چهلمین کتابخانه سیار کشور در اراک افتتاح شد
چهلمین کتابخانه سیار کشور با حضور جمعی از مسئولان استان مرکزی در شهرستان اراک افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک چهلمین کتابخانه سیار کشور و نخستین کتابخانه سیار استان مرکزی با عنوان «پرتو دانایی» با حضور سکینه خاتون مهدیان پور، سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی؛ پروین مفتحزاده، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی؛ محسن خیرمند، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان؛ محمد عبدی، بخشدار مرکزی شهرستان اراک؛ میلاد مشایخی، رئیس اداره بهزیستی شهرستان؛ حجت الاسلام علی موسوی، امام جماعت روستا و جمعی از اهالی و دانش آموزان در روستای گاوخانه شهرستان اراک افتتاح شد.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی در این مراسم گفت: تا به امروز فقط ۱۵ استان در سراسر کشور کتابخانه سیار داشتند که با افتتاح کتابخانه «پرتو دانایی» به عنوان چهلمین کتابخانه سیار کشور و هشتاد و ششمین کتابخانه استان مرکزی، فصل جدیدی از خدمات رسانی در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان آغاز خواهد شد.
سکینه خاتون مهدیان پور گفت: طبق برنامه ریزیهای به عمل آمده، کتابخانه سیار «پرتو دانایی» در روستاهایی که کمتر از ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارند خدمت رسانی می کند و در مرحله اول روستاهای هزاوه، گاوخانه، گوار، حاجی آباد، جیریا از توابع شهرستان اراک انتخاب شده اند و تمامی برنامههای فرهنگی که در سطح کتابخانههای عمومی اجرا میشود در کتابخانه سیار هم برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: تجهیزات این کتابخانه اعم از قفسه کتاب، منابع، مینی بوس و استخدام کتابدار توسط اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی انجام شده و صرف نظر از هزینه خودرو، یک میلیارد و یکصد میلیون ریال بابت آماده سازی و تجهیز کتابخانه هزینه شده است.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی افزود: ۱۴۰۰ جلد کتاب در موضوعات گوناگون و ۵۰۰ جلد کتاب کودک در کتابخانه سیار «پرتو دانایی» آماده سازی شده و امیدواریم اهالی روستا با استقبال از خدمات کتابخانه، باعث دلگرمی همکاران کتابدار ما شوند.
مهدیان پور گفت: به علت اینکه راهاندازی این سبک کتابخانهها، کم هزینه تر بوده و تعداد جمعیت و روستاهای بیشتری را پوشش میدهد، نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای گسترش کتابخانههای سیار حمایتهای خوبی انجام میدهد.
وی از دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاها درخواست کرد با واگذاری خودروی مناسب، زمینه را برای آماده سازی و تجهیز کتابخانههای سیار برای سایر نقاط استان فراهم کنند.
سرپرست کتابخانههای عمومی استان مرکزی با اشاره به طرح اهدای کتاب به کتابخانههای عمومی گفت: در اسفند ماه کتابخانه های عمومی سراسر استان پذیرای کتب اهدایی شهروندان محترم خواهند بود و این طرح با شعار «حال خوش خواندن را با اهدای کتاب هدیه دهیم» تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان اراک نیز ضمن قدردانی از خدمات اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: در ماههای اخیر انقلاب بزرگی در سطح کتابخانههای عمومی استان ایجاد شده است و امیدواریم این موج خدمت رسانی ادامه داشته باشد.
محمد عبدی گفت: با برنامههای خلاقانه میتوان قشر جوان و نوجوان را به سمت کتاب و کتابخوانی جذب کرد و کتابخانه سیار در این زمینه میتواند بسیار مفید واقع شود.
وی با اشاره به جمعیت روستای گاوخانه گفت: ارائه خدمات توسط کتابخانه سیار در این روستا بسیار ارزشمند است ولی باید تلاش کنیم با کمک دهیاری و شورای اسلامی روستا کتابخانه ای ثابت و استاندارد برای استفاده مردم شریف روستا احداث شود.
کتب خطی ساوه از اراک برگردد
فرماندار ساوه : کتب خطی و نفیس ساوه که هم اکنون در اداره کل کتابخانههای استان مرکزی در اراک نگهداری می شود به این شهرستان برگردد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ فرماندار ساوه گفت: کتب خطی و نفیس این شهرستان که هم اکنون در اداره کل کتابخانههای استان مرکزی در اراک نگهداری می شود به این شهرستان برگردد.
علی میرزایی در آیین افتتاح و بهرهبرداری از کتابخانه عمومی حضرت امالبنین (س) شهر صنعتی کاوه که همزمان با فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی انجام شد، اظهار کرد: کتابهای خطی و نفیس کتابخانه عمومی شهرستان ساوه که بیانگر میراث و یادگار تمدن شهر کهن و تاریخی ساوه است، در اراک نگهداری میشود در حالیکه باید این کتب که معرف هویت تاریخی این شهرستان است در معرض دید و استفاده علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه کتب خطی و نفیس باید در یک فضای استاندارد نگهداری شود، اظهار کرد: زیرساخت مناسب و استاندارد برای نگهداری از این کتب در ساوه وجود دارد و علاوه بر آن خانه تاریخی مقدسزاده ساوه که هم اینک در تملک شهرداری است قرار است به موزهای مدرن برای نگهداری کتب تاریخی و نفیس، آثار و اشیاء باستانی شهرستان تبدیل شود و با تبدیل این بنای تاریخی به خانه فرهنگ، با ایجاد فرهنگسرای تاریخی به معرفی بیشتر هویت شهر تاریخی ساوه پرداخته شود.
فرماندار ساوه در ادامه با تقدیر از از تلاشهای اداره کتابخانههای ساوه و دفتر محلی شهرصنعتی کاوه اظهار کرد: شهرصنعتی کاوه به عنوان قطب صنعت کشور باید در حوزه فعالیتهای فرهنگی نیز سرآمد باشد و مدیریت این مجموعه صنعتی مسئولیت اجتماعی بزرگداشت رویدادها و مناسبتهای فرهنگی را عهدهدار است.
وی بیان کرد: افتتاح کتابخانه عمومی در شهر صنعتی کاوه نقطه عطفی برای برگزاری سایر فعالیتهای فرهنگی در این منطقه است و مقوله فرهنگ در این مجموعه صنعتی با جمعیت کارگری بالغ بر ۵۰ هزار نفر نباید مغفول بماند.
میرزایی با تاکید بر اینکه سرانه کتابخوانی در ساوه پائین است، خواستار توزیع عادلانه امکانات و زیرساختهای فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب و در بین روستاها شد تا بتوان سرانه فضای فیزیکی کتابخانههای ساوه را به شاخص استاندارد رساند.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی نیز گفت: افتتاح و بهرهبرداری از کتابخانه عمومی حضرت امالبنین (س) شهر صنعتی کاوه با هدف گسترش سرانه فیزیکی کتابخانههای عمومی و توسعه عدالت فرهنگی صورت گرفته است.
سکینهخاتون مهدیانپور، با تقدیر از همکاری و همراهی مدیریت شهرصنعتی کاوه در راهاندازی این کتابخانه اظهار کرد: در این کتابخانه به وسعت ۱۹۹ متر مربع و براساس استاندارد کتابخانهها راهاندازی شده و دارای بخشهای متعددی شامل مخزن، بخش کودک و سالن مطالعه است.
وی بیان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱۶۰۰ عنوان کتاب در این کتابخانه وجود دارد و به صورت مستمر کتابهای بیشتری به همراه نشریات اضافه خواهد شد.
در آئین افتتاح و بهرهبرداری از کتابخانه عمومی حضرت امالبنین (س) شهر صنعتی کاوه، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، اعضای انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ساوه و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی ساوه و شهرصنعتی کاوه حضور داشتند.
شرکت کنندگان در این آئین با حضور بر سر مزار چهارشهید گمنام مدفون در شهرصنعتی کاوه با اهدای گل و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کردند.
کتاب های خطی علمای بزرگ ساوه
کتابهای خطی درساوه آیت الله آقای حاج شیخ محمدحسین شریعتمدار ساوجی
. وآیت الله آقاشیخ اسدالله مجنهدی ساوه ای
کتاب های ، کتابخانه خطی مرحوم آیت الله آقا شیخ اسد الله مجتهدی ساوجی با مشارکت خانواده فامیل
توسط آقای حاج محمد نجات ترمیم وباسازی انجام گرفت
کلیه کتاب های
آن مرحوم در اختیار حوره علمیه ولیعصر (عج) ساوه قرار گرفته است،
-----------------------------
کتاب های ،کتابخانه خطی مرحوم آیت الله آقا شیخ محمد حسین شریعتمداری ساوجی
با مشارکت خانواده فامیل توسط (آقای حاج سید جواد حجت اسلامی )
ترمیم وباسازی ودر اختیاز
کتابخانه عمومی شهید هاشمی نژاد (ساوه)
جنب اداره ارشاد اسلامی ساوه فرار گرفته است
تعدادی از کتاب ها از ساوه به مرکز استان مرکزی ارسال شده؟؟
نویسنده: محمد شرافت - دوشنبه ۱٥ آذر ،۱۳٩٥
این جماعت از علمای بزرگ کشور وساوه به مناسبت
فوت آیت الله آقا حاج میرزا سید علی تهجدی ساوجی
در سال ۱۳۳۹ شمسی در مسجد انقلاب ساوه حضرت آیات.اقایان شریعتمدار ساوجی .پدر حضرت آیت الله شبیر زنجانی. اقای زاهدی .اقای تربتی .آقای نحوی . آقا شیخ اسدالله مجتهدی ساوه ای آقای مددی .آقا میزراعباس مجتهدی ( فرزند آقا شیخ اسدالله)
می باشد
بزرگترین کتابخانه شخصی درساوه
حصرت ایت الله آقای حاج سید محمد صالح تتهحدی و کتابخانه
مرحوم آقای حاج علی رفیعی
در ساوه در منازل شحصی آقایان می باشد
درجلسه باز دید میدانی رئیس اداره کتابخانه های با حضور جىاب آقای محمذ اشرفیان
عمًومی شهرستان ساوه و خانم سیما شُهباز (کتابذار کتابخانه عمومی شهید هاشمی نژاذ
از کتابخانه شخص علمای شهرساوه بعمل آمد
طرح های وایده هایی از سوی آقای محمد شرافت برای پیشبرد اَهذاف فرَهىگی کتاب وکتابخوانی
شُهرستان ساوه مطرح شذ
کٍه این طرح َها با استقبال ادارٌ کتابخابه ها صاحبان کتاابخانه شخصی روبرو گردیذ.
در انتها ی این نشست
هَماَهىگی َهایی برای پیگیری طرح َهای ایشان صًورت گرفت
شامل حمایت از کتابخانه های شخصی درسطح شهرستان ساوه -رزند
شامل
ایحاد بانک اطلاعات کلیه کتاب های مذهبی ودینی وعلمی و تخصصی در تمام بخش ها علوم پزشکی - مهمدسی - انسانی ...
ان شاء ا... زمیىٍه َهمکاریها در آینده فراَهم گردد
نوشته شده در سه شنبه هشتم بهمن ۱۳۹۸ ساعت 15:44 توسط مهندس محمد شرافت ساوجی
تهیه کننده : محمد شرافت