شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی ساوه آذر ماه سال ۸۹ در دور سوم سفر هیات دولت وقت، کلنگ زنی شد اما این پروژه با گذشت حدود پنج سال، با صفر درصد پیشرفت فیزیکی همچنان در خواب است.

تأمین بهداشت و درمان یكى از نیازهاى اساسى و حیاتى هر جامعه بوده و از جمله عواملى است كه نقصان آن سبب نارضایتى اجتماعى مى شود همچنین موضوع بهداشت و شاخص‌های بهداشتی یکی از مهم‌ترین مسائل طرح شده در هر جامعه است و می‌توان گفت یکی از مبانی توسعه‌یافتگی هر کشور و جامعه، شاخص سلامت آن است.

موضوع بهداشت و درمان به وجود پزشک کافی در یک منطقه محدود نیست و عوامل متعدد دیگری بر این شاخص تأثیر می‌گذارند؛ ساوه به عنوان میزبان بزرگ‌ترین شهر صنعتی کشور باید از نظر شاخص‌های بهداشت و درمان بیش از این مورد توجه قرار گیرد.

بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده از مردم شهرستان ساوه در بخش بهداشت و درمان، اقدامات انجام شده تاکنون آن‌چنان‌که باید نتوانسته اعتماد مردم این شهرستان را جلب نماید چرا که اغلب آنها در صورت نیاز به درمان شهرهای قم یا تهران را ترجیح می‌دهند.

برخی از مردم شهری که به عنوان میزبان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی کشور مطرح است نیز مجبورند برای انجام برخی نیازهای درمانی مانند ام آر آی که بیمارستان‌های ساوه همچنان از آن محروم هستند به قم یا تهران مراجعه کنند که این امر علاوه بر خطرات جاده‌ای با تحمیل هزینه‌های مضاعف همراه استبرخی از مردم شهری که به عنوان میزبان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی کشور مطرح است نیز مجبورند برای انجام برخی نیازهای درمانی مانند ام آر آی که بیمارستان‌های ساوه همچنان از آن محروم هستند به قم یا تهران مراجعه کنند که این امر علاوه بر خطرات جاده‌ای با تحمیل هزینه‌های مضاعف همراه است.

یکی از مهم‌ترین مشکلات ساوه نبود بیمارستان‌ مجهز و عدم توسعه این مکان‌هاست و می‌توان گفت شاخص‌های بیمارستانی در این زمینه اهمیت بسیاری دارد، برای مثال از عمر ساختمان بیمارستان شهید مدرس ساوه که بار درمان ساوه را به دوش می‌کشد بیش از ۴۰ سال می‌گذرد.

با توجه به مهاجرپذیری و رشد پرشتاب شهر ساوه، ساخت یک بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی آذر ماه سال ۸۹ در دور سوم سفر هیئت دولت وقت در دستور کار قرار گرفت و با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت دهم کلنگ زنی شد و قرار شد که این بیمارستان بر اساس توافقی مبنی بر مشارکت ۴۰ درصدی خیر و ۶۰ درصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی احداث شود و به این ترتیب کلنگ احداث بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی ساوه واقع در محدوده دریاچه تفریحی این شهر به زمین زده شد.

مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشكی وقت، در مراسم کلنگ زنی این بیمارستان در سال ۸۹، با بیان اینکه این بیمارستان با مشاركت خیرین و وزارت بهداشت و درمان ساخته می شود، اظهار داشت: امیدواریم ظرف دو سال و نیم آینده شاهد بهره‌برداری از این بیمارستان باشیم.

وی با بیان اینکه با بهره‌برداری از این بیمارستان، شهرستان ساوه به لحاظ تعداد تخت‌های بستری به حد نرمال و استاندارد خواهد رسید، افزود: این بیمارستان به صورت یک بیمارستان با تجهیزات ضروری درمانی و به صورت تخصصی احداث می شود که در طرح توسعه آن به دلیل نیازهای درمانی و شرایط ویژه شهرستان، این بیمارستان به ۲۲۰ تختخواب افزایش می‌یابد.

‌دستجردی همچنین از اختصاص یک دستگاه ام آر آی برای استفاده در بیمارستان ساوه در این مراسم خبر داد.

فضای بیمارستانی ساوه جوابگوی نیازهای این شهرستان نیست

پس از گذشت پنج سال از کلنگ زنی این بیمارستان، یک شهروند ساوه‌ای گفت: این بیمارستان از  سال ۸۹  کلنگ زنی شده اما اقدامی در جهت ساخت آن انجام نشده است در حالی که بیمارستان امام رضا(ع) زرندیه که از مصوبات دولت گذشته بود در مراحل پایانی عملیات اجرایی قرار دارد.

نوری ادامه داد: با توجه به مهاجرپذیری و رشد جمعیت در ساوه، فضای فیزیکی بیمارستان شهید مدرس پاسخگوی نیاز مردم این شهرستان نیست و فضای فیزیکی آن برای درمان بیماران کم است و تجهیزات پزشکی و درمانی جوابگوی نیازهای مردم این شهرستان  در حال حاضر و سال‌های آتی نیست.

دیگر شهروند ساوه‌ای مشکلات شهرستان ساوه در بخش بهداشت و درمان را کمبود پزشکان متخصص در زمینه‌های مختلف عنوان کرد و گفت: بیشتر بیماران به علت نداشتن دسترسی به پزشک متخصص یا دستگاه‌های پزشکی مجبورند به شهرهای مجاور یا تهران مراجعه کنند.

احمدی افزود: مردم این شهر امیدوار بودند تا با ساخت بیمارستان ۱۶۰ تخت خوابی این شهر زمینه حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص در این شهر بیشتر فراهم شود و همچنان نیز انتظار مردم این شهرستان، ساخت و تکمیل این بیمارستان است.

عدم تحقق تعهدات خیر، عامل توقف احداث بیمارستان

رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه در این باره گفت: احداث بیمارستان ۱۶۰ تخت خوابی ساوه در دور سوم سفر هیئت دولت به استان مرکزی بر اساس توافقی مبنی بر مشارکت ۴۰درصدی خیر و ۶۰درصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستور کار قرار گرفت.

خیر این پروژه که ۴۰درصد هزینه‌های احداث این بیمارستان را برعهده گرفته بود، به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرد و تلاش مسئولان این شهرستان برای حل این مشکل بی‌نتیجه ماند و اکنون نیز با توجه به کمبود اعتبارات دولتی، هیچ برنامه‌ای برای ساخت این بیمارستان از طریق اعتبارات دولتی وجود نداردجلیل کوهپایه زاده اصفهانی ادامه داد: پس از آن خیر این پروژه که ۴۰درصد هزینه‌های احداث این بیمارستان را برعهده گرفته بود، به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرد و تلاش مسئولان این شهرستان برای حل این مشکل بی‌نتیجه ماند و اکنون نیز با توجه به کمبود اعتبارات دولتی، هیچ برنامه‌ای برای ساخت این بیمارستان از طریق اعتبارات دولتی وجود ندارد.

وی ادامه داد: جذب کمک‌های خیران از برنامه‌های دانشکده برای آغاز عملیات اجرایی این بیمارستان است اما قطعی نیست و ممکن است نتوانیم در این زمینه موفق باشیم اما ساخت یک بیمارستان مجهز با فضای فیزیکی مناسب از نیازهای حیاتی این شهرستان است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه ابراز داشت: هم‌اکنون از نظر تعداد پزشکان متخصص ساوه شرایط مناسبی دارد، اما ضروری است بستر و فضای مناسب برای ارائه خدمات آنان فراهم شود و ایجاد فضای مناسب موجب ارتقای شرایط درمانی شهرستان خواهد شد.

شهرستان ساوه به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان مرکزی و با وجود ویژگی‌هایی از جمله مهاجرپذیری، صنعتی بودن و قرار گرفتن بر سر مسیر راه‌های ارتباطی استان تهران، همواره در طول سال شاهد بروز تصادفات مختلف است که موارد ذکر شده، ضرورت افزایش فضاهای درمانی این شهرستان را دوچندان می‌سازد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group