عضو موسسه طب اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به لزوم پرهیز از مصرف غذاهای مختلف در یک وعده غذایی اشاره کرد و افزود: از چیدن سفره های رنگین پرهیز کنید و فقط یک نوع غذا بخورید چرا که تنوع در مصرف غذا با چیدن سفره های رنگین به کبد و معده شما آسیب میرساند.
"اشرفالدین گوشهگیر" در همایش هفته سلامت در ساوه به دستورهای عمومی تغذیه اشاره کرد و افزود: انسان تا وقتی که گرسنه نشده نباید غذا بخورد.
وی بیان کرد: گفته میشود که انسان باید در شبانهروز هفت تا ده لیوان آب بخورد اما، در طب سنتی این موضوع مورد قبول نیست و طب سنتی میگوید تا زمانی که تشنه نشدهاید آب نخورید.
وی فساد غذا در اثر پرخوری را مورد تاکید قرار داد و افزود: بر اثر پرخوری و رساندن مواد غذایی بیشتر از حالت معمول به بدن شاهد فساد غذایی در معده می شویم که برای سلامتی مضر است.
به گفته وی باید پس از ناهار به مدت نیم تا یک ساعت استراحت کوتاه کرد و چرت زد که به هضم غذا کمک کرده و مانع از بروز بیماریهای معده میشود.
وی افزود: عدم مصرف آب نیم ساعت قبل از غذا و یک تا دو ساعت بعد از غذا از دیگر توصیههای عمومی تغذیه است که به سلامتی بدن کمک بسیاری میکند و در غیر این صورت در هضم غذا اختلال ایجاد میشود.
گوشهگی افزود: بعد از مصرف غذا باید چند قدم پیادهروی کرد تا به وسیله تحرک، غذا در قعر معده قرار گیرد و به آسیاب کردن آن کمک شود.
وی به پرهیز از غذاهای مختلف در یک وعده غذایی اشاره کرد و افزود: از چیدن سفره های رنگین پرهیز کنید و فقط یک نوع غذا بخورید چرا که تنوع در مصرف غذا با چیدن سفره های رنگین به کبد و معده شما آسیب میرساند.
این متخصص طب سنتی به پرهیز از مداومت در خوردن یک نوع غذا نیز اشاره کرد و افزود: بدن به غذاهای متنوع نیاز دارد و باید نیازهای آن را تامین کرد.
به گفته وی باید در فصول مختلف نوع غذا را تغییر داد مثلا در تابستان از غذاهای سرد و در زمستان از غذاهای گرم استفاده کرد.
این متخصص طب سنتی در ادامه به 6 اصل ضروری برای زندگی سالم اشاره کرد و افزود: آب و هوا، حرکت و سکون، خواب و بیداری، خوردن و آشامیدن، استفراغ و احتباس و اعراض نفسانی 6 اصل ضروری برای زندگی سالم است.
به گفته وی خوردن و آشامیدن مهمترین آنها و با پنج اصل دیگر در ارتباط است که به تعداد دفعات، مقدار غذا و انواع غذا بستگی دارد.
وی گفت: باید در این اصول به زندگی کردن در شرایط آب و هوایی خاص، غذاخوردن در حرکت و یا در حال سکون، خوردن غذا قبل از خواب یا بعد از خواب و نیز در زمان بیداری و سایر موارد توجه داشت.
گوشه گیر در پایان مقوله سلامت را نتیجه نگاه صحیح به جهان هستی و بهرهمندی درست از آن برای حفاظت از بدن تعریف کرد و طب سنتی را مبتنی بر حکمت دانست طب حکمی است دانست که در آن احوال بدن انسان شناخته میشود.