انار، یکی از میوه های پر خاصیت در روزهای سرد سال است که خوردن آن به همگان توصیه می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، دانههای سرخ رنگ انار دارای خواص زیادی هستند که پزشکان توصیه میکنند خوردن این میوه را از دست ندهید.
میوه انار حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است. مواد آنتیاکسیدان و ویتامینهای انار باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد در بدن میشود که از عوامل اصلی اکسیداسیون سلولی، ایجاد سرطان و پیری است و این خواص انار برای کبد چرب نیز مفید است و میتواند موجب بهبود این بیماری نیز بشود.
از سوی دیگر، وجود آنتیاکسیدان و ویتامین C در انار میتواند به کاهش واکنشهای التهابی در بدن و کاهش خطر ابتلاء به عفونتها کمک کند.
وجود ویتامین C و آنتیاکسیدان فراوان در انار میتواند جلوی فرآیند اکسید شدن چربیها به خصوص کلسترول در دیواره عروق را گرفته و از آسیب دیدن دیواره رگها، که آغازگر بیماری تصلب شرایین، بالا رفتن فشارخون و شروع بیماریهای قلبی عروقی هستند، جلوگیری کند.
از سوی دیگر، نسبت پتاسیم به سدیم در انار بسیار بالا است که باعث میشود سدیم از کلیهها دفع شود و فشارخون کاهش یابد.
این میوه با داشتن آنتیاکسیدانهای فراوان به سلامت ریه نیز کمک میکند و با حفظ سلامت دستگاه قلبی عروقی به شکل غیرمستقیم در سلامت دستگاه تنفس نیز نقش دارد.
تحقیقات اولیه نشان دادهاند که نوشیدن روزانه آب انار تازه میتواند وضعیت قند افراد دیابتی را بهبود بخشد.
خواص ضدالتهاب انار میتواند، با کاهش التهاب در مفاصل، در کاهش مشکلات و علائم بیماری مبتلایان به آرتروز و رماتیسم مفصلی کمک کند.
انار منبع غنی از ویتامین C است که تحقیقات ثابت کرده است در درمان پوستهای کدر و خشک مؤثر است.
طرز تهیه رب انار خانگی خوشمزه و سالم -
خواص رب انار شیرین و ترش + طبع و مضرات رب انار
خواص رب انار
- رب انار بیشتر از چیزی که فکر می کنید مفید است.
انار به طور کلی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان می باشد و دارای ویتامین های گروه ب نیز هست.
- رب انار به دلیل داشتن ویتامین ث و آنتی اکسیدان به شدت برای سیستم ایمنی بدن مفید است.
- هنگام هضم غذا ، فرایندی به نام اکسیداسیون اتفاق می افتد که در آن مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد تشکیل می شوند.
رادیکال های آزاد موادی هستند که می توانند منجر به آسیب بافتی شوند و ممکن است باعث بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و یا سرطان شوند.
همچنین می توانید رادیکال های آزاد را از آلاینده های محیطی مانند دود و پرتوها جذب بدن کنید.
آنتی اکسیدان ها به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند تا سلول ها را در
برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کنند.
- از جمله مزایای رب انار باید به این مورد اشاره کرد که برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند رب انار دارای خواص بسیاری است و برای آنها مفید است چون اینگونه افراد می توانند با خوردن رب انار ترش فشار خون خودشان را کنترل کنند.
- این رب به دلیل وجود پلی فنول و اسید اولایژیک موجب کاهش کلسترول بد خون شده و از رسوب چربی در عروق جلوگیری می کند.
- به خاطر داشتن ویتامین A ،E ، C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب افزایش سیستم ایمنی بدن می شود و بدن را در مقابل انواع بیماریها مخصوصا سرطان ها (سرطان سینه و پروستات ) محافظت میکند.
- رب انار دارای ویتامین های گروه B است از جمله B1 ، B3 ، B5 و B6.
- ویتامین B1 یا تیامین در تولید کردن انرژی به بدن افراد کمک می کند و از سمت دیگر آنزیمی از بدن را که به عضلات بدن، سیستم قلبی عروقی و سیستم عصبی بدن کمک می کند نیز تقویت می کند .
- یکی از بهترین راه های درمان کبد چرب رب انار است زیرا رب انار به پاگسازی و سم زدایی کبد کمک می کند.
- مصرف روزانه رب انار به صورت ناشتا به لاغر شدن بدن کمک می کند.
- اگر در دوران بارداری رب انار مصرف کنید می توانید اشتهای خودتان را افزایش بدهید.
- مصرف رب انار در بارداری در رشد جنین بسیار مفید است.
- از طرف دیگر می توانید برای کاهش حالت تهوع خود در دوران باردری از رب انار استفاده کنید.
- یکی دیگر از خواص درمانی رب انار درمان آفت و جوش های ریز دهان می باشد.
برای این کار رب انار ترش را روی موضع قرار دهید .
- برای درمان زخم داخل بینی و از بین بردن عفونتهای سرما خوردگی مقداری رب انار را با عسل ترکیب کرده و مصرف کنید.
- امکان کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر توسط رب انار بسیاز زیاد است.
برخی اعتقاد دارند که آنتی اکسیدان های موجود در انار و غلظت بالای آن ها باعث جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر و محافظت از حافظه
تهیه کننده محمد شزافت