مقاله برگزیده
شهید چمران پایه مقاومت اسلامی در لبنان را بنا کرد
محمدجواد مغنیه (۱۳۲۲-۱۴۰۰ق)، از علمای لبنان در قرن چهاردهم هجری قمری بود. وی در نجف نزد اساتیدی چون سید ابوالقاسم خوئی، عبدالکریم مغنیه، محمد سعید فضلالله، سید حسین حمامی، محمدحسین کربلایی علوم دینی را فرا گرفت. بعد از تحصیل در نجف، به لبنان برگشته و به مطالعه و تالیف کتاب و مدتی در منصب قضاوت، مشاور عالی، رئیس دادگستری شیعیان لبنان اشتغال داشت. او دیدگاههایی در زمینه فقه و اجتهاد، تقریب مذاهب، وحدت اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران داشت که او را با دیگران متمایز ساخته است. مغنیه دارای تالیفات بسیاری در علوم اسلامی است که دو تفسیر الکاشف و المبین از جمله آنهاست.
(ادامه)
مصطفی
چمران ساوه ای
بیوگرافی و سوابق مهندس مهدی چمران -
طالبان
طالبان جنبش و سازمان نظامی متشکل از طلبههای افغانستانی پشتونتبار و با عقاید دیوبندی، سال ۱۳۷۳ش (۱۹۹۴م) در فرایند جنگهای داخلی افغانستان، در منطقه قندهار ظهور کرده و در مدت کوتاهی، به نیروی چند هزار نفری تبدیل شد و تا اواخر سال ۱۹۹۶م، جنگجویان آن به حدود ۳۵ هزار نفر رسید. این گروه با استفاده از اوضاع آشفته داخلی و کمک کشورهای خارجی توانستند در مدت دو سال، حکومت برهانالدین ربانی در کابل را در سال ۱۳۷۵ش (۱۹۹۶م) ساقط نموده و حکومت طالبان را با عنوان «امارت اسلامی افغانستان» به رهبری «ملا محمد عمر» تشکیل دهند. برخی از کشورهای منطقه همچون عربستان، پاکستان و امارات متحده عربی بلافاصله حکومت طالبان را به رسمیت شناخته و به حمایت از آن پرداختند.
(ادامه)
شهید چمران پایه مقاومت اسلامی در لبنان را بنا کرد
محبت میان مردم لبنان و شهید چمران در هیچ جای دنیا نمونه ندارد
شهید چمران پایه مقاومت اسلامی در لبنان را بنا کرد
نشست خبری تشریح برنامههای سی و هشتمین سالگرد شهادت مصطفی چمران، صبح امروز یکشنبه ۲۶ خرداد ماه ۹۸ با حضور اصحاب رسانه در بنیاد شهید چمران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مهدی چمران، رئیس بنیاد شهید چمران در نشست خبری برنامههای بزرگداشت سالروز شهادت مصطفی چمران با اشاره به فعالیتهای علمی، عقیدتی و سیاسی شهید گفت: شهید مصطفی چمران بعد از اتمام دانشگاه در مراکز مختلفی از جمله مراکز تحقیقاتی ناسا مشغول به کار شد. البته فعالیتها و مطالعات او محدود به فعالیت علمی نمیشد، او از 14 سالگی شاگرد مرحوم طالقانی در درس قرآن بود، ضمن اینکه دروس حوزوی هم میخواند و در فعالیتهای سیاسی چه در زمان ملی شدن صنعت نفت، چه انتخابات مجلس کاشانی و جبهه ملی فعال بود. وقتی هم که بعد از ایام کودتای 28 مرداد به دانشگاه رفت، در تمام تظاهرات و تحصنها شرکت داشت. در آمریکا نیز مسئولیت انجمن دانشجویان ایرانی را برعهده گرفت.
بیشتر بخوانید
محمد شرافت