آغاز جشنواره ملی انار ساوه
نخستین جشنواره ملی انار ساوه در این شهرستان برگزار شد.
در مراسمی با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی نخستین جشنواره ملی دو روزه انار ساوه در این شهرستان برگزار شد.
جشنواره ملی انار ساوه برای اولین بار در سطح کشور برگزار میشود و امروز و فردا مسجد جامع ساوه میزبان این جشنواره است.
از آنجاکه فصل برداشت انار ساوه در آبان ماه است لذا برگزاری جشنواره در این برهه از زمان، جنب و جوش باغداران ساوجی در برداشت یاقوت سرخ از انارستانهای ساوه را مضاعف خواهد کرد.
برگزاری این جشنواره در مسجد جامع ساوه که نماد معرفی تاریخ هزارساله ساوه است باعث میشود در کنار معرفی ظرفیت انار ساوه، ظرفیت گردشگری و تاریخی ساوه نیز به شرکتکنندگان شناسانده شود.
محصول انار ساوه معروفیت بین المملی دارد و ساوه با محصول انارش در دنیا شناخته میشود.
نماینده مجلس: ایجاد پایانه صادراتی انار و توسعه صنایع تبدیلی مطالبه باغداران ساوه است
نماینده مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه در مجلس گفت: تشکیل صندوق ملی انار برای تأمین سرمایه و حمایت از باغداران، ایجاد پایانه صادراتی انار و توسعه صنایع تبدیلی و دانشبنیان از خواستههای شهرستان در برگزاری این جشنواره است.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه حجتالاسلام محمد سبزی صبح امروز در جشنواره ملی انار اظهار کرد: این جشنواره با هدف شناساندن ظرفیتهای مختلف شهرستان ساوه در حوزههای مختلف برگزار شده است تا هرچه بیشتر این شهر معرفی شود.
وی با بیان اینکه این شهرستان به عنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور با فعال بودن ۶۰۰ واحد صنعتی شناخته میشود افزود: در بخش کشاورزی و زراعی ساوه با توجه به دارا بودن محصولات متنوع به انبار غله معروف است و در حوزه دامداری نیز با دارا بودن بیش از ۳۸۱ هزار رأس دام سبک و سنگین از ظرفیت قابل توجهی برخوردار میباشد.
نماینده مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه در مجلس بیان کرد: به لحاظ فرهنگی و مفاخر نیز شهرستان ساوه شخصیتهای بزرگی چون شهید چمران، علامه عسگری، نائب سوم امام زمان، سلمان ساوجی و... را در خود پرورانیده است.
سبزی با تأکید بر کیفیت بالای انار ساوه ادامه داد: تنوع انار ساوه در جایی پیدا نمیشود و با توجه به سطح بالای زیر کشت این محصول در این شهرستان باید در خلال این جشنواره بتوانیم دستاوردهای خوبی نیز برای این محصول به دست آوریم.
به گفته وی تشکیل صندوق ملی انار برای تأمین سرمایه و حمایت از باغداران، ایجاد پایانه صادراتی انار و توسعه صنایع تبدیلی و دانشبنیان از خواستههای شهرستان در برگزاری این جشنواره است.
به گفته سبزی از حدود صد و هفتاد هزار تن انار تولید شده در شهرستان تنها ۵ درصد آن صادر میشود که با توجه به ظرفیتهای بالای ساوه در حوزه انار لازم است در خصوص افزایش صادرات این محصول اقداماتی صورت پذیرد.
ساوه قطب اقتصاد غیرنفتی استان مرکزی است
استاندار مرکزی نیز در این برنامه با قدردانی از دستاندرکاران اجرای این جشنواره ملی گفت: ساوه قطب اقتصاد غیرنفتی استان مرکزی است و این شهرستان نقش بسزایی در ارزآوری از محل صادرات محصولات غیرنفتی است.
فرزاد مخلصالائمه اظهار کرد: برگزاری چنین جشنوارههای علاوه بر معرفی بیشتر محصول انار ساوه، کمک شایانی به حرکت ساده در مسیر اقتصاد غیرنفتی در راستای معرفی ظرفیتها میکند که لازم است از دستاندرکاران اجرای این جشنواره قدردانی کرد.
وی با بیان اینکه انار ساوه از کیفیت و تنوع خوبی برخوردار است افزود: باغداران ساوجی نهتنها در تولید محصولاتشان دقت نظر دارند بلکه با پلاک گذاری ۵۵۰۰ اصله درخت محصولات این درختان را به نیازمندان کمیته امداد اهدا میکنند که نشان از شکرگزاری باغداران از این نعمت الهی است.
مشکل آب شرب در استان نداریم
استاندار مرکزی در ادامه با بیان اینکه در بحث کشاورزی مشکل تأمین آب در شهرستان وجود دارد ادامه داد: در زرندیه نگرانیهای در خصوص آب شرب وجود داشت که با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) این مشکل رفع شد و در حال حاضر در استان مرکزی نگرانی در خصوص تأمین آب شرب نداریم.
مخلصالائمه تصریح کرد: برای رفع مشکل آب شهرستان ساوه نیز پروژه بزرگ انتقال آب از سد کوچری در دست اجراست که در سفر رئیسجمهور نیز مبلغ خوبی برای انجام و به اتمام رساندن آن مصوب شد که اقدامات لازم در دست انجام است.
وی با بیان اینکه ساوه حق بزرگی بر گردن استان مرکزی دارد گفت: استان مرکزی مطابق اسناد جمعآوری شده حدود ۲۵ درصد مفاخر کشور را در خود جای داده است که ساوه نیز سهم قابل توجهی در مؤلفه هویتی استان مرکزی دارد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه برای اجرای سند تحول دولت در بلندمدت تا پایان دولت برنامهریزی شده است گفت: از ۱۰۲۳ اقدام اجرایی شمرده شده در این سند تحول دولت بخش زیادی از آن باید تا پایان سال اجرایی شود که اهم آنها در زمینه کشاورزی و تأمین آب است و در سطح استان برای انجام این سند اهتمام ویژه داریم.
خزانِ اینجا برعکس زرد و نارنجی، سبز و سرخ است، این روایت شهر یاقوتهای سرخ ایران بوده که حالا به بار نشسته است، این روزها «ساوه» شاهد برداشت محصول اناری است که ۲۵ درصد قابلیت صادرات دارد.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: ساوه را در سراسر ایران به انارش میشناسند، محصولی که علاوه بر بازارهای داخلی پای آن به بازارهای جهانی نیز بازشده و متقاضیان زیادی دارد.
به گفته مسئولان محصول تولیدی انار ساوه در ارقام و انواع مختلف «انار شیرین، دانه سیاه، ملس و یوسف خانی» تولید میشوند.
مسئولان جهاد کشاورزی رمز موفقیت باغداران ساوهای را در عملکرد بالای تولید محصول، افزایش دانش و آگاهی باغداران و استقبال از مباحث فنی و شرکت در کلاسهای آموزشی میدانند.
فعالیت دو واحد بزرگ صنایع تبدیلی در شهر صنعتی ساوه