شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

سینما به عنوان هنرهفتم عنوان یکی از موثرترین و پرمخاطب‌ترین رسانه‌ها رتبه ممتازی را در چارت فرهنگی جامعه به خود اختصاص داده است. وقتی سینمای یک شهر تعطیل شود، می‌توان گفت که یکی از شاخصه‌های مهم فرهنگی هنری آن شهر تعطیل شده است.

امروزه برای عقب نماندن از قافله تمدن و مبارزه در میدان فرهنگی در قالب جنگ فرهنگی که جایگزین جنگ نظامی و نبرد با توپ و تانک شده است، سرمایه‌گذاری در حوزه سینما و تئاتر به منظور هدایت فرهنگ جامعه و جلوگیری از گسترش آسیب‌های اجتماعی ضروری است.

از طرفی در شرایطی که فیلم‌ها و برنامه‌های مسموم ماهواره‌ای تیشه بر ریشه ارزش‌های اسلامی و فرهنگی دینی و اعتقادی ما وارد می‌کنند و سبک زندگی اسلامی‌مان را زیر چرخ‌های به اصطلاح مدرنتیه له می‌کنند باید شمشیر برنده هنر اصیل ایرانی اسلامی را از غلاف خارج کرده و عرصه را بر جولان تهاجم فرهنگی و توطئه فرهنگ بیگانه با استفاده از هنر سینما و تئاتر تنگ کرد و با ساخت فیلم و برنامه‌های با هویت ایرانی و اکران آن در سینما ضمن آگاه‌سازی و روشنگری جامعه به مبارزه با آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، اکران فیلم محمد رسول الله(ص) بهانه‌ای شد تا درب‌های سینمای ساوه پس از گذشت 20 سال از عدم فعالیت آن در این شهرستان، به روی مردم مجددا گشوده شود و با گذشت حدود 10 ماه از فعالیت سینما در این شهر تاریخی و برخوردار از تمدن کهن، شاهد استقبال چشمگیر شهروندان از فیلم‌های اکران شده در آن باشیم.

استقبال بی‌نظیر ساوجی‌ها از تنها سینمای این شهر با ظرفیت 450 نفر در سالن آمفی‌تئاتر سلمان ساوجی خبرنگار ایسنا را بر آن داشت تا با حضور در یکی از سانس‌های اکران فیلم از نزدیک با تماشاگران به گفت‌و‌گو نشسته و نقطه نظرات آنان را پس از گذشت 10 ماه از فعالیت مجدد سینما در این شهر جویا شود.

فعالیت سینما در ساوه به قدری ضرورت داشت که سعید روستایی کارگردان فیلم ابد و یک روز که خردادماه سال جاری برای اکران این فیلم به ساوه سفر کرده بود را مصمم به سخنرانی در سالن سینما کرد.

وی اظهار کرد: نبود سینما در 20 سال گذشته ظلم به مردم ساوه بوده است و تعطیلی سه سینمای ساوه از 20 سال پیش تاکنون هیچ توجیهی ندارد، من وقتی این موضوع را شنیدم، بسیار متاثر شدم.

کارگران ساوجی فیلم ابد و یک روز در ادامه تصریح کرد: اداره امور مالیاتی و شهرداری‌ها موظف هستند از محل درآمد عوارض و مالیات در حوزه فرهنگی جامعه هزینه کنند و در این میان ساخت سینما یکی از نیازهای اصلی حوزه فرهنگ و از محل های مهم هزینه‌کرد این مبالغ است.

وی با اشاره به اینکه سالن فعلی که به سینما اختصاص پیدا کرده است، به هیچ وجه زیبنده شهروندان ساوجی نیست، افزود: ای کاش مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جای تبدیل سالن تئاتر این شهر به سینما زمینه احداث یک سالن سینمای استاندارد را در این شهر فراهم می‌کردند تا هم مشکل هنرمندان تئاتر این شهر برطرف شود و هم سینمای استانداردی در شان مردم شهر ساوه احداث ‌شود.

یکی از مخاطبان پرطرفدار سینما در ساوه که همواره برای تماشای فیلم‌های سینمایی از ساوه به تهران می‌رفت با ابراز خرسندی از فعالیت مجدد سینما در ساوه گفت: بارها شده بود که برای تماشای یک فیلم به همراه خانواده به تهران می‌رفتیم، اما با بازگشایی مجدد سینما در ساوه افتخار می‌کنیم که در شهرخودمان به تماشای فیلم‌های مورد علاقه خود می‌نشینیم.

مریم رضایی با اشاره به استقبال بی‌نظیر مردم ساوه از سینما اظهار کرد: بعضا در سینماهای تهران که برای تماشای یک فیلم حضور داشتم شاهد حضور افراد انگشت‌شمار بودم اما مردم ساوه به قدری از سینما استقبال داشته‌اند که حتی در سانس‌هایی که اوج گرمای این شهر را نظاره‌گریم، جمعیتی بالغ بر 50 نفر در سالن حضور می‌یابند و در سانس‌های شبانه نیز تمامی صندلی‌ها رزرو می‌شود.

وی با اشاره به اختصاص سالن آمفی‌تئاتر به سینما در این شهر گفت: متاسفانه بدلیل عدم توانایی مالی دولت و نبود انگیزه سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی برای احداث سینمایی استاندارد با تمامی زیرساخت‌های لازم در حال حاضر فیلم‌های سینمایی در این سالن اکران می‌شود که از لحاظ کیفیت تصویر و صدا در حد استاندارد نیست ولی امیدواریم به همت بخش خصوصی در آینده‌ای نه چندان دور ساوه از یک سینمای استاندارد و مجهز برخوردار شود.

رضایی همچنین با تقدیر از مدیریت سینمای ساوه به جهت پخش زنده فوتبال بین تیم‌های پرتغال و فرانسه (فینال یورو 2016) گفت: ابتکار دست‌اندرکاران سینما در پخش این مسابقه فوتبال که در کل کشور تنها در سه سینما انجام شده و یکی از آنها سینمای ساوه بود قابل تقدیر است و شهروندان توانستند در یک محیط آرام و خانوادگی و با امنیت کامل به تماشای این بازی زیبا بنشینند.

یک فعال عرصه تئاتر و نمایش در ساوه نیز از استقبال فوق‌العاده ساوجی‌ها از سینما گفت و اظهار کرد: همت مردانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تلاش مجدانه مدیریت سینما موجب شده است تا شهروندان در محیطی آرام و با نشاط به تماشای فیلم بنشینند.

مسعود طاهریان که حدود 10 سال سابقه عضویت در انجمن نمایش ساوه را دارد با اشاره به اینکه گرچه فضای فعلی اکران فیلم‌های سینمایی یک سالن آمفی‌تئاتر است و علیرغم اینکه خودم یک تئاتری هستم و معتقدم با اکران فیلم در سالن سلمان ساوجی فضای فعالان عرصه تئاتر محدود شده است، اما معتقدم سینما پرمخاطب‌تر از تئاتر است و می‌توان فضاهای دیگری که در مجموعه اداره ارشاد موجود است را با هزینه مناسبی به این هنر اختصاص داد.

وی با اشاره به انتقاداتی که از سوی جامعه تئاتری شهرستان در خصوص این شرایط صورت می‌گیرد، تصریح کرد: مردم شهر ساوه از دیرباز آرزوی داشتن سینما را داشتند و سابقه سینما در این شهر به 20 سال قبل بر می‌گردد، بنابراین نباید آنها را از این خواسته به حق محروم کرد، چرا که میزان استقبال شهروندان از سینما خود پاسخی بر انتقادات است.

طاهریان با تقدیر از مدیریت سینمای ساوه مبنی بر اکران همزمان فیلم‌ها یا با تاخیر دو هفته ای از اکران همزمان اظهار کرد: اکران همزمان فیلم‌های سینمایی در کمتر شهری صورت می‌گیرد، اما با همت عالی مجموعه مدیریت سینما شاهد اکران همزمان یا با تاخیر اندک هستیم.

در ادامه مینا شهیدی یکی دیگر از تماشاچیان فیلم‌های سینمایی راه‌اندازی مجدد سینما در ساوه را دور از انتظار مردم این شهر دانست و گفت: اگر تلاش فعالان فرهنگی این شهر برای بازگشایی مجدد سینما در این شهر و استفاده از امکانات موجود و حداقلی نبود، مردم ساوه همچنان باید در انتظار احداث این مجموعه فرهنگی و هنری می‌ماندند.

وی ایجاد مکان تفریحی سالم برای جوانان و خانواده‌ها را از دستاوردهای احداث سینما در هر شهری دانست و افزود: به جاست مسئولین فرهنگی شهرستان با درک اهمیت و جایگاه والای فعالیت‌های فرهنگی و هنری در دنیای امروز، با جذب سرمایه‌گذار اقدام به تاسیس یک مجموعه بزرگ فرهنگی هنری در این شهرستان کنند و فرهنگ و هنر بومی ایرانی را به تصویر بکشند.

مدیر سینمای ساوه نیز با تقدیر از تمامی مسئولین شهرستان بویژه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همه دست به دست هم دادند تا مجددا سینمای ساوه راه‌اندازی شود. خیلی خوشحالم که پس از بیست سال توانستیم چراغ سینما را در ساوه روشن کنیم و هنر هفتم را که همشهریان‌مان سال‌ها از آن بی‌نصیب بودند به آنها بازگردانیم.

علی الوانی با اشاره به پروسه بازگشایی مجدد سینما در ساوه اظهار کرد: پس از تصویب نهایی برای اینکه بتوانیم در سالن اکران فیلم داشته باشیم کلیه استانداردهای مورد نظر وزارت ارشاد از قبیل جدیدترین دستگاه پخش دیجیتال و نورپردازی ویژه سینما در هنگام اکران فیلم، تغییر در سیستم صدای فیلم و اضافه کردن سیستم صوتی جدید، استفاده از درب‌های خروج اضطراری و بازدید کارشناسان آتش‌نشانی در چند مرحله و رعایت کلیه موارد ایمنی و اضافه کردن ۶ کپسول اطفاء حریق به سالن توانستیم سالن را آماده اکران فیلم کنیم.

وی اظهار کرد: پس از آماده سازی سالن در بازرسی توسط کارشناسان سینمایی اداره کل ارشاد به سالن سلمان ساوجی درجه  A (الف) داده شد که این امر نقطه قوت دیگری بود تا ما تلاش بیشتری برای اکران فیلم همزمان با تهران داشته و در تلاش برای برگزاری برنامه‌های جنبی برای سینما باشیم.

الوانی افزود: خدا را شکر می‌کنیم که تا بحال با استقبال بسیار خوب همشهریان توانستیم کار را دنبال کنیم و امیدوارم با حمایت‌های بیشتر مسئولین بتوانیم خدمات بهتری را ارائه دهیم.

وی ادامه داد: پس از استقبال بی‌نظیر از شب‌نشینی فوتبالی، امید است بتوانیم بازی‌های تیم ملی والیبال را در این سینما همراه با مردم خوب‌مان تماشا کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولین شهر یک مجتمع سینمایی مجهز همراه با امکانات ویژه دارای سه سالن مجزا ساخته شود تا به طور همزمان خدمات فرهنگی متنوعی از جمله اجرای تئاتر، موسیقی زنده و اکران فیلم را داشته باشیم.

الوانی گفت: از کمک و همراهی مردم خوب ساوه که همیشه پشتیبان سینما بوده‌‌اند تشکر و قدردانی می‌کنم و امیدوارم بتوانیم بهترین‌ها را برای آنان به ارمغان بیاوریم، همچنین درصدد هستیم برنامه‌های جنبی بسیار خوبی برای آینده فراهم کنیم که از جمله آنها حضور بازیگران فیلم همزمان با اکران آن در سالن سینما، نقد و بررسی فیلم توسط کارشناسان سینمایی، جلسات پرسش و پاسخ با حضور عوامل سازنده فیلم و ... است.

وی همچنین از تجهیز سالن از جمله تعویض پرده نمایش و انتقال آن به طول دو متر به سمت جلوتر به منظور کیفیت مطلوب‌تر صدا و تصویر در آینده نزدیک خبر داد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: امروزه نقش و تاثیر سینما بر تمامی نهادهای زندگی بشر بر همه روشن است و در این میان بهینه‌سازی و پرکردن اوقات فراغت و نیازهای فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و یکی از این مقوله‌های فرهنگی سینماست .

وی با اشاره به اینکه شهرستان ساوه تا سال 1374 دارای سالن سینما بود، اظهار کرد:  این شهر یک سینما در مجموعه هلال احمر داشت که متعلق به بخش خصوصی بود و پس از تعطیلی آن، یک سینما در محل سالن شهید چمران راه‌اندازی شد، اما فعالیت آن نیز از سال ۷۴ به بعد متوقف شد.

محمودی‌فر اظهار کرد: راه‌اندازی سینمای سلمان ساوجی در تاریخ 31 شهریورماه سال گذشته با اکران فیلم محمد رسول‌الله(ص) یکی از دغدغه‌های اصلی متولیان فرهنگی شهرستان ساوه را برطرف کرد و مدیریت این سینما با اکران فیلم‌های به روز در جذب جوانان و بهینه‌سازی اوقات فراغت خانواده های این شهرستان بسیار موفق عمل کرده است. مسئولان این سینما در بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی این اداره با اکران فیلم‌های رایگان و نیم‌بها یاری دهنده ما بوده‌اند.

وی افزود: این اداره در حال حاضر زمینی با کاربری فرهنگی و هنری را پیش‌بینی کرده که امید است با همکاری مسئولین و سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی نسبت به احداث دو باب سینمای استاندارد در شهرستان اقدام شود تا مردم بتوانند از فیلم‌های روز سینمایی استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، با توجه به استقبال و علاقه‌مندی مردم ساوه به هنر هفتم به نظر می‌رسد، تاسیس سینمای استاندارد در این شهر جزو ضروریات است. قبل از آغاز بکار مجدد سینمای ساوه، سرمایه‌گذارانی که امکان احداث سینما در ساوه را داشتند، عدم استقبال مردم و نبود صرفه اقتصادی را دلیل بی‌رغبتی خود برای احداث بیان می‌کردند، اما خوشبختانه با گذشت حدود 10 ماه از بازگشایی مجدد سینما استقبال قابل توجه شهروندان این امید را می‌دهد که صرفه اقتصادی لازم را به دنبال داشته باشد.

مردم ساوه امیدوارند با حضور سرمایه‌گذاران، این شهر از یک سینمای استاندارد و مجهز برخوردار شود تا با برطرف شدن مشکلات و موانع موجود یک مجموعه فرهنگی در شان و جایگاه این شهر متمدن و تاریخی و برخوردار از اصالت فرهنگی احداث شود.

گزارش از : علی فرقانی، خبرنگار ایسنا مرکزی

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group