جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

یک تولید کننده گل رز در شهرک گلخانه‌ای آوه از توابع شهرستان ساوه از نبود زیرساخت های لازم برای توسعه صادرات در بزرگترین شهرک گلخانه‌ای غرب کشور به منظور رونق صادرات گل گلایه کرد.

مازیار یاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: احداث صنایع بسته‌بندی و تبدیلی در این شهرک گلخانه‌ای منجر به ارسال گل با کیفیت شده و حضور گل ایرانی را در بازارهای جهانی پررنگ‌تر خواهد کرد.

وی نبود کامیون یخچال‌دار مخصوص حمل گل در این شهرک گلخانه‌ای را موجب از دست رفتن کیفیت گل تولیدی دانست و افزود: برخورداری از این امکانات و صنایع تبدیلی موجب خواهد شد که گلخانه‌داران این شهرک دغدغه‌ای جز تولید نداشته باشند و خیالشان از بابت تولید راحت شده و به فکر توسعه گلخانه‌های خود باشند.

وی نبود صنایع تبدیلی را معضلی دانست که علاوه بر کاهش کیفیت تولیدی منجر به ایجاد فضای جولان دلالان و واسطه ها می شود و گفت: در حوزه تولید گلخانه‌ای اصلی‌ترین زیرساخت برخورداری از صنایع تبدیلی است. نبود زیرساخت‌های لازم از یک طرف و نیز نبود نظارت کافی از سوی دیگر موجب بروز فساد خواهد شد، این نقیصه بستر حضور دلالان را فراهم می‌کند و شرایط را بدتر می کند.

این تولیدکننده گل رز در شهرک گلخانه‌ای آوه افزود: تولیدکنندگان گل در این شهرک گلخانه‌ای به دلیل محرومیت از این موارد چاره‌ای جز تسلیم شدن در برابر سیاست اقتصادی دلالان ندارند، در حالیکه اگر سردخانه‌ای مجهز وجود داشته باشد و همه تولیدات در این سردخانه متمرکر شوند، هم زمینه صادرات تقویت می‌شود و هم تولید‌کننده دغدغه‌ای برای نگهداری و عرضه گل به بازار نخواهد داشت.

این تولید‌کننده گل، گازرسانی به شهرک گلخانه‌ای، تسهیل در امور اداری، کمک‌های مالیاتی و بیمه ای، اجرای آموزش های علمی و ترویجی را موجب توسعه در تولید گل رز دانست و افزود: در این مجموعه تولیدی با اجرای سیستم کنترل اقلیم، دما و رطوبت و نور به صورت علمی کنترل و این امر منجر به تولید گل با کیفیت می‌شود.

وی در ادامه به اجرای سیستم آبیاری نوین در گلخانه هیدروپونیک گل رز شاخ بریده خود اشاره کرد و گفت: با اجرای سیستم آبیاری نوین شاهد صرفه‌جویی 30 درصدی در مصرف آب هستیم.

یاری با اشاره به مساحت چهارهزار متری گلخانه گفت: این گلخانه در زمینی به مساحت 6 هزار مترمربع احداث شده که چهار هزار متر مربع آن زیر کشت گل رز رفته است و با آورده شخصی 600 میلیون تومان و تخصیص 550 میلیون تومان تسهیلات برای 10 نفر اشتغال مستقیم و برای بیش از 30 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه گلخانه‌داری صرفه اقتصادی نداشته و به میزان سرمایه‌ای که ایجاد می شود درآمدزایی لازم را ندارد، گفت: کار تولید گل را تنها به دلیل عشق و علاقه‌ای که به گل داشتم آغاز کردم.

این تولید کننده گل که ساکن تهران است، مزیت نزدیکی به بازار و پایتخت، نزدیکی به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، دسترسی به بازار قم و قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور را دلیل انتخاب شهر آوه به عنوان محل استقرار بزرگترین شهرک گلخانه‌ای غرب کشور، برای سرمایه‌گذاری بیان کرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group