یک کارشناس تغذیه معتقد است، مصرف قهوه و چای غلیظ در زمان گرما و احتمال بروز گرمازدگی، باید محدود شود.
لیلا رضازاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به گرمازدگی که ناشی از افزایش دمای مرکزی بدن است، گفت: گرمازدگی میتواند باعث از کار افتادن برخی از سیستمهای داخلی بدن شود و با علائمی از جمله بالا رفتن حرارت بدن، قرمزی پوست، گرم و خشک شدن پوست، خشک و متورم شدن زبان، نبض و تنفس تند، سردرد و سردرگمی، تهوع و حتی از دست دادن هوشیاری خود را نشان دهد.
وی فعالیت شدید جسمی و افزایش دمای محیط را از عوامل تاثیرگذار بر بروز گرمازدگی دانست.
این کارشناس تغذیه جلوگیری از وقوع گرمازدگی را برای پیشگیری از آسیب به مغز و حتی نارسایی کلیه ضروری خواند و تاکید کرد: افراد بالای 75 سال، نوزادان و کودکان، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، افراد چاق، افرادی که کار شدید جسمی انجام میدهند و افرادی که به گرما عادت ندارند، مهمترین گروههای در معرض گرمازدگی هستند.
رضازاده اولین اقدام برای فرد گرمازده را انتقال وی به سایه و استفاده از دوش آب سرد اعلام کرد.
وی یادآوری کرد: افرادی که دچار گرمازدگی شدهاند باید آب خنک حتی همراه با یک قاشق چایخوری نمک به ازاء هر لیتر آب مصرف کنند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سبک کردن لباس و افزایش گردش هوا در اطراف وی نیز برای فرد گرمازده مفید است.
رضازاده در خصوص تغذیه برای پیشگیری از گرمازدگی نیز بیان کرد: بهترین نوشیدنی آب خنک همراه مقدار کمی آبلیمو است.
وی مصرف عرقیات دارای تبع سرد مانند کاسنی و بیدمشک را نیز مفید خواند.
به گفته این کارشناس تغذیه، خاکشیر و خصوصا تخم شربتی که توانایی جذب آب را دارد نیز برای پیشگیری از گرمازدگی مفید است.
رضازاده گفت: آبمیوه طبیعی بدون قند نیز برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه میشود.
وی با بیان اینکه چای و قهوه مدر هستند، مصرف آنها را برای افرادی که در معرض گرمازدگی هستند مفید نداست.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: از بین میوهها نیز میوههای آبدار مانند هندوانه، خربزه و طالبی برای گرمازدگی مفید هستند.