نمکی: مجوز مصرف واکسن ایرانی «کووبرکت» صادر شد
وزیر بهداشت از صدور مجوز مصرف واکسن ایرانی کرونا(کوو ایران برکت) خبر داد و گفت: دیشب از ذوق خبر صدور مجوز واکسن ایرانی نخوابیدم.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، سعید نمکی ظهر امروز در آیین افتتاح طرحهای سلامت محور استان مرکزی اظهار
کرد: امروز میخواهم یک خبر خوب به مردم بدهم اینکه اجازه مصرف واکسن ایرانی کووبرکت دیروز صادر شد.
وزیر بهداشت از صدور مجوز واکسن ایرانی از شب گذشته خبر داد و گفت: شبهای زیادی از استرس و اضطراب چشم برهم نگذاشتهام، اما دیشب از ذوق این خبر نخوابیدم.
نمکی ادامه داد: به مردم قول داده بودیم که اجازه نمیدهیم هیچ بیماری پشت درب بیمارستانها سرگردان شود و نخواهیم گذاشت داروی اساسی به دست مردم نرسد، با تمام سختیها ۴ هزار و۷۵۰ قلم دارو را در شرایط سخت تحریم تامین کردیم و نگذاشتیم یک عمل به دلیل فقدان داروی بیهوشی کنسل شود.
وی تصریح کرد: گاهی میگویم خاک بر فرق من و تمثیل من، پس از فشاری که بر اهل بیت پیامبر(ص) در حصر آب آمد، دیگر چنین تحریم سختی بر امتی روا نشد که بر این مملکت روا شد.
وزیر بهداشت ادامه داد: از برخی کشورها درخواست داشتیم برای ساخت واکسن با ما کار کنند، ذره ذره با آنها پیش رفتیم، اما زمانی که به فاز تحقیقات رسیدند و پیشنهاد دادند در ایران تست کنند اجازه ندادیم و قبول نکردیم مردم ما تحت آزمایش واکسنی قرار گیرند.
نمکی گفت: تنها کشوری که در انتقال دانش فنی با ما کنار آمد کوباییها بودند که هم فاز یک و دو در کشور خودشان طی شد و فاز سوم را در ایران انجام دادیم، راه دیگری که رفتیم راه سبد کووکس بود.
وی افزود: متاسفیم برخی میگویند فلانی واکسن داشت و نخریدیم، این حرفها درست نیست، پوستم از این حرفها کلفتتر است، بیانصافی است که دل فرماندهان این عملیات بزرگ را در نبردی بی امان خالی کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه با خدا معامله کرده و تا دقیقه ۹۰ سربازی خواهد کرد، گفت: کار مهمی در واکسیناسیون در کشور راه افتاد، تعدادی از گروهها را واکسینه کردیم، اما ناگهان بعضیها واکسن را بر ما قطع کردند، بعضیهایی که دوست بودند چه برسد که دشمنان.
نمکی: واکسن ایرانی کم عارضهترین و بیخطرترین واکسنی است که میتوان نام برد
نمکی واکسن ایرانی را کم عارضهترین و موثرترین واکسن برشمرد و ادامه داد: از همان نخستین روزهای شیوع کرونا تولید واکسن داخلی در دستور کار قرار گرفت، بر تمام پلتفرمهای دنیا کار کردیم و موفق شدیم در کمتر از یک سال به واکسن ایرانی دست پیدا کنیم که اگر در شرایطی غیر بود تولید واکنس به ۲۰ سال زمان نیاز داشت.
وی تاکید کرد: با افتخار میگویم واکسنی که در ایران ساخته میشود کم عارضهترین و بیخطرترین واکسنی است که میتوان نام برد.
وزیر بهداشت بیان کرد: روز گذشته قرار بود واکسن پاستور و واکسن مجموعه برکت مجوز مصرف اضطراری بگیرند اما واکسن پاستور به دلیل کامل نبودن دو تا از سندهای کتبی مجوز نگرفت و ما هم هیچ فشاری بر کمیتههای ناظر وارد نکردیم. قرار است مدارک را کامل کند و هفته آینده اجازه مصرف اضطراری بگیرد.
نمکی اظهار کرد: از هفته آینده دستور توزیع دزهای آماده صادر خواهد شد و واکسن برکت به مجموعه واکسیناسیون ما افزوده خواهد شد، همچنین قرار است مجموعه پاستور هفته آینده افزوده شود واکسنهای رازی و فخرا هم در آینده نزدیک خواهد پیوست.
به گزارش خبرگزاری فارس، واکسن ایرانی کوو ایران برکت اولین واکسن ایرانی کرونا است که با طی مراحل تست مجوز وزارت بهداشت برای مصرف را پیدا کرده است.
طبق اعلام مدیر اجرایی فاز سوم مطالعات بالینی این واکسن در فاز سوم روی ۲۰ هزار داوطلب تست شده است. محمد مخبر گفته است تولید این واکسن تا شهریور ماه امسال به رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون دز خواهد رسید
ساوه - ایرنا - فرماندار ساوه گفت: با تلاش هایی که در دست انجام است، از تابستان امسال تولید واکسن کرونا در یکی از شرکت های داروسازی شهر صنعتی کاوه آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، «علی میرزایی» روز پنجشنبه در حاشیه بازدید معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صنعت، معدن و تجارت از یک واحد داروسازی شهر صنعتی کاوه، اظهار داشت: این شرکت داروسازی قبلا نیز در زمینه تولید داروی رمدسیویر موفق عمل کرد و در چند ماه اخیر نیز برای تولید واکسن کرونا با همکاری یکی از شرکت های دانش بنیان برنامه ریزی هایی انجام داده اند که طبق پیش بینی ها قرار است در تابستان شاهد ثمردهی این محصول باشیم.
وی افزود: مراحل مطالعاتی و تحقیقاتی تولید واکسن کرونا در این شرکت داروسازی در حال انجام است و پس از آن در صورت تایید نهایی، خط تولید نیز به بهره برداری می رسد.
فرماندار ساوه گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را بر مبنای توسعه تولیدات و مانع زدایی نامگذاری کردند که اجرای منویات معظم له برای شهرستان ساوه که قطب صنعتی کشور محسوب می شود، بسیار اهمیت دارد.
وی بیان کرد: بسیاری از محصولات استراتژیک در واحدهای صنعتی شهرستان ساوه تولید می شود و در موارد زیادی هم تلاش صنعتگران باعث خودکفایی کشور و بی نیاز شدن از واردات را به همراه داشته است.
معاون استاندار مرکزی تصریح کرد: امروز با حضور معاون پارلمانی وزیر صمت و جمعی از مسئولان از ۲ مجموعه صنعتی که برای نخستین بار در کشور تولیدات منحصر به فرد داشته اند، بازدید به عمل آمد و هدف این است تا موانع بر سر راه این واحدها را برداریم.
تولید و توزیع ۴۰۰ هزار ویال رمدسیویر در ساوه
قائم مقام شرکت روناک دارو نیز در توضیحاتی که به اطلاع معاون وزیر صنعت، رساند، اظهار کرد: این مجموعه تولید دارو در زمره ۱۰ شرکت نخست پخش دارو در کشور است و به همت داروسازان این واحد، ایران توانست به عنوان چهارمین کشور در دنیا، داروی رمدسیویر که در درمان بیماری کووید ۱۹ موثر است را تولید کند.
«محمدعلی ملکی» افزود: تولید واکسن کرونا با همکاری مشترک این مجموعه و یکی از شرکت های دانشبنیان از اوایل تابستان سال جاری آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: براساس آمارها از ابتدای پیک چهارم شیوع کرونا تاکنون افزون بر ۴۰۰ هزار ویال از داروی رمدسیویر تولید این شرکت میان گروههای هدف توزیع شده است.
ملکی اظهار کرد: ظرفیت تولید ماهانه ۸۰۰ هزار ویال داروی رمدسیویر در این شرکت وجود دارد و ظرف ۲ هفته آینده قرار است ۶۰۰ هزار ویال از این دارو، تولید و به دست مصرف کنندگان برسد.
وی ادامه داد: طرح توسعه مجموعه با افزایش چهار خط تولید که منجر به ۵۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی در سال خواهد شد، مدنظر است و در این زمینه به حمایت های مسئولان به خصوص تامین سرمایه در گردش نیاز داریم.
در شهرستان های ساوه و زرندیه ۱۵ شرکت داروسازی فعالیت می کنند.