پنجشنبه 1 آذر 1403 | Thursday 21 November 2024

پس از ۶ سال وقفه در برگزاری جشنواره انار آنهم در سطح شهرستانی در سرزمین یاقوت‌های سرخ، بنا بر اعلام مقامات این شهرستان قرار است امسال نخستین جشنواره ملی انار در ساوه برگزار شود.

تعلل چند سال گذشته در برگزاری مستمر جشنواره سالانه انار حتی در سطح شهرستانی موجب شده بود تا خبرگزاری ایسنا به دفعات خلاء برگزاری این جشنواره را در قالب گزارش ها و اخبار مختلف گوشزد کرده و در گفت‌وگوهای متعدد با باغداران، صاحبنظران، کارشناسان اقتصادی و مسئولان جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان به طور مشروح به این موضوع پرداخته است و در تمامی این گفتگوها همگان بر برگزاری این آئین تاکید داشته و به مزایا و دستاوردهای آن اشاره کرده بودند، اما باز هم خبری از برگزاری مستمر و با کیفیت نبود.

گزارش‌هایی با عناوین "جوانه جشنواره انار خشکید"، " جشنواره انار، فرش قرمزی که پهن نمی‌شود! " "چراغ خاموش جشنواره در قطب تولید انار! نمی‌توانیم یا نمی‌خواهیم!؟ " از جمله گزارشاتی بودند که در پی از ایجاد وقفه در برگزاری جشنواره انار در سال‌های گذشته بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفته است.

در این گزارش‌ها تاکید شده بود که جشنواره انار پنجره‌ای برای معرفی رخدادها و اتفاقاتی است که در حوزه تولید این میوه رخ می‌دهد و علاوه بر طرح عناوین جدید، فضایی را برای شناساندن دقیق‌تر و علمی‌تر این میوه و بازارش فراهم می‌کند. اما متاسفانه ساوه به عنوان شهر پرآوازه جهان در تولید اناری مرغوب و ارگانیک، چندسالی است که از این موهبت محروم است و کوچه باغ‌های این شهر خالی از حضور گردشگران در فصل انارچینی هستند.

در مجموع، طی سال های گذشته،  قلم تاریخ ساوه بارها در مرکب باقی ماند و نتوانست رویدادی با عنوان جشنواره انار این شهرستان را ثبت کند، اما ظاهرا امسال با همت مسئولان، این قلم به مرکب آغشته شد تا این رویداد را در سال جاری پس از یک وقفه ۶ ساله و آن هم برای اولین بار در سطح ملی به ثبت برساند.

دبیر ستاد برگزاری جشنواره ملی انار ساوه با اشاره به اینکه این جشنواره فرصتی برای ارزیابی توان و ظرفیت دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی شهرستان برای برگزاری یک رویداد ملی است، به ایسنا گفت: تکالیف دستگاه های اجرایی مشارکت کننده در برگزاری جشنواره ملی انار ساوه مشخص شد.

محمدمسعود داوری با اشاره به اینکه جشنواره انار ساوه برای نخستین بار است که در سطح ملی برگزار خواهد شد، اظهار کرد: جدیت و اهتمام تمامی دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی و تشکل های کشاورزی شهرستان به منظور مشارکت در این رویداد ملی ضرورت دوچندان دارد.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی و نمایشگاه انار از ۱۱ الی ۱۳ آبان ماه سال جاری گفت: این رویداد ملی قرار است با حضور مقامات کشوری، تنی چند از سفرای کشورهای خارجی و تولیدکنندگان انار از نقاط مختلف کشور در مسجد جامع ساوه و در قالب جشنواره و نمایشگاه عرضه انار و فرآورده‌های آن برگزار شود.

دبیر اتاق تعاون ساوه و زرندیه در ادامه با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره ملی انار بهترین فرصت برای معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این منطقه به گردشگران داخلی و خارجی است، اظهار کرد: شهرستان ساوه دارای مزیت صنعتی، کشاورزی، گردشگری و تاریخی است و در تلاش هستیم تمامی ظرفیت‌های بالقوه این منطقه در این جشنواره سه روزه به خوبی تبیین شود.

وی همچنین با اشاره به تشکیل کارگروه‌های تخصصی جشنواره گفت: تشکیل کارگروه علمی با مشارکت جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی به منظور نگاه تخصصی و علمی به برگزاری جشنواره، مهمترین و اصلی‌ترین کارگروه است که کار تحقیقاتی و پژوهشی در تولید محصول انار را انجام خواهد داد.

وی گفت: این کارگروه قرار است با دعوت از کارشناسان و اساتید دانشگاه، آخرین یافته‌های تحقیقاتی در تولید و مبارزه با آفات انار را به باغداران و تولیدکنندگان این میوه بهشتی آموزش دهد.

وی تشکیل کارگروه تخصصی اقتصادی و بازرگانی با مدیریت اتاق بازرگانی برای دعوت از سرمایه‌گذاران، گردشگران و تجار، کارگروه زیربنایی با مدیریت شهرداری برای تامین زیرساخت‌های برگزاری جشنواره، کارگروه گردشگری با مدیریت میراث فرهنگی و کارگروه فرهنگی با مدیریت اداره ارشاد و سپاه را دیگر کارگروه‌های جشنواره ملی انار بیان کرد و افزود: پس از برگزاری دومین جلسه ستادی جشنواره با دعوت از مدیران کارگروه و کمیته‌های ستاد برگزاری جشنواره ملی انار ساوه به میزبانی اتاق تعاون، تکالیف و وظایف هر یک از دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی مشخص و برای اجرا ابلاغ شد.

داوری افزود: در این جلسه همچنین مقرر شد اتاق بازرگانی دفتر ساوه نسبت به اجرای مصوبات ستاد برگزاری جشنواره ملی انار مبنی بر مشارکت صنایع در تامین هزینه‌های جشنواره اقدام و شهرداری نیز به عنوان مسئول کمیته زیربنایی مکلف به احداث غرفه‌های نمایشگاه، سرویس‌های بهداشتی و بهسازی فضای فیزیکی و محوطه شود.

وی بیان کرد: همچنین اداره جهاد کشاورزی نسبت به رایزنی برای حضور حداکثری باغداران و کشاورزان در غرفه‌های نمایشگاه اقدام و در قالب کارگروه علمی جشنواره نیز وظایف محوله را عملیاتی کند.

وی همچنین تاکید کرد: تکالیف و وظایف سایر دستگاه های اجرایی، تشکل های صنفی و تعاونی در حوزه کشاورزی و باغداری و نیز بخش خصوصی مشخص و جهت اجرای مصوبات ستاد ابلاغ شد. با توجه به اینکه مدت زمان کوتاهی تا برگزاری جشنواره فرصت باقی مانده، لذا انتظار می‌رود کارگروه‌ها و اعضای ستاد ضمن اجرای تکالیف و مصوبات ستاد گزارش روزانه‌ای از فعالیت‌های صورت گرفته را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

به گفته دبیر ستاد برگزاری جشنواره ملی انار ساوه، برگزاری جشنواره غذاهای محلی و سنتی و نیز مسابقه عکاسی در قالب برنامه‌های جانبی جشنواره از دیگر فعالیت‌هایی است که برای اجرا در این رخداد ملی پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایسنا، برگزاری جشنواره انار آنهم در سطح ملی می‌تواند ساوه را به خوبی معرفی کند، چرا که هنوز برخی این شهر را به نام انار و ویژگی‌های منحصر بفردی که دارد نمی‌شناسند و در پی غفلت و تعلل مسئولان در سال های گذشته شاهد خلاء برگزاری این جشنواره در ساوه و برگزاری جشنواره های مختلف انار در نقاط دیگری از کشور هستیم که البته انار تولیدی آنها از نظر کیفیت به هیچ وجه قابل مقایسه با انار ساوه که خاستگاه انار جهان است، نیست. بویژه اینکه قطعا می‌توان از این فرصت برای شناساندن سایر مزیت های شهر خرده طلا در حوزه صنعتی، کشاورزی(با تولید افزون بر ۷۰ نوع محصول زراعی و باغی)، تاریخی و گردشگری استفاده کرد.

برپایی غرفه‌های جانبی نظیر موسیقی سنتی، معرفی محصولات دیگری نظیر پسته و طالبی و شیرینی‌های محلی موسوم به نان قندی و روح‌افزا می‌تواند جشنواره انار ساوه را در قالب یک جشنواره کشاورزی، فرهنگی و پژوهشی، از سایر جشنواره‌ها متمایز کند و البته عاملی در ارتقای روحیه کشاورزان نیز خواهد بود و تاکیدی بر این مطلب است که به لحاظ ویژگی‌های شاخص و استثنایی انار ساوه، هر اناری انار ساوه نیست.

معرفی اقلیم خاص ساوه برای تولید محصولات کشاورزی نظیر انار، طالبی، پسته و زیتون، محور دیگری است که این جشنواره می‌تواند دنبال کند و امید است مسئولان با همتی مضاعف نسبت به برپایی این رویداد فرهنگی و کشاورزی اهتمام جدی داشته باشند.

امیدواریم اهداف برگزاری این جشنواره به خوبی محقق شود و صرف اینکه گفته شود "برگزار کردیم" مدنظر نباشد بلکه همان طور که گفته شد اولا به معنای واقعی در سطح ملی برگزار شده و ثانیا این جشنواره برای تولیدکننده انار بکار آید و گامی در جهت معرفی بیشتر شهر خرده طلا در حوزه‌های گوناگون برداشته شود.

برگزاری آخرین جشنواره انار ساوه در سطح شهرستانی به روزهای انتهایی آذرماه سال ۱۳۹۵ برمی‌گردد، گرچه پیشتر نیز جشنواره انار به صورت مقطعی و چند سال در میان د ر قطب تولید انار کشور برگزار می‌شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group