کمبود ۱۶۰ مگاواتی برق در استان مرکزی/ ۱۵ هزار ماینر غیرمجاز کشف شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از کمبود ۱۶۰ مگاواتی برق در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس
محمد اله داد در نشست خبری گذر از پیک تابستان ۱۴۰۰ اظهار کرد: فعالیتهای مدیریت مصرف در حوزه برق تشویق محور است چراکه نرخ برق به گونهای نیست که مشترکان برق برای کاهش مصرف برق انگیزه لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه امسال ۱۰ هزار مگاوات کمبود تولید انرژی داریم، افزود: اهمیت تأمین برق پایدار و مطمئن به دلیل شرایط ناشی از کرونا بهویژه ضرورت بسیار بالای تأمین برق مراکز درمانی و همچنین کمآبی سدها، افزایش گرمای هوا و قرار داشتن در ایام انتخابات، نسبت به سالهای گذشته بسیار بیشتر است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی به چالش و تهدید جدی استخراج غیرمجاز رمز ارزها با استفاده از تعرفههای یارانهای برق اشاره کرد و ادامه داد: با استفاده از کنتورهای هوشمند و دادهکاوی رفتار و رصد بار مصرفی از سال گذشته تاکنون ۱۵ هزار ماینر غیرمجاز در استان شناسایی شده است.
اله داد اظهار داشت: شناسایی مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در استان مرکزی با جدیت ادامه دارد و انتظار است شهروندان در صورت اطلاع، مراتب را با شمارهگیری سامانه ۱۲۱ اتفاقات شرکت توزیع نیروی برق اطلاع دهند.
وی تصریح کرد: جمعآوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، از مهمترین محورهای تعیین شده برای کاهش مصرف برق و کمک به کاهش خاموشی در پیک تابستان امسال است.
پرداخت صد میلیونی پاداش به گزارشکنندگان مزارع غیرمجاز رمز ارز در استان مرکزی تاکنون
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از پرداخت بیش از یک میلیارد ریال پاداش به گزارشکنندگان مزارع غیرمجاز رمز ارز در استان تاکنون خبر داد.
اله داد افزود: مزارع غیرمجاز ارز دیجیتال از طریق اطلاعرسانی مردمی، نظارت مراکز پایش صنعت برق، کنتورهای هوشمند و همچنین رصد دستگاه قضایی و انتظامی شناسایی میشوند.
وی گفت: همکاری و مشارکت صنایع در طرحهای مدیریت مصرف برق ضروری است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی اضافه کرد: تنظیم برنامه کاری هفتگی صنایع برای کاهش مصرف برق به صورت یک روز در هفته برای تابستان پیش رو لازم است.
کمبود ۱۶۰ مگاواتی برق در استان مرکزی
اله داد بر لزوم کاهش مصرف ۱۶۰ مگاواتی در استان مرکزی بر اساس ابلاغ توانیر به منظور گذر از تابستان بدون خاموشی تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه سقف سهمیه تعیین شده مصرف برای استان مرکزی ۶۹۲ مگاوات از سوی توانیر اعلام شده است که میزان مصرف در استان مرکزی به بیش از ۸۵۰ مگاوات رسیده است، افزود: امسال ۱۶۰ مگاوات باید در استان مدیریت بار صورت پذیرد این مدیریت بار از حساسیت بالایی برخوردار است و کار بیشتری را میطلبد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با توجه به رشد ۲۰ درصدی مصرف برق در استان افزود: اگر موضوع مدیریت مصرف برق جدی گرفته نشود این امکان وجود دارد که با گرم شدن هوا و افزایش دما در بحث موازنه تولید و مصرف انرژی برق مشکل ایجاد شود و مجبور به اعمال خاموشیهای گسترده شویم.
پرداخت ۱۰ میلیارد تومان پاداش به مشترکان همکار در طرحهای پیک سایی توزیع برق استان مرکزی
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان مرکزی از پرداخت ۱۰۱ میلیارد ریال پاداش به مشترکان همکار در طرحهای پیک سایی توزیع برق استان مرکزی در برنامه پاسخگویی بار سال ۹۹ مشارکت داشتند، خبر داد.
محمد نظامآبادی افزود: ۸ هزار و ۵۵۱ مشترک صنعتی، کشاورزی و سایر در طرحهای پیک سایی شرکت توزیع برق در سال ۹۹ ثبت نام کردهاند اما ۵ هزار و ۵۱۲ مشترک در این طرحها به تعهدات شرکت توزیع برق در طرحهای پیک سایی عمل کردهاند.
وی بیان کرد: همسوسازی و تعامل متقابل صنایع و این شرکت، شناسایی فرآیندهای مؤثر در حفظ منابع انرژی و برنامهریزی برای استفاده بهتر از این منابع از فرصتهای مهم برای توسعه صنعت برق است.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان مرکزی بابیان اینکه ساعات پیک در استان مرکزی ۱۳ تا ۱۸ در استان مرکزی است، بر تغییر مدل رفتار مصرفی مشترکان برای تعدیل مصرف برق تأکید کرد و گفت: مدیریت سمت تقاضا راهحلی قابل اعتماد برای پاسخدهی به رشد تقاضای انرژی در آینده است.
اراک- مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی گفت: شرایط برق استان مرکزی به قدری بحرانی است که با خاموش کردن چند لامپ مشکل حل نمیشود و نیاز است صنایع در هفته یک روز کامل تعطیل باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد اله داد ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه شرایط برق کشور و استان مرکزی بحرانی است، اظهار کرد: چهار ماه سخت پیشرو است و اگر وضعیت مصرف به همین منوال باشد، اعمال خاموشی روزانه تا پایان شهریورماه ادامه دارد.
وی ادامه داد: شرایط برق استان به قدری بحرانی است که با خاموش کردن چند لامپ توسط مشترکان مشکل حل نمیشود و نیاز است صنایع در هفته یک روز کامل تعطیل باشند.
میزان مصرف ۲ ماهه گذشته بخش عمومی استان مرکزی نسبت به مشابه قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی با اشاره به اینکه کاهش بارندگیها در کشور و استان مرکزی نیز از دیگر دلایل ایجاد بحران در وضعیت برق است، تصریح کرد: کاهش بارندگیها موجب شده تا ۴۰ درصد آب پشت سدها کاهش یابد و در سالهای گذشته استفاده از آب سدها در این فصل انجام نمیشد اما هماکنون به دلیل شرایط خاص از آب پشت سدها برای تولید برق استفاده میشود.
اله داد اظهار کرد: میزان مصرف ۲ ماهه گذشته بخش عمومی استان مرکزی نسبت به مشابه قبل ۲۵ درصد، کشاورزی ۶۶ درصد، صنعت ۱۹ درصد و سایر مصارف ۱۳ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی در مصرف برق و کمک به حل مشکل بسیار تأثیرگذار است و انتظار است برای رهایی از این بحران به معنای واقعی همه مشترکان دست به دست هم دهند.
کشف ۱۵ هزار دستگاه ماینر در استان مرکزی
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی با بیان اینکه استفاده از دستگاههای ماینر غیرمجاز از دیگر مشکلات جدی است که صنعت برق را با چالش جدی روبرو کرده است، بیان کرد: ۱۵ هزار دستگاه ماینر از سال گذشته تاکنون در استان مرکزی از بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی، تجاری، خانگی، عمومی و از مطب پزشکان کشف شده است.
اله داد ادامه داد: تاکنون حدود ۵۰ مگاوات مصرف برق دستگاههای ماینر قاچاق در استان شناسایی شده و پیشبینی میشود به همین میزان نیز کشف نشده وجود داشته باشد همچنین تاکنون ۱۰۰ میلیون تومان به اطلاعدهندگان ماینرهای غیرمجاز در استان مرکزی پرداخت شده است و پاداشها بسته به تعداد دستگاههای ماینر تا ۲۰ میلیون تومان است که در مدت یک هفته به اطلاع دهندگان پرداخت میشود.
وی اظهار داشت: عدالت در اعمال خاموشیها در دستور کار جدی قرار دارد اما برخی استثنائات مانند بیمارستانها، مراکز نگهداری واکسنهای کرونا، محدودیت تأمین آب شرب و سایر موارد دلایلی هستند که در برخی مسیرها امکان قطع برق وجود ندارد و شاید برخی مشترکان در روز ۲ بار با اعمال خاموشی مواجه شوند.
مصرف برق ۱۵۸ مگاوات بیش از سهیمه استان است
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی تصریح کرد: سهمیه برق استانها به صورت هفتگی و یا روزانه اعلام میشود که سهمیه فعلی استان ۶۹۲ مگاوات در روز است اما مصرف آن به ۸۵۰ مگاوات رسیده که برای رسیدن به سهمیه تعیین شده، اضافه مصرف باید با اعمال خاموشیها کنترل شود.
اله داد عنوان کرد: سرقت ترانسها و تجهیزات برقی نیز از دیگر مشکلات است و این مهم نیز در ۲ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سه برابر افزایش داشته است. وی گفت: مصرف برق ادارات استان مرکزی نسبت به استانهای جنوبی کمتر است اما هنوز رقم مصرف قابل توجه است و بحث بازرسی از ادارات از روز گذشته در استان کلید خورده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی در پایان بیان کرد: استفاده از کولرهای گازی در شرکتهای برق و وزارت نیرو ممنوع شده و انتظار است دستگاههای اداری نیز در این راستا همکاری و مدیریت خوبی در استفاده از این سیستم سرمایشی داشته باشند.