اعضاي كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي ساوه در محضر خانواده سه شهید والامقام حضور یافتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی آنها در نخستين ديدار، میهمان خانواده باصفاي شهید محمد مروتي بودند. شهيد مروتي متولد 1339 در منطقه عملياتي قلعه شوش به درجه رفيع شهادت نايل آمده بود. پدر و مادر شهید با مهربانی و با صدای لرزاني که حاکی از تحمل عمری سختی و رنج بود، با چشمان پر مهر خود میزبان این مسئولین بودند، پاهايشان ديگر توان برخاستن از زمين نداشت اما قلبشان همچنان مملو از عشق امام(ره)، رهبر و انقلاب بود.
برادر شهيد مروتی از خاطرات اين شهيد گفت: اوايل جنگ بود و محمد به محض گرفتن ديپلم، شور و اشتياق زيادي براي رفتن به جبهه داشت بطوري كه سريعا براي اعزام خود اقدام كرد.
وي افزود: در آن زمان مادربزرگم بسيار نگران رفتن محمد به جبهه بود و بسيار بيتابي و گريه ميكرد، محمد با خوشرويي به او ميگفت« نگران نباش نهايت اين است كه شهادت نصيب من خواهد شد».
وی گفت: محمد، قبل از پيروزي انقلاب نيز در مبارزات مخفی علیه طاغوت، فعالیتهایي داشت و گاه شاهد بودم كه شهيد بيشتر كتاب و اعلاميهها را در منزل مخفي ميكرد.
برادر شهيد از كمتوجهي برخي ادارات خانواده شهدا نيز گله كرد و گفت: در اوايل انقلاب شرايط بهتر بود بطوري كه شأن خانوادههاي شهدا بهتر حفظ ميشد اما الان برخي نسبت به نام شهدا و خانواده آنان كم توجه شدهاند.
وي از مسئولین و دستاندرکاران خواست به گونهای عمل کنند كه نام شهداي عزيز و گرانقدر با گذشت زمان كمرنگ نشود.
سید «مرتضی ابطحی» رييس شوراي اسلامي شهر ساوه نيز در ديدار با خانواده شهيد مروتي با بيان اين كه همه ما مدیون خون شهیدان گرانقدر هستیم، افزود: شهدای والامقام چراغ راه خدمت مسئولین هستند و اگر همه برنامهها با ياد شهدای عزیز باشد اجراي آن با موفقيت همراه خواهد بود.
وي با اشاره به اين كه اقتدار و عزت کنونی کشور ما با جانفشانی شهدا به دست آمده و ما قدردان راه و مرام شهدا هستیم، اظهار كرد: شهیدان اگر در جبهههای جنگ تحمیلی از خون خود نمیگذشتند، امروز از مسئولیت در نظام اسلامی خبری نبود.
وی خدمت خالصانه و متعهدانه به مردم در نظام اسلامی و در دوره کنونی را ادامه راه شهدا خواند و افزود: همه مسئولین اگر خوب کار کنند و گرهگشای کار مردم باشند، رضایت الهی و شهدا نیز به دست خواهد آمد.
رئیس شورای اسلامی شهر ساوه ادامه داد: در آغاز جنگ تحميلي صداميان و حاميان آنان ادعا ميكردند كه طي مدت چند روز ايران اسلامی را اشغال ميكنند اما، با شجاعت و ايثار رزمندگان جان بركف اين آروز را به گور بردند.
وي بيان كرد: ایران با مقاومت، ایستادگی و فداکارهای شهدا و جانبازان در هشت سال دفاع مقدس سربلند بیرون آمد و امروز امنيت و آرامش را مديون آنان هستيم.
اين گروه پس از پايان ديدار با خانواده گرانقدر شهید مروتي، میهمان خانه باصفای شهید محرم علي قرباني از شهداي نيروي انتظامي شدند. اين شهيد والامقام نيز در سال 61 در پاسگاه آشتيان اروميه به درجه رفيع شهادت نایل آمده بود.
گرد سالهایی طولانی بر صورت پدر شهيد نشسته بود و مادر شهيد نيز به ديدار فرزند شهيدش شتافته بود.
عکسهایي از شهيد روی طاقچه اتاق خودنمایی میکرد و پدرش كه به دليل كهولت سن، توان چنداني براي سخن گفتن نداشت گفت: حضور شما باعث شد احساس کنم که ما هنوز فراموش نشدهایم و از اینکه به دیدار ما آمدهاید بسیار خوشحالم.
وي افزود: شهدا از لحاظ احترام، متانت، ادب و همه خصوصیات اخلاقی جور دیگری بودند و محرم علي هم مانند سایر شهدا دارای ویژگیهای اخلاقی خوبی بود.
شهردار ساوه نيز در ديدار گفت: به روح پرفتوح و روان مطهر تمام شهيدان دفاع مقدس درود ميفرستيم و حماسهآفريني قهرمانانه بهترين فرزندان اين سرزمين را ارج نهاده و در برابر صبر و متانت خانوادههاي معظم شهدا سرتعظيم فرود ميآوريم و از خداوند ميخواهيم كه ما را شرمنده آنان نكند.
کامران جوادی افزود: جوانان نجيب و دلاور ايران اسلامي توانستند در برابر دشمن متجاوز قد برافراشته و با ايثار خون و فداكاريهاي بسيار، خاك مقدس ميهن را از لوث وجود دشمنان پاك كنند و همه ما امروز به آنان افتخار ميكنيم و ميراث ارزشمند و جاودانه آنان را همواره گرامي خواهيم داشت.
وي ادامه داد: تلاش شهدا برای اعتلای ارزشهای دینی، اعتقادی و ولایتمداری آنان سبب کسب درجات عالی و تقرب الهی آنها و آرامش امروز ما شده بنابراين باید در همه حال پاسدار خون شهدا باشیم.
جوادي با بیان اینکه اميدواريم این دیدارها با هدف تکریم خانوادههای شهدا و پاسداری از ارزشهای آنان تداوم داشته باشد، افزود: پدران و مادران شهدا به واسطه جایگاه رفیعی که دارند، همواره مورد ستایش هستند و این وظیفه ما است که با دیدار از آنان در راستای حفظ ارزش های انقلاب کوشا باشیم.
شهردار ساوه تصریح کرد: خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران، صاحبان اصلی انقلاباند و با عشق به دین، حق و آزادگی، جان خود را فدای اسلام کردند و امروز وظیفه ماست تا با حمایت از خانوادههای آنان، دین خود را ادا کنیم.
در ادامه اين ديدار اعضای شورای اسلامی شهر ساوه، شهردار، معاون خدمات شهری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ساوه، مهمان پدر و مادر شهید «خليل الله رفيعي» شدند. اين شهيد گرانقدر نيز در سال 64 در لشگر 21 حمزه در منطقه عملياتي لولان به درجه رفيع شهادت نايل شده بود.
مادر شهید رفیعی نیز با مهربانی و با چشمان پر مهر خود حق میزبانی را ادا کرد، گذر زمان و فراغ فرزند گرد پیری را بر چهرهاش نشانده بود اما دستها و دامانش گهواره پرورش شهيدي بود كه ايثار و اخلاص را از مکتب امام شهیدان آموخته بود.
دستهای این مادر نيز اگرچه پیر و خسته به نظر میرسید اما همچنان گرم و صیمیمی بود و اگرچه توان گفتگوی طولانی را نداشت اما با این وجود با همان مهر مادری به گرمی از میهمانان استقبال کرد و كلامش اين بود كه خدا همه شهدا را رحمت کند، خداوند به ما صبر زیادی داده و بابت این صبر خدا را شکر میکنیم.
رئیس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر ساوه نيز در اين ديدار گفت: شهدا به درجات بالای انسانیت رسیدهاند از این رو «عِندَرَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» هستند.
«هاشم زال» افزود: حقیقتاً صبر و شکیبایی خانوادههای شهدا در برابر غم سنگین از دست دادن فرزندانشان ستودنی است و مسئولان هیچ وقت نباید از یاد خانوادههای معظم شهدا غافل شوند چرا که آنان سرمایههای عظیم این کشور هستند.
وي نقش و جایگاه خانواده شهدا را بسیار رفیع و والا ذکر کرد و اضافه كرد: خانواده معظم شهدا بعنوان نماد صبر و ایثار، دین بزرگی بر گردن همه دارند زیرا سختیها و مشکلاتی که آنها تحمل کردند از عهده هیچ کس غیر از خود آنها بر نمیآمد.
رئیس کمیسیون فرهنگی با بيان اينكه شهیدان از سوی خدا طلبیده شده و برگزیدگان از سوی پروردگار متعال بودند، گفت: امروز وظیفه ماست که برای ادامه راه آنها تمام همت و تلاش خود را برای دلجویی از خانواده آنها بکار گیریم تا حداقل خاطر آنها از ما مکدر نباشد.