بیکاری یکی از معضلات مهمی است که در گریبانگیر برخی از نقاط مختلف کشور ما شده است که آثار منفی در توسعه و پیشرفت آن منطقه را به دنبال داشته و به عبارت دیگر به عنوان یک تهدید محسوب می شود.
معضل بيكاري از یک سو باعث پیدایش برخی ناهنجاری ها مانند اعتياد، طلاق ،اختلافات خانوادگي، بالا رفتن سن ازدواج به دلیل نداشتن شغل براي عده اي از جوانان اين مرز و بوم شده است و از طرف دیگر باعث مهاجرت های بی رویه و اجباری به شهرهای دیگر به ویژه کلان شهرها شده که این نیز مشکلات خاص خود را دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، بیکاری و نبود اشتغال باعث شده است اكثر جوانان شهر غرق آباد از توابع شهرستان ساوه نیز از آن رنج ببرند و علیرغم اینکه در 15 سال پیش مقدمات احداث شهرک صنعتی غرق آباد ایجاد شده و توسط مسوولان وقت قول داده شده بود تا با ایجاد این شهرک صنعتی مشکل بیکاری جوانان منطقه مرتفع می شود اما، تنها اقدامی که در این 15 سال صورت گرفته است نصب یک تابلوی بزرگ با عنوان" شهرک صنعتی غرق آباد" و احداث یک خیابان آسفالته است و دیگر هیچ.
یک جوان غرق آبادی در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: نبود شغل و کار مناسب در این شهر باعث شده است که من نتوانم ازدواج کنم و تشکیل خانواده بدهم و کسب درآمد از طریق امورات کشاورزی نیز آنقدر ناجیز است که نمی شود با این درآمد تشکیل خانواده داد.
عبدالرضا حیدری افزود: در حالی که هر روز از طریق اخبار و رسانه ها خبر افتتاح کارخانجات و صنایع فراوانی در شهرها مختلف شنیده می شود ولی ما هنوز شاهد افتتاح هیچ طرحی در این شهر نیستیم تا جوانان این منطقه بتوانند از مزایای آن برخوردار شوند.
یک جوان 40 ساله ساکن غرق آباد که به عنوان یک کارگر روزمزد در این شهر مشغول به کار است در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: یکی از دلایل عدم مهاجرت من به شهرهای همجوار این بود که هر سال وعده می دادند که در این شهر شغل ایجاد می شود و من الان 40 سال دارم و هنوز بیکارم و نگاهم به آغاز فعالیت شهرک صنعتی غرق آباد است.
محسن احمدپور بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در جامعه ما به معضل بیکاری دامن می زند بکارگیری افراد بازنشسته در مشاغل مختلف است و افرادی هستند که علیرغم بازنشستگی، هنوز جای یک جوان تحصیلکرده بیکار را اشغال کرده اند به ویژه در مدارس غیر دولتی و مشاغل خصوصی دیگر که لازم است در این خصوص چاره اندیشی شود.
یک جوان 22 ساله جویای کار در این شهر هم به ایسنا گفت: به دلیل نبود شغل قصد مهاجرت دارم چرا که امید به شغل در این شهر ندارم و بارها مسوولین قول دادند که در این شهر شغل ایجاد می کنند، شهرک صنعتی را فعال می کنند اما در عمل چیزی انجام نشده است.
علی اکبر اعظمی افزود: نبود اشتغال بزرگترین دلیل مهاجرت جوانها از این شهر است و من نمی دانم مسوولان با توجه به اینکه شهر غرق آباد پتانسیل های لازم را در برای ایجاد شهرک صنعتی با توجه به جمعیت 20 هزار نفری آن با روستاهای تابعه خود دارد چرا مسوولان تعلل می کنند؟
در همین ارتباط رئيس شوراي اسلامی شهر غرق آباد به خبرنگار ایسنا گفت: با گذشت 15 سال از ساخت شهرك صنعتي در غرق آباد، اين شهرك هنوز با مشكلات زيرساختي مواجه است.
ابوالفضل باباشلو افزود: نبود امكانات زيرساختي مانند آب، برق، گاز، تلفن و جاده مناسب در اين شهرك مانع از سرمايه گذاري و جذب سرمايه گذار شده است كه مي طلبد با رفع اين موانع زمينه جذب سرمايه گذار فراهم شود.
وی بیان کرد: از آنجا كه با فراهم نبودن زيرساختهاي لازم در شهرك صنعتي سرمايه گذاران براي سرمايه گذاري و ايجاد واحدهاي توليدي در اين منطقه رغبتي از خود نشان نمي دهند، رفع كاستي ها و تامين زيرساخت هاي لازم در كوتاه ترين زمان ممكن نقش موثري در ايجاد واحدهاي صنعتي و به دنبال آن ايجاد اشتغال دارد.
وی اظهار کرد: متاسفانه مراكز گردشگري و اقامتي در اين شهر بسيار ضعيف است و امكان خدمات رساني مطلوب به مسافران عبوري وجود ندارد از اين رو بايد با پرداخت كمك ها و وام هاي بلاعوض سرمايه گذاران را به سرمايه گذاري در اين زمينه تشويق كرد.
وی تصریح کرد: با توجه به مشکل اشتغال در شهر غرق آباد و موانع سرمایه گذاری در شهرک صنعتی که می تواند نقش مؤثری در اشتغال زایی داشته باشد، میطلبد مسوولان در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در رفع موانع سرمایه گذاری در این شهرک کوشیده و زمینه را برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران فراهم سازند.
باباشلو خاطر نشان کرد: یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است و لذا مسوولان باید با عنایت بیشتر در تحقق منویات مقام معظم رهبری روح امیدواری برای ماندگاری در این شهر را تقویت نموده و با ایجاد اشتغال و تولید مقدمات توسعه این شهر را فراهم نمایند.
گزارش از خبرنگار ایسنا - منطقه مرکزی: علی فرقانی