یکی از اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی در راستای تحقق اهداف نظام و تربیت و پرورش نیروهای متخصص و متعهد، راهاندازی دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی صدرا در سطح كشور است و در همین راستا این سازمان در شهرستان ساوه نیز اقدام به تأسیس این دبیرستان كرده است كه امیدواریم در آینده بر تعداد آن افزوده شود.
از این رو در گفتو گویی اختصاصی با مدیر این دبیرستان در شهرستان ساوه برای آشنایی بیشتر مردم با این مرکز به بررسی فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در آن پرداخته است:
*لطفاً خودتان را برای خوانندگان ما معرفی فرمایید؟
اینجانب حسین صبوحی دارای مدرک فوق لیسانس علوم قرآن و حدیث با بیش از 30 سال سابقه فرهنگی که در آموزش و پرورش در مسوولیتهای مختلف فعالیت داشته و تألیفاتی نیز داشتهام که از جمله آنها میتوان کتابی تحت عنوان «علامه عسگری پژوهشگر حدیث» و کتابی تحت عنوان «فطرت امالمعارف اسلامی» اشاره کرد.
*در صورت امکان رشته علوم و معارف اسلامی را به اجمال معرفی کنید.
رشتههای دوره متوسطه نظری تحصیلی آموزش و پرورش به چهار شاخه تقسیم میشود که عبارتند از رشته علوم و معارف اسلامی، ادبیات و علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضی فیزیک. اهداف اصلی رشتههای نظری آنچنان که در آییننامه آموزشی دوره سه ساله تحصیلی دوره متوسطه و دوره پیش دانشگاهی ذکر شده است، اعتلای سطح فرهنگ و دانش عمومی و پرورش ملکات و فضایل اخلاقی، بینش سیاسی و اجتماعی، شناخت بهتر استعداد و علاقه دانش آموزان و ایجاد زمینه مساعد جهت هدایت آنان به مسیرهای تحصیلی مناسب و احراز آمادگی نسبی دانشآموزان برای ادامه تحصیل در آموزش عالی را شامل میشود. در این میان رشته علوم و معارف اسلامی که در دوره متوسطه دارای 45 واحد عمومی و 51 واحد تخصصی و در دوره پیش دانشگاهی دارای 24 واحد درسی است به صورت خاص اداره میشود.
آنچه که به عنوان اهداف رشته علوم و معارف اسلامی بر آن تأکید میشود داشتن شرایط علمی، تربیتی و اخلاقی لازم است که دانشآموز بتواند پس از طی دوره متوسطه در دورههای عالی حوزه یا دانشگاه به عنوان یک دانشآموخته خبره علوم و معارف اسلامی مسیر درخشانی را برای خود ترسیم کند و نگرش علمی و تربیتی مبتنی بر تعالیم اصیل اسلامی را برای تأثیرگذاری بیشتر در جامعه به عنوان یک فرهیخه فرهنگی و دینی ایجاد کند.
هدف عمده رشته علوم و معارف اسلامی که به عنوان یک رشته خاص در دوره متوسطه دنبال میشود جذب و تربیت جوانان مستعد و علاقمند به تعلیم و تربیت اسلامی است و جوانان با توجه به آموزشهای خاص که در دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی فرا میگیرند، با یک عقبه علمی و تربیتی بسیار مطلوب و نگرش مبتنی بر فرهنگ اصیل اسلامی فرایند مطلوب آموزشی را برای تأمین نیازهای آینده جامعه اسلامی طی میکنند.
*دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی از چه زمانی و چگونه راهاندازی شد؟
با عنایت به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج اندیشه تابناک اسلام در همه زمینههای مورد نیاز و اینکه تبلیغ همه جانبه دین، تلاش گسترده انسانهای مجرب را میطلبد، سازمان تبلیغات اسلامی با رویکرد جدید خود در جهت تحقق فرمایشات معظم له و با هدف تربیت فرهیختگان و پژوهشگران اسلام شناس و کادرسازی در عرصه فرهنگی جامعه، اقدام به راهاندازی مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا کرد.
صدور مجوز تأسیس مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا در ششصد و هفتاد و هشتمین نشست شورای عالی آموزش و پرورش در آبانماه 81 به تصویب رسید. مجوز مذکور عام بوده و به نام سازمان تبلیغات اسلامی به نمایندگی حقوقی حجتالاسلام خاموشی رییس سازمان تبلیغات اسلامی صادر شده است. طبق مجوز مذکور سازمان تبلیغات اسلامی میتواند با هماهنگی سازمان آموزش و پرورش مناطق مختلف کشور، در صورتی که پتانسیل و امکانات لازم آموزشی و تربیتی جهت تأسیس مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا وجود داشته باشد، اقدام به راهاندازی مدارس صدرا کند.
بدین منظور دفتر برنامهریزی و توسعه مدارس علوم و معارف اسلامی به عنوان بخشی از مجموعه معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی ایجاد، و در سال 1382 اولین مدارس صدرا راهاندازی شد.
*دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا ساوه از چه زمانی در این شهرستان راهاندازی شد و در حال حاضر چند کلاس و دانش آموز دارید؟
دبیرستان صدرا در ساوه با پیگیریهای اداره تبلیغات اسلامی شهرستان در سال 1387 راهاندازی شد و تاکنون کارنامه درخشان و خوبی نیز از خود نشان داده است و هر روز اقبال دانشآموزان و رضایتمندی اولیاء نسبت به دبیرستان بیش از پیش بوده است. دبیران این دبیرستان نیز همه دبیران متعهد و متخصص هستند. در حال حاضر این دبیرستان با 77 دانشآموز در 4 پایه فعالیت میکند و هر پایه یک کلاس دارد.
*شرایط ورود و نحوه ثبت نام این دبیرستان را بفرمایید.
با توجه به این که دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی صدرا از جمله دبیرستانهای خاص بوده و اهداف آموزشی و تربیتی ویژهای را برای دستیابی به نتایج مطلوب آموزشی و ترتیبی در حوزه دین دنبال میکند، هر سال طی جدول زمانبندی نسبت به ثبت نام اولیه دانش آموزان فارغالتحصیل سوم راهنمایی اقدام کرده، سپس با برگزاری آزمون علمی و مصاحبه در سطح اطلاعات عمومی دوره راهنمایی اقدام به جذب دانشآموزان میکند. آزمون علمی از دروس بینش اسلامی، عربی، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی و ریاضی در سطح اطلاعات دوره راهنمایی طراحی میشود.
*نحوه ادامه تحصیل دانشآموزان رشته علوم و معارف اسلامی را بفرمایید.
دانشآموزان مدارس پسرانه علوم و معارف اسلامی میتوانند پس از دریافت دیپلم یا ترجیحاً مقطع پیشدانشگاهی در آزمونهای ورودی حوزههای علمیه شرکت کرده و پس از پذیرش، با ارائه درخواست کتبی در امتحان ارتقایی ثبت نام کنند و پس از قبولی میتوانند در پایههای بالاتر ادامه تحصیل دهند. همچنین دانش آموزان فارغالتحصیل این دبیرستان میتوانند پس از دریافت مدرک دیپلم و پایان دوره پیشدانشگاهی در زیرمجموعه کنکور آزمایشی ادبیات و علوم انسانی شرکت کرده و پس از قبولی در تمامی رشتههای مربوطه ادامه تحصیل دهند.
*دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی چه مزیتی بر دبیرستانهای دیگر دارد؟
در دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی صدرا کلاسهای فوق برنامه برقرار میشود که در ادامه تحصیل در دورههای عالی موثر خواهد بود، برگزاری کنکور آزمایشی بطور سراسری در راستای تقویت بنیه علمی دانش آموزان سال چهارم که تقریباً در هر ماه یکبار برگزار شده و مسلماً در آمادگی آنان برای کنکور بسیار مطلوب خواهد بود، برگزاری اردوهای علمی، فرهنگی و تفریحی که معمولاً هر ساله برای این دانش آموزان در طول سال تحصیلی و تعطیلات تابستانی جهت تربیت و پرورش روحیه اجتماعی آنان انجام میشود.براین اساس، دومین اردوی علمی فرهنگی تفریحی در سال تحصیلی 91-90 با مجوز رسمی سازمان مدارس معارف اسلامی و صدور مجوز مدیریت آموزش و پرورش ساوه آبانماه سال گذشته به مدت 4 روز در اردوگاه کشوری رامسر انجام شد.
همچنین برگزاری مسابقات و جشنواره قرآن و عترت نیز که با استقبال خوب دانش آموزان انجام شده است، پیشنهاد و انتخاب دبیران دبیرستان که معمولاً از دبیران مجرب با سوابق آموزشی درخشان صورت گرفته، اعتکاف علمی که در سالجاری برای دانش آموزان سال چهارم، مشاوران مجرب و برخی دبیران در ایام تعطیلات نوروز برگزار شد، توجه به مسایل تربیتی و انجام شعائر و مراسم مذهبی خصوصا نماز جماعت روزانه و برگزاری زیارت عاشورا در هر هفته و هیئت عزاداری که در مناسبتهای مذهبی برگزار میشود، اجاره سالن ورزشی جهت فعالیتهای ورزشی و تهیه بلیط استخر بطور رایگان در بین دانش آموزان و استفاده از سایت کامپیوتری برای کلیه دانش آموزان در هر روز از دیگر مزایای این مدارس است.