جهت قبله

قبله نما سنگی در منازل قدیمی روستای الویر بخش خرقان

 پژوهش های باستان شناسان توماشک راه دوم اکباتانه به ری(راگا) از ساوه

و بی شک از زرند می گذشته است که حدود 2700 سال سابقه تاریخی دارد.


مقدمه

قبله شناسی از مقدمات نماز بوده ، بر هر مسلمانی ، شناختن جهت کعبه از مکان خود در حضر و سفر لازم است. بدین لحاظ علمای عالیقدر هیئت و نجوم در قدیم و سنوات اخیر از شیخ بهایی علیه الرحمه تا مرحوم سرتیپ مهندس عبدالرزاق بغایری و ... برای استخراج قبله مساعی دقیقی به عمل آورده و قبله بلاد را نسبت به جهات جغرافیایی تعیین کرده اند که برای یافتن قبله هر محل بایستی قبلا جهت یابی کرد، ولی این امر همیشه و برای هر کس به سهولت و سرعت مقدور نیست. مثلا مسافری که به یکی از شهرهای خارج کشور یا اماکن جدیدی برسد و بخواهد فورا نماز بخواند نمی‌تواند دستور قبله یابی را بطوری که در کتب قدیمه یا تقاویم آمده فورا اجرا کند....
 

 


تصویر

: قبله یابی - دانشنامه رشد

ؤhttp://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-inde

-------------------------------------------------------------------

موسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران

شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها

http://www.iranicomos.org/wp-content/uploads/2019/04/ICOMOS-Iran-CIAV-No1-Spring-2019.pdf

------------------------------------

 راسخون آیت الله عبدالله جوادی آملی

اهمیت قبله

 

https://rasekhoon.net/media/show/385137/%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%82%D8%A8%D9%84%D9%87/

--------------------------------------------------------------------

اثبات علمی دلایل ذبح اسلامی/ حلال؛ نشان برین

گروه سلامت: حلال شدن گوشت شاید تنها دلیلی باشد که در نگاه اول برای انجام ذبح اسلامی حیوانات از سوی مسلمانان مطرح می‌شود، اما نتایج تحقیقات علمی در جهان با کیفیت بودن، ماندگاری افزون‌تر و نیز ذبح بدون درد چهارپایان را در ذبح اسلامی به اثبات رسانده است.

نقش دامپزشکی در بهداشت و سلامت جامعه

https://www.isna.ir/news/kerman-32901/%D9%86%D9%82%D8%B4-

https://iqna.ir/fa/news/1471174/%D8%D8%AD%D9%84%D8

----------------------------------------

ارسال:  آقای حسین آقا ( معظم ) پرویز امیر سیاقی الویری 

فرزند حاج رضا خان فرزند سلیمان  آقا فرزند ..

آقای حسین (معظم) پرویز امیر سیافی الویری

تهیه کتتده: محمد شرافت ساوجی چهارشنبه 8 مرداد 1399

مشخصات نویسندگان مقاله بررسی کیفیت و سلامت گوشت حلال با استناد به منابع اسلامی و پژوهش های غربی

علی مقدم - دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز- بازرس مواد غذایی پشتیبانی منطقه غرب نزاجا
 

چکیده مقاله:

امروزه اهمیت موضوع غذای حلال بر هیچ مسلمانی پوشیده نیست. این در حالی است که باگسترش دامنه مبادلات تجاری خوراکی هایی با منشا حیوانی، بررسی و احراز حلیت مواد اولیه وفراورده های غذایی، بیش از پیش ضرورت دارد. در دین مبین اسلام ذبح حیوانات حلال گوشت شرایطی دارد که از جمله آن ذکر نام خدا هنگام ذبح، رو به قبله قرار دادن آن، بریدن چهار رگبزرگ گردن حیوان از زیر گلو و همچنین زنده بودن حیوان قبل از ذبح می باشد. در بررسیآزمایشگاهی پژوهشگران غربی بر روی کیفیت گوشتی که با روش اسلامی ذبح شده و گوشتیکه شرایط ذبح اسلامی برای آن رعایت نشده است، این نتیجه حاصل شده است که گوشت غیرحلال عامل شیوع بیماری اسهال خونی بوده، خون در بافت های آن باقی مانده و در نتیجه مزهبدی دارد. علاوه بر این از آنجایی که در ذبح اسلامی حیوان دردی احساس نمی کند، خطرگسترش بیماری جنون گاوی را به دلیل پخش نشدن بافت نخاع، کاهش می دهد.

کلیدواژه ها:

ذبح اسلامي، گوشت حلال، بيماري هاي منتقله به انسان

کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:

https://civilica.com/doc/984198/

کد COI مقاله: HALALFOOD_029