سی و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه با محوریت بررسی مشکلات ترافیک و آپارتماننشینی و نیز بررسی برگزاری کنسرتهای موسیقی برگزار شد.
امام جمعه ساوه در این جلسه با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی اتاق فکر است، گفت: جلسات این شورا با طرح مسایل و مشکلات شهر در حوزههای گوناگون و ارائه راهکارهای لازم برای برطرف شدن آنها برگزار میشود.
حجتالاسلام سیدحسین تقوی با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی و دینی بود، افزود: باید فرهنگ دینی و اسلامی در کشور توسعه و ترویج یابد که منجر به پیشرفت جامعه و آسایش مردم میشود.
ایجاد ساز و کارهای مناسب، تهدیدات آپارتماننشینی را کاهش میدهد
وی در ادامه به موضوع آپارتماننشینی در این شهر پرداخت و اظهار کرد: لازم است طوری ساز و کارهای لازم اجرایی شود که آپارتماننشینی تهدیدی برای زندگی شهری نداشته باشد.
وی خواستار نهادینه کردن فرهنگ آپارتماننشینی در جامعه شد و بیان کرد: قرار گرفتن منازل مسکونی در یک مجتمع آپارتمانی، اجتماعی را بوجود میآورد که لازمه برون رفت از تهدیدات احتمالی آن افزایش دانش حقوق شهروندی است و در این میان نقش دستگاههای فرهنگی از جمله شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک نهاد فرهنگساز تأثیرگذار است.
برگزاری کنسرتهای موسیقی فاقد مجوز شورای فرهنگ عمومی ممنوع
امام جمعه ساوه در ادامه به برگزاری کنسرتهای موسیقی در سطح شهر پرداخت و گفت: اخیرا شاهد برگزاری برخی کنسرتهای موسیقی در سطح شهر با فروش بلیطهایی با قیمت بالا و نصب بنرهای تبلیغاتی بزرگ هستیم.
وی با انتقاد از عدم هماهنگیهای لازم با مسئولان شهرستان و اخذ مجوزهای قانونی در این خصوص افزود: لازمه برگزاری این کنسرتها اخذ مجوز از شورای فرهنگ عمومی شهرستان است و تا مادامی که شورا مجوز برگزاری ندهد هر گونه فعالیت گروههای این چنینی در سطح شهر ممنوع است.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: بهبود زندگی شهروندی و ساختن شهری با نشاط اجتماعی توأم با عمران و آبادانی و اهداف توسعهای در چارچوب قانون، هدف مشترک همه مسئولان است.
محمد بهاروند افزود: اتحاد و انسجام مسئولان باعث جلوگیری از قانونگریزی در اجتماع خواهد شد که تحقق این مهم اولا مشارکت اجتماعی همه دستگاههای اجرایی شهرستان را میطلبد و ثانیا نگرش دقیق به مسایل و مشکلات با رعایت قانون امری بدیهی است.
وی با بیان اینکه جایگاه و تصمیمگیری شورای فرهنگ عمومی از موضع قانون است، گفت: در کنار این اصل فرهنگسازی در اجتماع منجر به کاهش مشکلات قانونی میشود.
دلسوزی نهادهای نظارتی آسیبزاست
فرماندار با بیان اینکه ساوه شهری مهاجرپذیر بوده و از تنوع قومیتی برخوردار است، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای مناطق مهاجرپذیر گسترش آپارتماننشینی است و ترویج و گسترش فرهنگ آپارتماننشینی از نیازهای اصلی این شهر است.
وی به پدیده ساختوسازهای غیر مجاز به عنوان یکی از تبعات مهاجرت در مناطق مهاجرپذیر اشاره کرد و افزود: ساخت و سازهای غیر مجاز که بعضا با ترحم و از سر دلسوزی و یا چشمپوشی نهادهای نظارتی انجام میگیرد آسیبها و تهدیدات خاص خود را در آینده به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: ساخت و ساز غیراصولی و فاید مجوزهای لازم که در حاشیه شهر عملیاتی میشود چون براساس معیارهای مهندسی ساختمان بنا نشده و از استحکام لازم برخوردار نیست قطعا مشکلاتی را بوجود خواهد آورد.
بهاروند خواستار نظارت بیشتر دستگاههای نظارتی و برخورد قانونی دستگاه قضایی با ساخت و سازهای غیرمجاز شد.
ایجاد سرعتگیرها نتیجه درخواست شهروندان و قانونگریزی رانندگان
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری ساوه نیز گفت: وضعیت نامناسب فرهنگ رانندگی و ترافیک در سطح شهر شهروندان را مجبور به درخواستهای مکرر برای ایجاد سرعتگیر در نقاط مختلف شهر میکند.
محسن خاکباز با اشاره به نارضایتی رانندگان در خصوص افزایش تعداد سرعتگیرها در سطح شهر افزود: قانون وضعیت رانندگان را در سطح شهر مشخص کرده اما، متأسفانه شاهد سرعت بیش از حدمجاز برخی خودروها در سطح شهر هستیم که شورای ترافیک را وادار به ایجاد سرعتگیر در سطح شهر میکند.
وی کنترل سرعت بالای رانندگان متخلف و نیز جلوگیری از بروز برخی از هیجانات رانندگی در سطح شهر را از دلایل ایجاد سرعتگیرها بیان کرد.
خاکباز خاطرنشان کرد: از طرفی افزایش سرعتگیرها منجر به افزایش مدت زمان امدادرسانی وسایل امدادی مانند آمبولانسها و خودروهای آتشنشانی شده است.
وی تصریح کرد: اگر شهروندان فرهنگ رانندگی صحیح در سطح شهر را رعایت کنند قطعا سرعتگیرها حذف میشود چرا که معتقدیم خسارتی که به خودروها و وقت مردم در اثر ایجاد این اهرمهای بازدارنده از سرعت وارد میشود بسیار زیانبار است.
مدیریت شهری نقش بسزایی در برقراری امنیت پایدار در شهر دارد
رئیس دادگستری ساوه نیز گفت: بهترین فرهنگسازی اجرای قانون است و در اصول شهرسازی نیز پیاده کردن صحیح قانون مانع از بوجود آمدن مخاطرات بعدی خواهد شد.
حجتالاسلام احمد چراغی افزود: مجموعه مدیریت شهری نقش بسزایی در برقراری امنیت پایدار در شهر دارد و نباید با چشمپوشی از بروز برخی تخلفات و کاهش نظارتها بر تخلفاتی نظیر ساختوسازهای غیرمجاز مشکلاتی را بر شهر تحمیل کرد.
وی اضافه کرد: بروز برخی تخلفات نظیر ساخت و سازهای غیرمجاز و یا دادن امتیازهای غیر قانونی به ساخت و سازها در مسیر توسعه شهر تأثیر منفی بر جای میگذارد.
وی تصریح کرد: مدیران شهری باید همفکر و همسو و در چارچوب قانون به قدری شفاف و قانونمند خدمت کنند که در نزد خدای تعالی سربلند بوده و پاسخگوی مردم هم باشند.
برنامه های زیرساختی در خصوص آپارتمان نشینی و ترافیک تدوین شود
به گزارش ایسنا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: بررسی معضلات و ویژگیهای فرهنگی که در جامعه شهری و روستایی منطقه وجود دارد، و ارائه راهکارهای مناسب برای برطرف شدن آنان یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی شهرستان است.
حسین محمودیفر مشکل ترافیک و آپارتماننشینی را از مشکلات مهم شهروندان بیان کرد و خواستار ارائه برنامهای مدون و همسو برای هماهنگ ساختن دستگاههای اجرایی برای برطرف شدن آن شد.
وی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی نقش اساسی در برنامهریزی و عملیاتی کردن شاخصهای فرهنگ عمومی در راستای موضوعات مطرح شده در جلسات دارد.
محمودیفر خاطرنشان کرد: شرایط خاص و نیز برخورداری از پدیده مهاجرپذیری و نیز افزایش میزان جمعیت میطلبد برنامههای زیرساختی برای بحث آپارتماننشینی و ترافیک در این شورا تدوین و به مرحله اجرا در آید.
بهره برداری از ظرفیت های علمی و پژوهشی در راستای ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی
به گزارش ایسنا، رئیس اداره تبلیغات اسلامی ساوه نیز خواستار علمی کردن مباحث مطرح شده در جلسات شورای فرهنگ عمومی و پرداختن به پژوهش محوری شد.
حجتالاسلام محمدباقر محمدیپیام افزود: باید از ظرفیتهای علمی و پژوهشی مراکز ذیربط در راستای ترویج فرهنگ آپارتماننشینی بهرهبرداری کرد.
وی بیان کرد: تهیه جزوه مدونی در شواری فرهنگ عمومی جهت برررسی مشکلاتی مانند آپارتماننشینی، ترافیک و ... کمک بسیاری به فرهنگسازی در این خصوص خواهد کرد.
بافت فرسوده شهری و عدم گنجایش خیابانهای شهر از عوامل افزایش ترافیک
رئیس پلیس راهور ساوه نیز گفت: بافت فرسوده شهری از عوامل مهم در افزایش ترافیک به ویژه در مرکز شهر است.
سرگرد علیرضا گلبداغی افزود: خیابانهای شهر ساوه ظرفیت و گنجایش پذیرش خودروهای موجود در سطح شهر را ندارد چرا که این معابر برای سالیان گذشته پیشبینی شده و با افزایش تعداد خودروها در سالهای اخیر حجم ترافیک چشمگیری را در سطح شهر شاهد هستیم.
وی خواستار احداث پارکینگهای طبقاتی و ساماندهی بافتهای فرسوده در سطح شهر شد و افزود: احداث پارکینگ در مرکز شهر بار ترافیکی این محدوده را تا میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.
وی همچنین با اشاره به احداث سرعتگیرها در سطح شهر اظهار کرد: هرجا سرعتگیری نصب شده منجر به کندی ترافیک و تعلل در تردد خودروها شده است.
سرگرد گلبداغی افزود: نصب سرعتگیرها به منظور جلوگیری از بروز تصادفات و حوادث مرگبار شهری است و افزایش تعداد سرعتگیرها به دلیل عدم فرهنگسازی مناسب است.
وی اضافه کرد: هدف نیروی انتظامی از اعمال قانون تأمین سلامت مردم است و شهروندان با رعایت قوانین و مقررات میتوانند سهم خود را در تأمین امنیت ایفا و الگوی مناسبی برای فرزندان خود در آینده باشند.
سرعتگیرها بدون مجوز شورای ترافیک نصب نمیشود
به گزارش ایسنا، رئیس شورای اسلامی شهر ساوه نیز گفت: فرهنگ آپارتماننشینی فرهنگی نیست که فقط مجموعه مدیریت شهری آن را تعریف کند.
سیدمرتضی ابطحی افزود: شورای اسلامی شهر و شهرداری فراتر از قانون عمل نمیکند و براساس دستورالعمل و ضوابط ساختوساز نسبت به صدور پروانه ساخت برای آپارتمانها اقدام میکند.
وی با بیان اینکه شورای شهر جزئی از بدنه شورای فرهنگ عمومی است، اضافه کرد: شورای شهر و شهرداری از مصوباتی که در خصوص تقویت فرهنگ آپارتماننشینی و نیز نحوه ساخت و سازها و برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز از سوی شورای فرهنگ عمومی مطرح شود حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به نصب سرعتگیرها در سطح شهر نیز گفت: نصب سرعتگیرها در شهر بدون مجوز شورای ترافیک نبوده و نخواهد بود.
ابطحی خاطرنشان کرد: در خصوص نوع سرعتگیرها نیز معتقدیم باید نظرات کارشناسان و صاحبنظران لحاظ شود.
برخورد قانونی کمیسیون بازرسی و نظارت شورا بر موضوع ساخت و سازهای غیر مجاز
به گزارش ایسنا، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساوه نیز گفت: یکی از مصوبات شورای اسلامی شهر در دوره چهارم نگاه علمی به مقوله شهرنشینی است.
هاشم زال افزود: در همین راستا شورای شهر مصوب کرد که هزینه پایاننامههای دانشجویانی را که با عنوان فرهنگ شهرنشینی در موضوعات آپارتماننشینی، پسماندها، آبهای سطحی، عمرانی و ... ارائه دهند و پایان نامههای آنان به تأیید هیئت علمی و کارشناسان شهرداری برسد تأمین کند.
وی با اشاره به فرهنگهای متفاوت موجود در شهر ساوه گفت: امضای تفاهمنامهای توسط شورای شهر و آموزش پرورش به منظور حضور کارشناسان مدیریت شهری در مدارس در راستای ترویج فرهنگ شهروندی و موضوعات آپارتماننشینی از دیگر مصوبات حوزه فرهنگی شورای شهر بوده است.
زال خاطرنشان کرد: شورای چهارم برای اولین بار با ایجاد کمیسیون بازرسی و نظارت موضوع ساخت و سازهای غیر مجاز را در اولویت قرار داده و با متخلفین برخورد قانونی میکند.
برگزاری برنامههای توجیهی با اطلاعرسانی دقیق و مناسب، صدور مجوزهای ساخت با رعایت حریم حقوقی همسایه ها، مکلف کردن متولیان امر در مدارس، دانشگاهها و اماکن عمومی به بیان فرهنگ آپارتماننشینی، ارائه منشور آپارتماننشینی به واحدهای آپارتمانی، بررسی نحوه اجرای سرعتگیرها در سطح شهر و نظارت بر نحوه اجرای کنسرتهای موسیقی با هماهنگی شورای فرهنگ عمومی شهرستان از مصوبات این جلسه بود.
در این نشست همچنین بر پیگیری مصوبات نشست گذشته و اعلام نتیجه آن با موضوع احداث سرعتگیرها در سطح شهر بحث و بررسی صورت گرفت.