شهر صنعتی کاوه (کوروش سابق) saveh در سال ۱۳۵۲ با مساحتی بالغ بر ۳۰۰۰ هکتار کنار بزرگراه تهران - ساوه در ۱۰ کیلومتری شهر ساوه، استان مرکزی ایجاد شدهاست. این شهر دارای بیش از ۶۰۰ شرکت بوده و بزرگترین شهر صنعتی کشور ایران بهشمار میرود
404 هزار تن از محصولات ساوه راهی 60 کشور جهان شد
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: در سال جاری۴۰۴ هزار تن انواع کالاهای صادراتی به ارزش بیش ۱۸۲ میلیون دلار از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه به ۶۰ کشور جهان صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، محمدی اظهار کرد: در ۹ ماه امسال ۱۲۰ فعال تجاری در حوزه صادرات غیر نفتی و نفتی، ۴۰۴ هزار تن انواع کالاهای صادراتی را به ارزش بیش ۱۸۲ میلیون دلار از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه به ۶۰ کشور جهان صادر کردند.
وی با بیان اینکه عمده کالاهای صادر شده از این گمرک در این مدت مشتقات نفتی، قوطی آلومینیومی و انواع شیشه و مصنوعات شیشهای است، افزود: میزان واردات این گمرک در این مدت ۴۹۶ هزارتن انواع کالا به ارزش تقریبی ۱۶۷ میلیون دلار بوده که ۱۱۰ فعال تجاری از ۴۰ کشور جهان به این گمرک وارد و ترخیص کردند.
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: عمده کالاهای وارداتی اقلام سرمایهای، واسطهای و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در شهرصنعتی کاوه و استانها و شهرستانهای همجوار ساوه از جمله کویل آلومینیومی، مواد اولیه تولید، مواد اولیه پوشک، پاکت آبمیوه و درب پاکت، کنستانتره و پوره میوه، مواد اولیه خوراکی، ماشین آلات و قطعههای آن، قطعه های یخچال و مواد اولیه بهداشتی است.
محمدی با اشاره به اینکه عراق، افغانستان و پاکستان عمده مقاصد کالاهای صادراتی از این گمرک است افزود: امارات متحده عربی، چین و عراق هم عمده کشورهای مبدا کالاهای وارداتی از طریق این گمرک به کشور است.
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: در این مدت نسبت به ۹ ماه ۱۴۰۱، کالاهای صادراتی ۱۷ درصد در وزن و ۲۴ درصد در ارزش کاهش داشته و کالاهای وارداتی هم ۶۱ درصد در وزن و ۳۸ درصد در ارزش افزایش داشته است.
جاده ابریشم از ساوه saveh کاووش های جاده ی ابریشم
مسافرت مارکو پولو به چین ( ازراه ساوه ) /معروف ترین سیاح فرانسوی قرن هفتم هجری
مارکو پس از تبریز از ساوه یاد میکند.
از طریق حمداله مستوفی خبر داریم که ساوه در آن زمان از 46 دیه تشکیل شده و شهری آباد بود. ساوه همان شهریست که بنابر گفتهها سه مغ، اهل آنجا ازجمله اولین کسانی بودند که خبر از تولد حضرت عیسی دادند و برای ملاقات وی به سوی اورشلیم شتافتند. مارکو کنجکاوانه به دنبال نشانی از آنان میگشت. او از مردم درباره زندگی این سه مغ پرسید، اما کسی نبود که در این باره چیزی بداند. در این راستا از قلعهای یاد میکند که به قلعه آتش پرستان معروف بود.
قیز قلعه ساوه از مهم ترین بناهای تاریخی ایران
جاده ابریشم از ساوه saveh