکارهای مؤثر در این حوزه است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با ابراز تأسف از بروز پدیده‌ای به نام جشن طلاق در بعضی از نقاط کشور از این رویداد زشت به عنوان رهاورد غرب برای زنان و مردان جامعه ما یاد کرد و گفت: متأسفانه برخی زوجین ما برای رهایی از قوانین دست و پاگیر طلاق که در حکومت اسلامی به دلیل منفوریت طلاق اعمال می‌شود ضمن انجام طلاق توافقی اقدام به برگزاری جشن طلاق می‌کنند تا ذهنیت مردم را نسبت به پایان زندگی و جدایی‌شان از یکدیگر تغییر داده و از آن به عنوان یک اتفاق میمون و مبارک یاد کنند.

 

وی تصریح کرد: هر چند براساس گزارشاتی که منتشر می‌شود برگزاری جشن طلاق بسیار معدود است اما نباید مورد غفلت مسئولان و متولیان فرهنگی کشور قرار گیرد.

 

حجت‌الاسلام صلاحی خاطرنشان کرد: برگزاری جشن برای یک پدیده‌ که چه از نظر شرعی و چه از نظر عرفی مورد نکوهش قرار گرفته است مناسب جامعه دینی ما نبوده و اقدام منطقی و عقلانی نیست و از این رو باید در این حوزه نیز فرهنگ‌سازی کرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group