عضو شورای اسلامی شهر ساوه گفت: استعداد بهرهمندی از پساب تصفیهخانه فاضلاب ساوه برای کشاورزی وجود دارد.
محسن فیاضی اظهار كرد: این روزها در محافل خصوصی اعم از جامعه کارگری، فعالان صنعتی و قاطبه کشاورزان صحبت از زمان بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب شهر ساوه است و اینکه آیا در آخرین وعده مسئولان ذیربط که شهریورماه سال جاری را زمان راهاندازی این طرح اعلام کردند، بالاخره این طرح به سرانجام خواهد رسید و یا وعدهای دیگر به مردم داده خواهد شد.
وی ادامه داد: مسئله مهمتري كه طرح ميشود چگونگی استفاده از پساب تصفیهخانه فاضلاب است و نظرات مختلفی از سوی شهروندان و مسئولان در اين مورد مطرح است و برخي افراد در اظهارات خود میزان قدرت و نفوذ بیشتر را عامل برخورداری از سهم بیشتر اعلام میكنند.
وی اضافه كرد: البته اين افراد وقتی مسئله به صورت علمی بررسی میشود اذعان میكنند که باید کار را به کارشناسان سپرد و با در نظر گرفتن شاخصهای توسعهای شهرستان بايد در اين خصوص نظریه داد.
وی اضافه کرد: مصرف در حوزه صنعت، کشاورزی و یا بازگرداندن به چرخه آب خام شهر و بهرهمندی فضای سبز از آن سه گزینهای است که مسئولان را در انتخاب هر یک مردد كرده است.
عضو شورای اسلامی شهر ساوه با بیان اینکه شاید این روزها کفهی ترازو به سمت صنعت بیشتر سنگینی میکند، گفت: کارشناسان معتقدند اگر در کشاورزی با 100 متر مکعب آب یک نفر اشتغالزایی ایجاد میشود در صنعت این میزان به ده برابر و شاید هم بیشتر افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: موضوع دیگر اینکه شهرستان ساوه به عنوان قطب صنعتی کشور روز به روز در حال توسعه اقتصادی در حوزه صنعت است و شاهد درخواستهای مردمی برای راهاندازی واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ هستیم، لذا تأمین زیرساختها به ویژه آب برای این امر از ضروریات است؛ از طرفی، به دلیل مسائل بهداشتی استفاده از خروجی تصفیهخانه برای فضای سبز مناسب نیست و انتقال آن برای تأمین آب در این حوزه مشکلات خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه آنچه در این روزها مورد غفلت قرار گرفته نبود یک اتحادیه و صنف کشاورزی منسجم است، افزود: با برداشت بسیار فاجعهبار از سرشاخههای قره چای در بخش مرکزی ساوه شاهد افت شدید سطح آبهای زیرزمینی هستیم.
وی تصریح کرد: تا دههی 60 در بسیاری از مناطق اطراف قرهچای و مزلقانچای شاهد جاری شدن آب بر روی زمین بودیم و بسیاری از چاهها نیز آرتزین بودند اما، امروز عمق بعضی از آنها به بالای 250 متر رسیده و خروجی موتور آبی که 40 لیتر در ثانیه به کمتر از 15 لیتر در ثانیه رسیده است.
فیاضی اضافه کرد: اگر بخواهیم واقعیتها را در نظر بگیریم امروز دیگر نه از طغیان قرهچای خبری خواهد بود و نه از مزلقانچای، و با توجه به اينكه از آخرین طغیان سال آبی 76-75 تا امروز هر روز شاهد افت و پایین رفتن و نیز شور شدن آبهای زیر زمینی هستيم، در صورت ادامه اين روند در کمتر از 20 سال آينده در دشت ساوه نه آب شیرینی وجود دارد و نه قویترین پمپها قادر به استحصال آب از عمق زمین خواهند بود.
وی بیان کرد: از طرف دیگر کشت دیم نیز در دشت ساوه به دلیل نوع اقلیم، خاک رسی، نوع بارندگی، زمان بارندگی و ... امکان پذیر نیست.
وی گفت: همزمان با گسترش جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب در ساوه، جاری شدن آب به سمت دشت ساوه کم و کمتر میشود و اگر در جنوب شهر به همین منوال پیش برویم نه از کشت بهاره خبری خواهد بود و نه پائیزه که اين مهم هشداری برای همگان است.
وی اضافه کرد: با توجه به موقعیت مکانی این شهر و وزش بادهای فصلی به ویژه در فصل گرما از سمت جنوب و جنوب شرقی باید منتظر دمای نزدیک به 50 درجه در تابستان باشیم که فاجعهای برای این منطقه محسوب ميشود.
عضو شورای اسلامی شهر ساوه گفت: بنا به دلایل ذکر شده و چندین استدلال علمی دیگر نباید این موضوع مورد غفلت قرار گیرد و نگاه فراگیر تمامی مسئولان شهرستانی و استانی به تعيين تكليف چگونگي مصرف پساب تصفیهخانه فاضلاب ضرورت دارد.
وی با بيان اينكه نباید حتی یک قطره از این آب در محلي به غیر از مصارف کشاورزی مصرف شود بر لزوم توليد محصولات مورد تأيید کارشناسان بهداشت با استفاده از اين منابع تأكيد و تقویت کشاورزی و نیز تأثیرات مثبت آب و هوایی در منطقه به دلیل ازدیاد سطح زیر کشت را از دستاوردهاي اين اقدام عنوان كرد.