پنجشنبه 1 آذر 1403 | Thursday 21 November 2024

با توجه به اینکه عروق بدن از دو سالگی مستعد رسوب چربی هستند، لازم است که رژیم غذایی مناسب را از کودکی در میان فرزندان ترویج دهیم.

 

سوسن خدام کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی - با تاکید بر ارتباط مستقیم بیماری قلبی با تغذیه گفت: عموما افرادی که گیاهخوار هستند و یا از روغن ماهی استفاده می‌کنند به فشار خون کمتر و به تبع آن مشکلات قلبی کمتری دچار خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد چربی اشباع مانند روغن‌های جامد و حیوانی از جمله علل بروز بیماری‌های قلبی است، گفت: طبق بررسی‌ها و تحقیقات سال 88 در کشورهای غربی 25 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری‌های قلبی است، اما این رقم در ایران به 40 درصد می‌رسد.

خدام تصریح کرد: در ایران براساس آمار بیش از دو میلیون نفر به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند و به ازاری هر 30 نفر یک نفر براساس سکته قلبی جان خود را از دست می‌دهد، این در حالی است که روزانه 317 نفر به دلیل بیماری‌های قلبی می‌میرند.

وی چاقی، تغذیه نامناسب، مصرف بیش از حد نمک، سن، جنس و ارث را در بروز بیماری‌های قلبی موثر دانست و گفت: چیزی که در کنترل بیماری‌های قلبی مهم است، داشتن سبک زندگی درست و مصرف غذای سالم است به طوری که با مصرف کمتر چربی بویژه مصرف روغن جامد، چربی مخفی در گوشت و لبنیات پرچرب و نمک می‌توان سلامت قلب را تامین کرد.

این کارشناس تغذیه با تاکید براینکه لازم است در تهیه غذا از روغن مایع به میزان کم استفاده کرد، افزود: حتی‌المقدور از شیرینی‌ها و تنقلات با چربی کم استفاده شود تا از این طریق فشار کمتری متوجه قلب و عروق شود.

وی با اشاره به مصرف دو تا سه برابری نمک ایرانیان نسبت به متوسط جهانی گفت: در حال حاضر ایرانیان روزانه 15 گرم نمک مصرف می‌کنند در صورتی که میزان استاندارد آن حدود پنج گرم است و می توان با استفاده کمتر از نمک و عدم استفاده از غذاهای کنسروی نمک مصرفی را به حداقل رساند.

خدام دریافت کالری کمتر را عامل مهمی جهت جلوگیری از چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی دانست و اظهار کرد: وجود چربی بیش از حد بدن را نیازمند اکسیژن بیشتری می‌کند و این شرایط باعث می‌شود که قلب فعالیت بیشتری داشته باشد. این عمل فشار خون را نیز افزایش می‌دهد و با رسوب کلسترول در عروق شرایط بروز سکته قلبی و گرفتگی عروق فراهم می‌شود.

وی بر مصرف روانه پنج واحد میوه و سبزیجات به منظور داشتن قلبی سلامت تاکید کرد و با اشاره به اینکه لازم است از حبوبات، نان و ماکارونی سبوس‌دار که منجر به کاهش چربی و فشار خون می‌شود در برنامه غذایی استفاده کرد، گفت: ماهی‌ها سرشار از امگا3 هستند که به حفاظت قلب، کاهش التهاب، فشار خون و کلسترول کمک شایانی می‌کند، لازم است هفته‌ای دو بار انواع ماهی‌ها مانند ساردین و سالمون استفاده شود. البته سرخ شدن ماهی منجر به از دست رفتن کلیه ارزش غذایی آن میشود و لازم است که آب پز یا کباب شود.   

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی با تاکید بر کاهش سن ابتلا به بیماری‌های قلبی به دلیل تغییر سبک زندگی و رژیم‌های غذایی نامناسب و سرشار از چربی افزود: از دو سالگی چربی در عروق رسوب می‌کند و با توجه به شیوع مصرف بیش از حد فست فودها و چربی زیاد لازم است که از کودکی عادت‌های غذایی سالم را در فرزندان ایجاد کنیم. علاوه بر تغذیه نامناسب تحرک کم به دلیل زندگی شهری شرایط بروز بیماری‌های قلبی را بیش از گذشته فراهم کرده است به همین دلیل لازم است که از کودکی تغذیه سالم را به جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی ترویج دهیم.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group