مدیرعامل موسسه مردمنهاد حمایت از بیماران مبتلا به MS در ساوه گفت: بیماران مبتلا به ام اس در این شهرستان پنج روز است که دارو ندارند و درمان آنان با چالش مواجه شده است.
ملیحه کیکاوسی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، تامین دارو را اولویت نخست در درمان این بیماران دانست و گفت: اگر داروی مورد نیاز روزانه برای این بیماران بویژه بیمارانی که در خط اول درمان قرار دارند، تامین نشود، پروسه درمان آنان با توقف مواجه خواهد شد.
وی بیان کرد: مصرف به موقع و به اندازه داروهای بیماران مبتلا به ام اس جلوی پیشرفت این بیماری را گرفته و موجب خواهد شد که بیماران مبتلا به ام اس از حملات ناشی از التهابات در امان باشند.
کیکاوسی در خصوص نحوه تامین داروی این بیماران خاص گفت: بیمارستان شهید مدرس ساوه وابسته به دانشکده علوم پزشکی به علت بدهی به شرکتهای پخش دارو، قادر به تامین داروهای مورد نیاز این بیماران نیست و از طرف دانشکده یک داروخانه فعال در بخش خصوصی مجاب به تامین داروی بیماران شده است .
وی عنوان کرد: داروخانهای هم که از سوی دانشکده علوم پزشکی معرفی شده است، در قبال تحویل دارو از بیماران فرانشیز دریافت میکرد و این بیماران با هزار سختی و مشقت مبلغ فرانشیز را میپردازند، اما به یکباره با وجود اینکه حاضر به پرداخت فرانشیز هستند با توقف ارائه دارو از سوی این داروخانه مواجه شدیم و هم اکنون مدت پنج روز است که اصلا دارویی تحویل نمیشود.
کیکاوسی در ادامه از مسئولان خواست تا فکری اساسی برای تامین داروی 300 بیمار مبتلا به ام اس کرده و به دادشان برسند.
مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی ساوه با تایید ایجاد وقفه در ارائه دارو توسط داروخانههای معرفی شده از سوی دانشکده علوم پزشکی ساوه در گفت وگو با ایسنا گفت: دو داروخانه در سطح شهرستان به منظور ارائه داروی بیماران خاص از جمله بیماران ام اس در سطح شهر معرفی شده اند و مقرر شده است که با تنظیم قرارداد سه ماهه داروی مورد نیاز بیماران را ارائه دهند و در صورت تایید کیفیت خدمت رسانی این داروخانه ها توسط بازرسان دانشکده مجددا قرارداد جدیدی تنظیم شود.
ساسان گازرانی ادامه داد: متاسفانه در حالیکه مدت قرارداد سه ماهه نخست هنوز به اتمام نرسیده بود از سوی شورای هماهنگی بیمه ها در استان مرکزی که شامل بیمه سلامت، تامین اجتماعی، کمیته امداد و نیروهای مسلح هستند جلسه ای برگزار شد و در آن جلسه مصوب کردند که تحویل دارو از سوی داروخانه های بخش خصوصی قابل قبول نیست و باید داروی این بیماران از سوی دانشکده و بیمارستان شهید مدرس ساوه توزیع شود.
وی بیان کرد: پیش از معرفی داروخانه های بخش خصوصی ساوه تامین دارو بیماران خاص توسط بیمارستان شهید مدرس صورت می گرفت، اما به دلیل رقم بالای بدهی بیمارستان های دولتی به شرکت های پخش دارو برخی از شرکت ها همکاری خود را با بخش دولتی متوقف کرده بودند.
این مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی ساوه اظهار کرد: با توقف همکاری از سوی شرکتهای دارویی همچنان پیگیری برای تامین داروی بیماران خاص ادامه داشت و به موقع هم تحویل می شد اما در روزهای پایانی سال شرکت دارویی تحویل دارو را در قبال پرداخت بدهی اعلام کرد.
وی حجم بالای بدهی بیمارستان های دولتی به شرکتهای دارویی را ناشی از عدم پرداخت مطالبات بیمهای بیمارستانها دانست و گفت: بیمه نه تنها حاضر به پرداخت بدهی های خود به بیمارستانهای دولتی نیست بلکه از این راهکار دانشکده در تحویل به موقع داروی بیماران خاص نیز جلوگیری بعمل آورده است.
وی در خصوص پیگیری صورت گرفته توسط دانشکده علوم پزشکی برای حل این مشکل بیماران گفت: امروز نامه ای به شورای هماهنگی بیمه های استان مرکزی ارسال و در آن قید شده است که این اقدام مشکلات جدی را برای بیماران بوجود آورده است و خواستار تعیین تکلیف هستیم.
گازرانی تصریح کرد: تمام تلاش خود را برای حل این مشکل بکار بستیم ولی در عین حال بیمارانی که داروی آنها تمام شده است با مراجعه حضوری به مدیریت دارو و غذا دانشکده علوم پزشکی ساوه با دریافت معرفینامه، می توانند داروی مورد نیاز خود را از شهرستان قم تهیه کنند تا بتوانیم بزودی مشکل را حل کنیم.
عکس آرشیوی است