جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024
استقبال با شکوه قمی ها از کاروان نمادین ورود بانوی کرامت به قم

قم- مراسم استقبال از کاروان نمادین حضرت فاطمه معصومه (س)

در سالروز بیست و سوم ربیع الاول همانند سالهای گذشته با استقبال گسترده اهالی قم برگزار شد.

آیا امام حسین (ع) داماد ایرانیان بوده است؟ -

علی بن حسین علیه السلام { امام سجاد } :جندم رسول خدا پیام اسلام ومادر دختر یزد سوم  شاه ایران

خاندان موسوی .موسوی زاده سبزواری ساوجی

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: خادمان حرم کریمه اهل بیت (س) و اقشار مختلف مردم قم صبح پنجشنبه در سالروز ورود تاریخی دخت موسی بن جعفر (ع) به شهر مقدس قم در مسیر ورودی آن حضرت حضور یافتند و با شاخه‌های گل، عشق و ارادت خود را به ساحت بانوی کرامت به نمایش گذاشتند.

کاروان نمادین استقبال حضرت معصومه (س) هر ساله از میدان معصومیه به سمت حرم مطهر برگزار می‌شود و در طول مسیر مداحان اهل بیت (ع) در وصف خواهر خورشید مدیحه سرایی و مولودی خوانی می‌کنند.

خادمان آستان مقدس حضرت معصومه (س) با لباس‌های خادمی در جلوی این دسته شادی حرکت می‌کردند و تعدادی از خادمان افتخاری نیز که لباس‌های سفید بر تن داشتند و افراد مسن و بیمار را با ویلچر حمل می‌کنند پشت سر این کاروان قرار داشتند.

استقبال با شکوه قمی ها از کاروان نمادین ورود بانوی کرامت به قم

تقریباً همه جمعیت که بیشترشان از بانوان بودند شاخه‌های گل در دست داشتند و در بین مسیر نیز شیرینی و شکلات در بین جمعیت توزیع می‌شد.

حضور گسترده بانوان قمی

این کاروان نمادین ورود حضرت معصومه (س) شامل تعدادی شتر و اسب نیز بود و اهالی قم با این صحنه‌ها به یاد استقبال تاریخی مردم قم از بانوی کرامت در آن زمان می‌افتادند که موسی بن خزرج از بزرگان قم جلودار این کاروان بود و ناقه حضرت را به دست داشت تا ایشان در محل بیت النور فعلی اقامت کنند.

برخی از بانوان قمی نیز از قبل سبزه گذاشته و با خود به این مراسم آورده بود؛ سبزه‌هایی که انسان را بیشتر به یاد لحظه سال تحویل و عید نوروز می‌اندازد هر چند که برای اهالی قم آمدن دختر باب الحوایج به این کویر تف دیده؛ کمتر از آمدن بهار نبود و کریمه اهل بیت (ع) با آمدنشان به این سرزمین برکت و خیرات را با خود به همراه آوردند.

استقبال با شکوه قمی ها از کاروان نمادین ورود بانوی کرامت به قم

علاوه بر قمی‌ها برخی‌ها از روستاها و شهرهای اطراف قم نیز در این مراسم حضور داشتند و یکی از این خانم‌ها می‌گفت هر سال منتظر رسیدن این روز هستیم تا در این مراسم استقبال شرکت کنیم و از حضرت بخواهیم که ما را هم شفاعت کنند.

برخی از طلاب خواهر از کشورهای مختلف به خصوص از کشورهای آفریقایی که در شهر قم مشغول به تحصیل علوم دینی هستند نیز در این مراسم حضور داشتند و این بدان معنا است که اگر نبود بانوی کرامت؛ حوزه‌های علمیه نیز در جوار بارگاه منور ایشان تأسیس نمی‌شود و این جایگاه و منزلتی که قم امروز در تبلیغ علوم دینی و اسلامی دارد را نداشت و این بانوان نیز بعد از هزار و چند سال از هزاران کیلومتر آن سویی دنیا پا به قم نمی‌گذاشتند.

استقبال با شکوه قمی ها از کاروان نمادین ورود بانوی کرامت به قم

با نزدیک شدن کاروان نمادین حضرت معصومه (س) به حرم مطهر بر انبوه جمعیت در میدان آستانه نیز افزوده می‌شد و چشمان بسیاری از حاضران نیز بارانی می‌شد آنگاه که مداح این استقبال را با استقبال شامیان از یک خواهر امام مقایسه می‌کرد که چه کردند قمی‌ها در میزبانی از اخت الرضا (ع).

حاضرین در این مراسم در حالی که شاخه‌های گل را به سمت گنبد حرم مطهر کریمه اهل بیت (س) بالا نگه می‌داشتند، وارد صحن امام رضا (ع) شدند و حاج سید مهدی میرداماد نیز دقایقی مدح آن حضرت را خواهد و این مراسم در نهایت با سلام بر حضرت معصومه (س) و قرائت دعای فرج به پایان رسید.

بازماندگان امامزاده محمد محروق - ویکی فقه

جناب محمد فرزند محمد فرزند زید فرزند امام زین‌العابدین (علیه‌السلام) پیشوای چهارم شیعیان مانند سایر بنی‌هاشم و علویین در زمان خلافت مامون عباسی، در سال ۱۹۹ هجری قمری در راس نهضتی در کوفه علیه خلافت عباسی قیام کرد و در نهایت پس از سرکوبی قیام و کشته شدن رهبر نظامی آن محمد بن محمد محروق (رهبر فکری و سیاسی شورش) برای اخذ تصمیم به مرو که مرکز خلافت بود فرستاده شد. اما در سال ۲۰۰ هجری قمری به دستور حاکم نیشابور به شهادت رسید.
از نسل و ذریه امام‌زاده سیدمحمد محروق علما و شخصیت‌های بزرگی همچون میرزا سیداحمد مجتهد ساوجی، علامه عسکری و ... هستند که خدماتی به جهان اسلام و تشیع انجام داده‌اند و برخی دیگر از این بزرگان هنوز هم در حال خدمت به اسلام و مسلمین هستند. فرزندان و نوادگان امامزاده سیدمحمد محروق در شهرهای مختلف ایران همچون ساوه، نیشابور، قم و ... زندگی‌ می‌کنند.

بارگاه محمد محروق

تبارنامه بازماندگان سید محمد محروق

۲.۸ - فرزندان


۱. سید رضی‌الدین سید احمد( از نادر شاه ۱۱۵۷ ح -کریم خان زند ۱۱۹۰ ح) سید رضی الدین (ح- ۱۲۰۳) سیدمیرمحمد ملقب به میرزا کوچک شیخ الاسلامی (فتح علی شاه ۱۲۴۳ -ناصرالدین شاه -۱۲۶۷ محمدعل شاه-۱۲۵۱ )سیداسماعیل شیخ الاسلامی. همسرش غذرا سادات بنت حاج میرزااحمد ۱۲۷۱) فرزند سیدمحمد (مظفرالدین شاه) زهرا بنت میرزا ابوالفضل بهروز - طاهره بنت میرزا محمد ۱۳۳۳)... (خانواده ها شیخ الاسلامی . صالح تهجدی . علامه عسکری و میراسلامی امین تقوی .شکروی . شریعتمدار ساوجی..)
۲. لطیف فرزندش شرف فرزندش مخدوم فرزندش محتشم فرزندش صالح فرزندش محتشم فرزندش محتشم فرزندش الحاج السید المیرزا احمد ساوجی (وفات ربیع اولال سنه ۱۳۰۴ فمری در قبرستان شیخان قم).

گروه پژوهشی ویکی‌فقه؛ محمد شرافت.

یوسف عادلشاه ساوه ای ابوالمظفر یوسف عادلشاه ترکمان رومی ساوی

 

482- پهلوان یوسف ساوجی

در هر جا پهلوانان وعیارانی فرزانه برمی خواستند ومردم بی پناه راتحت حمایت خود می گرفتند

در نیمه قرن نهم رواج  پهلوانی بجائی رسید که از حدود کشور ایران به خارج راه یافت 

پهلوان یوسف ساوجی یکی از چهلوانان آن عصر که از لحاظ خرد وهوش  هم استعداد شایان به هندوستان رفت ....

 

* یوسف ساوی جوان پهلوانی برخواسته از دیار ساوه *

http://savehje.blogfa.com/post/675

یوسف عادلشاه - ویکی شیعه

یوسف عادلشاه ساوجی/ منادی تشیع در هند

خدمات ایران به اسلام از ساوه به هندوستان پهلوان یوسف ساوه ای در ...

یوسف عادلشاه ای ساوه ای ایرانی

غزنویان افراد ایرانی هستند که دین مقدس اسلام از طریق سندبه کشور هندوستان بردند...

بخش سوم خدمات ایران به اسلام 

 

منابع : کتاب  خدمات متقابل اسلام وایران 

استاد شهید مرتضی مطهری ص 334

عادلشاهیان بیجاپور

سرسلسه این حاندان یوسف عادلشاه  ایرانی است  که درساوه بزرگ شده است.

وی در آغاز جوانی از ایران  به هندوستان رفت پس از ورود هند درخدمت حکام سلاطین بیجاپور وارد شد.

بعداز مدتی سلطنت این ناحیه رادر دست گرفت وبه یوسف عادلشاه ساوه ای معروف بود .

عادلشاهیان نیز مذهب تششع داشتند ودر ترویج ویبلیغ امور دینی بسیار کوشش کردند وبسیاری از مناطق مرکزی هندوستان که در دست بت پرستان بود در زمان علی عادلشاه به تصرف مسلمین در آمد است.

منابع : کتاب  خدمات متقابل اسلام وایران 

استاد شهید مرتضی مطهری ص 340

🔺بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید مرتضی مطهری با همکاری انتشارات صدرا برای اولین بار اقدام به تهیه نسخه PDF همه کتاب های آیت الله مرتضی مطهری باکیفیت بالا و عرضه #رایگان آن در فضای مجازی نموده است. لازم به ذکر است که تاکنون نسخه های گوناگونی از متن و فایل PDF کتاب های استاد در محیط مجازی منتشر شده بود که اولا شامل همه آثار آن استاد شهید نمی شد. ثانیا دارای اغلاط فراوان تایپی و نگارشی بود و ثالثا با نسخه چاپی کتاب ها منطبق نبود. از امکانات و مزایای نسخه فعلی می توان موارد زیر را برشمرد:
– تطبیق کامل نسخه PDF کتاب ها با آخرین نسخه چاپی آنها
– درج فهرست تفصیلی کتاب ها در کنار متن هر کتاب
– حجم پایین اغلب فایل ها

فایل PDF همه کتاب های آیت الله مرتضی مطهری • صدانت 👇

https://3danet.ir/morteza-motahhari-books-pdf/

🌷🇮🇷🌷

پهلوان یوسف ساوجی قرن نهم

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group