گسترش آلودگی هوا در استان مرکزی
ایستگاههای سنجش آلودگی هوا نشان میدهند هوای امروز ۳ شهر اراک، شازند و ساوه آلوده است.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، علیرضا محرابیان رئیس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوا شاخص لحظهای کیفیت هوا در ۳ شهر اراک، شازند و ساوه در ساعت ۹ صبح امروز یکشنبه ۱۴۰۰/۶/۲۱ به شرح زیر است:
اراک: شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۵۳ و ناسالم برای تمام گروهها
شازند: شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۴۸ و ناسالم برای گروههای حساس
ساوه: شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۴۳ و ناسالم برای گروههای حساس
محرابیان افزود: همچنین براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای استان، متوسط شاخص کیفیت هوای اراک در ٢٤ساعت گذشته منتهی به ساعت ۹ صبح امروز یکشنبه ۱۴۰۰/۶/۲۱ برابر با عدد ۱۳۸ و کیفیت هوا ناسالم برای گروههای حساس بوده است.
او اضافه کرد: عامل آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون، منشا آلودگی گرد و غبار منطقهای و فرامنطقهای و تعداد روزهای ناسالم اراک از ابتدای سال ۷۰ روز است.
عمده عوارض آلودگی هوا بر گروههای آسیب پذیر است
عمده عوارض آلودگی هوا بر گروههای آسیب پذیر مانند بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، کودکان، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان است که در شرایط ناسالم باید از تردد در اماکن و فضاهای شلوغ پرهیز کنند وورزشکاران هم باید از فعالیتهای ورزشی در روزهای آلوده بپرهیزند.
خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینها به ویژه سبزیجات و میوههای تازه و رنگی در روزهای آلوده بسیار مفید است.
در شرایط ناسالم هوا تمام بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از تردد در فضای باز جدا خودداری کنندو سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
دقت در هنگام سوختگیری در جایگاهها و جلوگیری از سر ریز شدن بنزین و سایر سوختها در این شرایط ضروری است؛ و باید از انجام هرگونه فعالیت که منجر به افزایش آلودگی هوا میشود مانند روشن کردن آتش در معابر، سوزاندن لاستیک، عملیات قیرکاری و عمرانی و مانند آن خودداری شود.
اراک از جمله کلانشهرهای آلوده کشور است که شرایط اقلیمی، استقرار صنایع و وضعیت ترافیکی در ترکیب آلودگی آن دخیل هستند.
بررسی آلودگی آب و هوا در شهر صنعتی کاوه
بررسي اثرات زيست محيطي شهر صنعتي کاوه
بررسی اثرات زیست محیطی شهر صنعتی کاوه
بررسی اثرات زیست محیطی شهر صنعتی کاوه
نویسندگان
چکیده
نتایج تحقیقات و پردازش اطلاعات بیانگر این است که شهر صنعتی کاوه، به دلیل موقعیت استراتژیک خود محل مناسبی برای تجمع واحدهای صنعتی بیشتر در آینده است، ولی کمبود آب در این منطقه می تواند به عنوان یک عامل مهم تلقی شود. از طرف دیگر جهت کاهش اثرات سوء واحدهای موجود و آتی وجود یک سیستم مدیریت زیست محیطی مناسب، ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش آلودگی های موجود مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهایی نیز به منظور کنترل و کاهش اثرات سوء آنها پیشنهاد شده است.
کلیدواژهها
- اثرات زیست محیطی
- شهر صنعتی کاوه
- آلودگی
- واحد صنعت
آغاز به کار سومین دستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر صنعتی کاوه
مدیرعامل شرکت شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه از آغاز به کار سومین دستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر صنعتی کاوه خبر داد.
فرهاد هاشمی در گفتوگو با خبرنگار فارس در کاوه اظهار کرد: سومین دستگاه سنجش آلودگی هوا با امکان پایش آلودگی هوای ایستگاهی برای اندازهگیری آلایندههای هوا از جمله ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ میکرومتر، ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر، گازهای آلاینده ازن، کربن منواکسید، نیتروژن دیاکسید و گوگرد دیاکسید در شهر صنعتی کاوه آغاز به کار کرد.
وی با اشاره به اینکه دستگاه مذکور دارای قابلیت ارسال اطلاعات اندازهگیری شده از محل نصب بهوسیله سیستم GPRS، به فضای اینترنت را دارد، بیان کرد: بهوسیله یک مرورگر وب میتوان به دادههای اندازهگیری شده به صورت گرافیکی و به طور کامل دسترسی پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه با بیان اینکه ایستگاه سنجش آلایندگی هوا، قابلیت تشخیص ذرات معلق در جو و همچنین گازهای گوگردی و مونوکسید کربن را دارد، تصریح کرد: این دستگاه و تجهیزات آن با کمک شرکتهای دانش بنیان ایرانی ساخته شده است.
هاشمی خاطرنشان ساخت: شرکت شهر صنعتی کاوه به منظور مدیریت، تحلیل و بررسی آلایندههای زیستمحیطی برای رعایت کامل الزامات ISO ۱۴۰۰۱ و طرح خود اظهاری در پایش موضوع ماده ۱۹۲ بند ب برنامه پنجم توسعه اقدام به نمونهبرداری و آنالیز پساب و اندازهگیری پارامترهای مربوط به لجن تصفیهخانه توسط آزمایشگاه معتمد سازمان محیطزیست انجام و در قالب خوداظهاری هر سه ماه یک بار کرده است.
وی در خصوص پایش آب شرب در شهر صنعتی کاوه افزود: این مهم نیز توسط آزمایشگاه معتمد سازمان محیطزیست در قالب خوداظهاری هر سه ماه یک بار (سالی دومرتبه) آزمایش انجام میگیرد.
مدیرعامل شرکت شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه افزود: این شرکت در راستای اجرای ماده 18 قانون حفاظت از خاک، اقدام به پایش خاک به صورت فصلی (سه ماه یکبار) توسط آزمایشگاههای معتمد بر اساس الزامات سازمان محیطزیست انجام و نتیجه در قالب خوداظهاری اعلام میکند.
هاشمی اظهار کرد: این شرکت در حال تنظیم قرارداد با یکی از آزمایشگاههای معتمد سازمان محیطزیست جهت پایش آبهای زیرزمینی از چاه نمونهبرداری و چاه شاهد بر اساس پروتکل ابلاغی پایش آبهای زیرزمینی آن سازمان است تا این مهم نیز بهصورت هر سه ماه یکبار انجام و نتیجه در قالب خود اظهاری ارائه شود.
وی گفت: شرکت شهر صنعتی کاوه و منطقه ویژه با رعایت کلیه الزامات زیستمحیطی به عنوان یک شرکت خدماتی سرآمد در سطح کشور و به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای صنعتی، متعهد است فعالیتهای خود را به طور مداوم بهبود دهد و علاوه بر آن، این شرکت متعهد اسـت، جهت بهبود اقدامات مرتبط با پایداری خود، بر برنامهریزی و مطالعه دقیق اثرات زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی اهتمام ورزیده و توسعه اینگونه برنامهها را به صورت هدفمند در دستور کار خود قـرار دهد.
مدیرعامل شرکت شهر صنعتی کاوه گفت: منطقه ویژه اقتصادی کاوه فعالیتش را در سال ۱۳۹۳ برای ایفای نقشی مؤثرتر در چرخه اقتصاد و تولید کشور آغاز کرد و با برنامههای توسعه و تأمین زیرساختهای مورد نیاز و پشتیبانی بهینه و رعایت شفافیت و قانونمداری، پذیرای سرمایهگذاران، کارآفرینان و برندهای مطرح تولیدی کشور و منطقه شده است و میکوشد تا با بهبود فرآیندها و ارتقای وضع موجود و توجه ویژه به محیطزیست، توسعه پایدار شهر و منطقه را دنبال کند.
هاشمی در ادامه با اشاره به دهکده لجستیک کاوه و تجهیزات و امکانات زیرساختی موجود در شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه، بیان کرد: شرکت شهر صنعتی علاوه بر توجه به حوزه صنعت، نگاه و تعاملی ویژه با دیگر بخشهای شهرستان دارد؛ برای مثال هماینک با احداث انبارها و طرح احداث سردخانه ۱۵ هزار تنی در مقیاس کشوری در مجموعه شهر صنعتی، زمینه نگهداری و صادرات بهینه محصولات کشاورزی ساوه را هم فراهم کرده است.
وی مجموع مساحت شهر صنعتی کاوه را ۲۵۰۰ هکتار دانست و گفت: هماکنون مساحت فضای سبز ۹۸ هکتار است که در سال گذشته ۱۷۰۰ اصله نهال کاشته و امسال نیز ۳ هزار اصله نهال کاشته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه با اشاره به اینکه ۱۰ هزار مترمربع توسعه فضای سبز در ۳ ماهه نخست سال جاری صورت گرفته است، گفت: آبیاری این میزان فضای سبز بهصورت آبیاری قطرهای، آبیاری با انشعاب، آبیاری با تانکر و آبیاری با پساب بوده است.
هاشمی افزود: آبیاری با پساب در مزرعه گلستان (۲۰ هکتار)، پارک جنگلی (۳۰ هکتار) و جنگل ماشینآلات (۱ هکتار) بوده است.
پسماند شهرصنعتی «کاوه»
هدف از ایجاد شهرکهای صنعتی، توسعه صنعتی کشور در خارج از مناطق شهری است تا صنعت به گونه ای توسعه یابد که تاثیرات منفی آن بر ساکنین مناطق شهری و محیط زیست به حداقل برسد. طراحی شهرکهای صنعتی به گونهای است که ضمن رعایت مقررات زیست محیطی از جمله مدیریت پساب و پسماندهای صنعتی و ویژه، از قابلیت سرمایهگذاری در اغلب رشتههای صنعتی برخوردار باشند و طبیعتا این ویژگی در شهر صنعتی «کاوه» به عنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور نیز باید لحاظ شده باشد. اما آنگونه که ظاهر سایت تخلیه پسماند شهر صنعتی «کاوه» نشان می دهد، به نظر نمی رسد مدیریت پسماندها در این شهرک چندان که باید عملیاتی شده باشد، این سایت در واقع تپهای است در مجاورت شهرصنعتی «کاوه» که برخلاف آنچه در مجوزش ذکر شده، انواع پسماندهای صنعتی، ویژه و پساب برخی شرکتهای صنعتی و تولیدی در آن رها میشود و برخی مدیران صنایع این مجموعه و مقامات محیط زیست از عبارت «جهنم شهر صنعتی» برای توصیف آن استفاده میکنند.
محمد شرافت