وارد باغ سرسبزی در منطقه «الوسجرد» شهرستان ساوه شدیم که خانواده ای مهربان و مهمان نواز اداره اش را برعهده داشتند؛ رفتارشان چنان گرم و صمیمی بود که احساس کردیم آشنای دیرینه مان هستند که هر کدام از کوچک و بزرگ ایده هایی خوشبینانه برای آینده داشتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، پدر این خانواده خوشبخت "ابراهیم بهرامی" متولد سال 1349 زاده یل آباد و دارای سه فرزند پسر است، وی به کمک همسر و پسرانش در زمینه کشاورزی فعالیت می کند،
می توان گفت آنها خانواده ای کشاورز هستند که به کشاورزی عشق می ورزند. یک دبیر بازنشسته آموزش و پرورش که در همسایگی آقای بهرامی باغ انار دارد، می گوید: آقای بهرامی تجربیات بسیار خوبی در زمینه باغداری دارد و جالب این است که مرا با کتابهای بسیاری در زمینه باغداری و آفات کشاورزی آشنا کرده است و به جرأت می توان گفت که آقای ابراهیم بهرامی حرف اول را در کشاورزی منطقه الوسجرد می زند و با اینکه من خودم معلم بازنشسته هستم ایشان را به عنوان معلم و استاد خود قبول دارم؛ من الان 12 سال بازنشسته شده ام و الان دارم کشاورزی می کنم و به خاطر راهنمایی های آقای بهرامی است که هنوز به فعالیتم ادامه می دهم.
"ابراهیم بهرامی" با اشاره به شروع فعالیت کشاورزی خود به خبرنگار ایسنا گفت: من از وقتی که چشم باز کردم در باغ بودم. با خنده (احتمالا مادرم مرا در باغ به دنیا آورده است). پدرم یک مقدار زمین در اختیارم قرار داد و من فعالیتم را از آنجا شروع کردم و زحمت کشیدم تا توسعه دادم و در حال حاضر نزدیک به 14 هکتار باغ در آق دره داریم و 4 هکتار هم در الوسجرد که اصل باغمان در آق دره است که در حال حاضر همسر و فرزندانم نیز در این کار به من کمک می کنند، این را هم بگویم که همسرم علاقه شدیدی به کار کشاورزی مخصوصا سبزیکاری دارد و کار پرورش سبزیها در باغ را به عهده گرفته است که انصافاً سبزیهای خوبی هم به عمل می آورد و دوست دارم فرزندانم نیز تحصیلات دانشگاهیشان را مرتبط با این زمینه انتخاب کنند که بازار کارش هم برایشان فراهم است.
بهرامی با بیان ارقام تولیدی انار گفت: انار محمدعلی خانی که دانه اش قرمز نمی شود و ظاهر خوبی ندارد و بیشتر برای مصارف خودمان استفاده می شود ولی طعم و مزه خوب و شیرینی دارد و مهمترین عیبش این است که حساس است و سریع سوختگی پیدا می کند، انار یوسف خانی، انار ملس که مرغوب ترین نوع انار در ساوه است و انار سیاه و انار آلک که انبارمانی ندارد و انار تابستانه از ارقام انارهای تولیدی به شمار می رود.
وی با اشاره به نحوه کسب تجربه در کار باغداری گفت: من اعتقاد دارم کسی که به کاری علاقه داشته باشد؛ به دنبال اطلاعات مفید و مؤثقی در رابطه با آن می گردد؛ من هم چون عاشق این کار هستم سعی می کنم همیشه در کلاسهایی که تعاونیهای باغداران میگذارند شرکت کنم و از راهنماییهای آنها هم استفاده می کنم و راه دیگر برای کسب اطلاعات این است که مطالعه در زمینه کشاورزی و باغداری میکنم و خیلی از تجربیات و اصطلاحات راجع به کشاورزی را با خواندن کتاب فرا گرفتهام و دیگران مخصوصاً کشاورزان را هم به خواندن کتاب تشویق می کنم. کسانی که می گویند ما خودمان بر حسب تجربه اطلاعات کافی داریم اشتباه میکنند؛ البته تجربه هم کمک می کند ولی خواندن کتاب اطلاعات را کامل تر و تخصصی تر و اشتباهات را کمتر می کند.
وی با بیان برنامه های خود در راستای طرح توسعه باغات انار بیان کرد: یکی از ایده های من این است که بتوانیم انارهای شکسته را به صورت دانه شده یا آبگیری شده به شرکتها بفروشیم، با توجه به اینکه در حال حاضر این انارهای خطی با وضعیت بد و غیر بهداشتی بار می شوند و به شرکتها ارسال میشوند و در همان ابتدای بارگیری کلی از آب انارها در اثر فشار بارگیری از بین می روند، مثلا اگر این انارها بخواهند به ارومیه برسند چیز زیادی از آبشان باقی نمی ماند، بنابراین به نظر من به صرفه تر و بهداشتی تر است که آب انارها ارسال شوند و بهتر است دستگاهی اقتصادی اختراع شود که بتواند انار را دانه کند و همه کشاورزان نیز بتوانند آن را تهیه کنند؛ البته در حال حاضر کسی دستگاهی مانند ماشین لباسشویی که با نیروی گریز از مرکز این کار را می کند اختراع کرده ولی اگر بشود این دستگاه را طوری تهیه کرد که اقتصادی تر باشد و انبوه سازی شود، همه می توانند تهیه کنند. من معتقدم هر باغداری باید از این دستگاه داشته باشد چون این کار چند مزیت دارد: 1- به صرفه تر و بهداشتی تر است. 2- قدرت ارز اندام انار ساوه را بالا می برد. 3- از مخلوط کردن انارهای شهرهای دیگر با انار ساوه که باعث افت کیفیت و قیمت انار ساوه می شود جلوگیری می کند.
وی اظهار کرد: سال گذشته نزد رئیس اداره جهاد کشاورزی رفتم و گفتم که انار شهرهای دیگر مخصوصاً انار کاشان را می آورند و با انار ساوه مخلوط می کنند شما چه راهکاری دارید؟ گفتند: برند خودتان را روی انارها بزنید. گفتم چطور روی انار خطی برند بزنیم؟ ولی بعدها فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که اگر یک دستگاه به صرفه هم برای گرفتن آب انار تولید شود این کار محقق می شود که ما آب انار را بگیریم و برند خودمان را روی آب انار بزنیم. در مورد انجیر هم همینطور، چرا ما خودمان نمی توانیم کارگاهی تولید کنیم که در همین جا انجیرهای خوب و رسیده را خشک کنیم و انجیرهای کال را برای مربا و کمپوت استفاده کنیم. کشاورزان اگر به این مسائل فکر کنند و همت کنند این کارها عملی است و من اعتقادم این است که با هر وضعیتی که داری باید باغات را بهینه سازی کنیم و بهترین استفاده را ببریم.
وی با اشاره به وجود مشکلات در زمینه باغداری اظهار کرد: مهمترین مشکلی که داریم آبیاری است، می گویند درختان باید آبیاری قطره ای شوند ما که نمی توانیم قطره ای کنیم ولی نهرهایی سیمانی درست کرده ایم که وسط باغ و پشته ها را تقسیم می کنیم و یکی از مزایای این کار این است که هر نهر سیمانی می تواند آب 2 اینچ را تا ته باغ ببرد و اینکه درختی که در نهر آب است موادش را آب می شوید و با خود می برد و به آن خوبی نمی شود که داخل کردو و وقتی که آب ایستاده باشد آبیاری شود، بنابراین من کل باغم را نهر سیمانی کرده ام.
این تولید کننده انار با ابراز نارضایتی از وضعیت قیمت انار تصریح کرد: با توجه به افزایش بقیه هزینه ها از قیمت انار ناراضی هستیم چون که هزینه های دیگر کلی افزایش پیدا کرده ولی قیمت انار تغییری نکرده است.
وی گفت: در میانگین عمومی وقتی درختها را سرما نبرده بود حدود 20 تن در هر هکتار برداشت می کریم ولی امسال به دلیل سرما زدگی محصول کمتر از این مقدار است.
وی با توصیه به کشاورزان گفت: وقتی می خواهید در کارتان پیشرفت کنید به این نگاه نکنید که فاصله ها زیاد است، فاصله ها را در ذهنتان کم کنید مثلا به این کار نگاه نکنید که کاری خیلی بزرگ و مشکل به نظر برسد یا هزینه زیادی می خواهد شما می توانید این کارها را مرحله به مرحله انجام دهید که خیلی بهتر است، می توانید کارها را تقسیم بندی کنید تا در طی چند سال بتوانید کارها را به اتمام برسانید مثلا برای احداث سوله و استخر اول می توانید در طول چند سال مواد و لوازم آن را تهیه کنید و بعد اقدام کنید؛ خود من هم همین کار را کردم و اگر همه این کارها را یکجا انجام می دادم تأمین هزینه هایش برایم خیلی مشکل می شد.
بهرامی با درخواست از مسوولان خاطر نشان کرد: می خواهم که از محصول انار ما حمایت کنند؛ همینطور از مسئولین خواستاریم که مساعدت کنند تا جلوی مخلوط کردن انار شهرهای دیگر با انار ساوه گرفته شود که باعث افت کیفیت و قیمت انار ساوه می شود و از نماینده مجلس، شهردار، فرماندار و دیگر مسؤولین خواهشمندیم که حمایتهای لازم را در روند احداث پایانه انار ساوه انجام دهند و به تعاونی باغداران در جهت تسریع ساخت این پایانه که قرار است در جاده همدان احداث شود مساعدت کنند؛ ما هم چند سالی است که برای این کار سهام گذاشته ایم و امیدواریم با این کار اکثر مشکلات کشاورزان حل شود.