ساوه - ایرنا - موج چهارم کرونا بوته آزمایشی است که خداوند برای محک درجه صبر این روزها در جای جای کشور حاکم کرده و نیاز است که در سایه آگاهی، رفتارهای متعهدانه، تحمل و ایمان سهم و وزن خود را در این کارزار دشوار به نمایش بگذاریم.
چرایی و چگونگی شیوع ویروس کرونا نیازمند بحث های علمی و مستند است اما، این چالش سخت جهانی که کشور ما نیز این روزها در قاب موج جهارم آن تصاویر دردناک و معضلات متعددی را دارد نوعی آزمون الهی است تا به خود بیاییم ، قدر داشتههای زندگی را بدانیم و آگاهانهتر، مصمم تر حرکت کرده و مسیر رشد را بپیماییم.
زندگی مسیری است که مبدأ آن تولد و پایانش مرگ است و هیچ کس را ازآن گریزی نیست اما، آنچه در این فاصله باید پاس داشته شود زندگی آگاهانه ، هنر مهر ورزی، عشق،رشد معنوی و بخشش است که این بار باید در آزمونی با نام «روزهای کرونایی» از آن سربلند بیرون آییم.
پیچ و گردنه های صعبالعبورزندگی برای غافلگیر و رنج بشنر نیست بلکه فرصتی است که اگر با توکل و ایمان به ذات پروردگار درآمیزد رشد و سربلندی را در پی داردو بشر در طول تاریخ همواره مصائب سنگینی را در موضوعات و جهات مختلف از سر گذرانده و انسانها در هر دورهای طعم خوب و بد زندگی را چشیده و دفتر زندگانی خود را نوشتهاند و آنچه در این رهگذر اهمیت دارد سطح آمادگی و پذیرش هر فرد در رویارویی با شرایط دشوار و فهمیدن مفهوم نعمات و خوشیها و در یک کلام مفهوم زیستن و چرایی بودن در جهان هستی است.
کرونا میهمان ناخواندهای بود که با حضورش نه تنها میلیونها نفر به بیماری مبتلا شده و حتی جانشان را از دست دادند، بلکه پیامدهای منفی آن ابعاد گستردهای را در مناسبات اجتماعی و اقتصادی، سبک زندگی، و زیر سئوال بردن نظامهای مدنی و تصمیمسازی خرد و کلان داشت ، تاخت و تاز بیرحمانه کرونا در یک و نیم سال اخیر چشمان زیادی را گریان کرده، خانواده،های بیشماری را به دامان فقر برده، روانهای مردم را پریش کرده و افراد متعددی در سطح جهان داغدار و گرفتار شدهاند و این اپیدمی مرگبار را شاید باید تراژدی قرن حاضر دانست اما این تنها چالش تاریخ در حوزه سلامت نبوده و پیش از این نیز جهان اپیدمی وبا، مالاریا، سل و بسیاری از بیماریهای دیگر را از سر گذرانده و آنچه باید بهعنوان درس بیاموزیم این است که روزهای سخت هم تاریخ مصرف دارند و روزی به پایان میرسندو مهم این است که ما با همدلی، رقتار متعهدانه بهداشتی و خودمراقبنی و توکل بتوانیم آستانه تحمل خود را بالا ببریم تا از این گذرگاه بگذریم.
حقیقت آن است که کرونا مانند دیکته نانوشتهای بود که نه در ایران بلکه مترقی ترین کشورهای جهان هم در مدیریت و دست و پنجه با آن غلطهایی داشتند اما، مهم این است که هیج کشوری در رویارویی با این چالش سلامت منفعل نماند و تسلیم نشد و با همه آزمون و خطاها امروز توانسته واکسن کووید ۱۹ را به عنوان ارمغانی در عبور از بحران داشته باشند هرچند تا مهار ویروس کرونا راه زیادی مانده و هنوز کسی نماند در روزهای پیش رو اسب وحشی این ویروس دیگر چه دشواریهایی را میتواند با تاخت و تازش ایجاد کند.
مهم این است که برخلاف سال نخست بیماری شوک ناباروانه ویروس کرونا با تلاش بشر در هم شکسته و امروز زوایای زیادی از کووید ۱۹ شناخته شده و هر روز خبرهای امیدبخش زیادی به گوش میرسد هرچند هنوز چشمان زیادی در مرگ عزیران میگرید و سرمایههای انسانی و فرهیختگان زیادی با کرونا در نقاب خاک رفتهاند که جبران آن سالها وقت میطلبد.
خبر واکسنهای وطنی از جمله برکت در سایه تلاش و نبوغ دانشمندان خلاق ایرانی، سپر مستحکم و دلگرم کنندهای است که در میان روزهای بحرانی موج چهارم و ابتلای شمار زیادی از هموطنان به ویروس کرونا شاید بتواند بارقهای از فردای بهتر را برای هموطنان از راه بیاورد، تلاشی که به زودی با آغاز واکسیناسیون عمومی بتواند بار دیگر آغوش پرمهری به روز زندگی توام با سلامت و عافیت باشد.
این روزها البته اخبار منفی و نیمه خالی لیوان در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بیش از پیامهای مثبت دیده میشود و عدهای با شتاب زدگی و قضاوت زحمات زیادی را که برای تولید واکسن وطنی کشیده شده زیر سئوال میبرند درحالیکه در روزهایی که گونههای ایران از شدت ویروس کرونا سرخ شده باید امیدوارانه و همدلتر بود و هر ظرفیت و فرصت را در بهبود و التیام جراحات وطن غنیمت دانست.
دهمه ارکان نظام جمهوری اسلامی از رهبر معظم انقلاب تا رئیس جمهوری و سایر قوا این روزها با دغدغهمندی تمام قدر به میدان امدهاند و در کنار کادر درمان و پزشکان و پرستاران زحمتکش میکوشند تا افسار گسیخته بیماری را مهار کنند، شرایط دشوار است و امکانات محدود و زیبنده نیست که که در این هنگامه سخت با پیش داوری و پراکندن تخم یاس زحمات نادیده گرفته شود و کاری که هنوز تا فرجامش فرصت میخواهد در بونه تقد غیرمنصفانه شهید شود.
کشور ما در سالهای اخیر مشکلات متعددی را در تحریمها و تنگنای اقتصادی از سرگذرانده و بلوکه شدن منابع مالی هنگفت متعلق به ملت عاملی مهم و تأثیرگذار در تامین نیازهای دارویی،حمایتی و رفاهی است و اکنون که در چنین شرایطی اخبار تولید موفقیتآمیز واکسن وطنی به گوش میرسد باید حامی و همراه کسانی بود که با کمترین امکانات راه مهرورزی و عشق به هموطنان را پیموده و در برابر ویروس کرونا از پای نیستادهاند.
یادمان نرفته است که چگونه در ماههای آغازین شیوع ویروس کرونا برای تامین ماسک و مواد ضدعفونی کشور در تنگنا قرار داشت ام، با وجود همه مشکلات اقتصادی به همت تولیدکنندگان ایرانی، این اقلام در حد نیاز و به وفور در نقاط مختلف کشور وجود دارد و این شاید بخشی از درسی باشد که هموطنان با صبر و همنوعدوستی با نمره قبولی از آن فارغ شدهاند.
با نگاهی منصفانه باید گفت که دولت حاضر سختترین گردنههای تاریخی کشور را سکانداری کرده و با وجود مشکلات مالی و تحریمها، مدیریت مبارزه با کرونا و تامین اقلام بهداشتی همواره اولویت کاریش بوده است و هرگز در برابر دشواری قد خم نکرده و با محدودیتهایش کوشیده تا نیاز به خارج از مرزها نداشته باشد.
گامهای عملی در تولید واکسن کرونا و نزدیک شدن به موفقیت نهایی در این بخش در کنار تلاشهایی که برای تامین واکسن از کشورهای دیگر مانند روسیه و هندوستان صورت گرفته خود نشان از عزم جدی تصمیم سازان کشور در مقابله با کووید ۱۹ است و امید میرود که طبق اعلام مراجع ذیربط از اواخر خرداد ماه جاری عملیات واکسیناسیون فراگیر کلید بخورد و بار دیگر خدمت مسئولانه و تلاش متعهدانه جوانههای امید را در مهار کرونا برویاند.
اما با توجه به شدت موج چهارم کرونا تا تحقق این مسئله این بار نوبت تک تک شهروندان است که مسئولانه پای کار باشند و با رعایت پروتکل های بهداشتی و خودمراقبتی؛ همراه و همپای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا با رعایت محدودیتهای اعمال شده، بکوشند تا زنجیره بیماری را درحد ممکن قطع ککند و تلفات انسانی و مبتلایان به حداقل ممکن برسد.
تنها با بردباری، رعایت موازین بهداشتی و اعتماد به برنامههای در دست اجرای مسئولان برای تامین واکسن و تزریق فراگیر است که میتوان گفت اندکی صبر شکست کرونا نزدیک است.