شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

مقاله برگزیده علامه امنی ویسنده کتاب الغدیر، فقیه،

 علامه عسگري اسامي 150 صحابه ساختگي پیامبر

 

مقاله برگزیده

عبدالحسین امینی


علامه امینی
عبدالحسین امینی (۱۳۲۰-۱۳۹۰ ه ق)، معروف به علامه امینی نویسنده کتاب الغدیر، فقیه، محدث، مورخ، متکلم و از علمای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری بود. او در تبریز و نجف نزد علمای بزرگ تحصیل کرده و از آیت‌الله سید ابوالحسن اصفهانی و آیت‌الله حاج میرزا محمدحسین نائینی و آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری و آیت‌الله م

 

حمدحسین کمپانی اصفهانی، اجازه اجتهاد دریافت نمود. توسل و عبادت، شجاعت، همت و اراده‌، امـانتداری، گـریز از‌ مدح و ثنا، عشق به قرآن و عترت، از جمله صفات و خصوصیات اخلاقی علامه شمرده شده است

. (ادامه)



دوستی اهل‌بیت
‌در قرآن و روایات اسلامی اعم از شیعی و سنّی بر مودّت و محبّت اهل‌ بیت پیامبر (صلّی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) تأکید فراوان شده است؛ و این تنها بدان جهت نیست که آنان ذریه‌ی پیامبر (صلّی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلم) و از نسل اویند، بلکه از آن جهت است که آنان دارای فضایل و کمالات، و به عبارت دیگر جامع همه صفات کمال و جمالند؛ به تعبیر دقیق‌تر، مظهر صفات جمال و جلال الهی اند. لذا در حقیقت، دوست داشتن آنان با آن جامعیت، محبت به خوبی‌هایی است که در آنان به نحو کامل تجلّی نموده، و منبع همه این خوبی‌ها خداوند متعال است.

 (ادامه)

https://www.wikifeqh.ir/

استاد فلسفه دانشگاه قم گفت:

 

 

علامه عسگري اسامي 150 صحابه ساختگي پيامبر را فاش کرد

 

حضرت آیت الله علامه سید مرتضی عسکری ساوجی 

استاد فلسفه دانشگاه قم گفت: ابتکار مرحوم علامه عسگري اين بود که براي اولين بار اسامي 150 نفر از صحابه ساختگي پيامبر اسلام(ص) را فاش کرد و گفت اين افراد اصلا وجود خارجي ندارند و هر چه از ايشان نقل شده دروغ است.

احمد عابدي، پژوهشگر علوم اسلامي و استاد فلسفه دانشگاه قم و يکي از شاگردان علامه عسگري، در گفت‌وگو با خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، درباره زندگي مرحوم علامه عسگري گفت: علامه عسگري در سال 1284 در ساوه متولد شد. وي تحصيلات مقدماتي حوزوي خود را را تا شرح لمعه در حوزه علميه قم خدمت استاداني چون امام‌خميني(ره) خواند و سپس از قم به نجف ‌رفت و در نجف در درس‌هاي آيت‌الله حکيم شرکت کرد.

نويسنده کتاب «حاشيه الهيات تجريدي» افزود: علامه عسگري در فعاليت‌هاي سياسي آن زمان عراق شرکت کرد و همزمان چند دانشکده و بيمارستان و مؤسسه خيريه در عراق تاسيس ‌کرد. ايشان همچنين در تبادل استاد ميان اين دانشکده‌ها و الازهر مصر نقش مهمي را ايفا مي‌کرد. اکثر افرادي که اکنون مسئولان عراق هستند، شاگردان مرحوم علامه عسگري و فارغ‌التحصيل دانشکده اصول دين عراق هستند که ايشان بنا نهاده‌اند.

عابدي ادامه داد: علامه عسگري تا زمان حکومت صدام در عراق بود و وقتي صدام مي‌خواست ايشان را دستگير کند از عراق فرار ‌کرد و به ايران ‌آمد. در ايران هم سه دانشکده اصول دين در تهران، قم و دزفول را بنيان نهاد.

نويسنده کتاب «دفتر عقل و قلب» گفت: علامه عسگري طي عمر خود کارهاي فرهنگي بسياري انجام داد و بيش از پنجاه کتاب نوشت. اين کتاب‌ها تاثير بسيار زيادي بر مسلمانان گذاشت و بعضي از کتاب‌هاي ايشان در شيعه شدن بسياري نقش مهمي را ايفا کرد. به طوري که در طول تاريخ هيچ کس مثل علامه عسگري نتوانست بسياري از غير شيعه‌ها را شيعه کند. در اين زمينه حتي از علامه اميني و سيد شرف‌الدين هم ايشان موفق‌تر بوده است.

عابدي گفت: علامه عسگري همچنين مناظرات بسياري در کشورهاي مختلف داشت و معمولا در تمامي مناظرات موفق بود و توانست طرف خود را قانع کند. مناظرات علامه عسگري با علماي يهود بسيار معروف است.

وي درباره ويژگي آثار مرحوم علامه عسگر گفت: مهمترين ويژگي آثار ايشان اين است که اولا همه آثارشان را از منابع اهل سنت نوشته است و از کتاب‌هاي اهل سنت استفاده کرده است و ابتکار ايشان هم اين است که براي اولين بار برخي از صحابه ساختگي را مطرح کرد يعني افرادي که اصلا وجود خارجي ندارند و شخصيت‌هاي ساختگي‌اند. ايشان ثابت کرد که اين افراد به اسم صحابه پيامبر مطرح شده‌اند و حرف‌هايي که از زبان ايشان نقل شده است دروغ است. اين مهمترين کار ايشان است. علامه عسگري 150 نفراز صحابه ساختگي پيامبر را معرفي کرد.

عابدي گفت: آثار قرآني ايشان نيز بسيار زياد است. کتاب «القرآن الکريم و روايات المدرستين» از جمله اين آثار است. مقصود ايشان از نوشتن اين کتاب اين است که قرآن در مکتب اهل بيت و در مکتب اهل سنت چگونه معرفي مي‌شود و قرآن را از اين دو ديدگاه بررسي مي‌کند و تفاوت‌هايش را بيان کرده است. اين کتاب سه جلد است و فقط در سودان خيلي‌ها را شيعه کرده است.

وي درباره خصوصيات اخلاقي علامه عسگري گفت: از خصوصيات اخلاقي ايشان اين است که بسيار متواضع بودند و هرگز به نام و نشان و مال و ثروت وابستگي نداشت، به طوري که شايد هيچکس مثل او پيدا نشود که اعلام کند از هيچ کتابم حق‌التاليف نمي‌گيرم. علامه عسگري براي هيچ کدام از کتاب‌هايش حق‌التاليف نگرفت و مي‌گفت هر کسي که دوست دارد مي‌تواند کتاب‌هايم را منتشر کند و از حقوق مادي آن استفاده کند.

نويسنده کتاب «شرح اشارات» در پايان گفت: مرحوم آيت‌الله العظمي گلپايگاني به علامه عسگري نامه‌اي نوشتند و در آن نامه ذکر کردند که من از شما خواهش مي‌کنم که اسم من را در دانشکده خودتان بنويسيد تا روز قيامت جزو خدمت‌گزاران دانشکده اصول دين محشور شوم.

علامه عسگري ديشب در سن نود و هشت سالگي در بيمارستان ميلاد تهران جان به جان آفرين تسليم کرد.

تهیه کننده : محمد شرافت

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group