معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: تاثیرگذاری اعطای تسهیلات اشتغال روستایی از سال آینده قابل مشاهده است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد بهاروند در همایش دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای بخش مرکزی ساوه با اشاره به اعطای تسهیلات با نرخ 6 درصد برای ایجاد اشتغال در روستاها اظهار کرد: اعطای این تسهیلات صرفا برای ایجاد اشتغال در روستاهاست و با نظارت هایی که صورت می گیرد در مسیر واقعی ایجاد اشتغال هزینه می شود.
وی ادامه داد: سهم شهرستان ساوه از این تسهیلات تاکنون 14 میلیارد تومان بوده است اما به دلیل ظرفیت بالای شهرستان ساوه در حوزه کشاورزی و دامداری تا سقف دوبرابر و به میزان 28 میلیارد تومان معرفی شده است و بنا داریم با برگزاری جلسه ای در روزهای پایانی سال سهم ساوه را تا سه برابر افزایش داده و از سهمیه سایر نقاط با استفاده از اختیارات استاندار استفاده کنیم.
وی از اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران روستاها خواست تا با نظارت بیشتر بر نحوه اعطای تسهیلات به گونه ای دقت لازم را بعمل آوردند تا این تسهیلات در مسیر واقعی اشتغالزایی هزینه شود.
فرماندار ساوه تصریح کرد: مهمترین ارزیابی دولت از فعالیت دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و ادارات متولی با امور روستایی نظارت دقیق بر تخصیص تسهیلات اعتباری به صورت واقعی در ایجاد اشتغال روستایی است.
وی در ادامه خواستار آمادگی کامل روستاها برای پذیرایی از مهمانان نوروزی و گردشگران شد و افزود: با انتقال فرهنگ و رسوم روستایی و عرضه صنایع دستی و سوغات زمینه تقویت گردشگری را در روستاها فراهم آورند.
بهاروند به برخی از مشکلات روستائیان اشاره کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد تا اختیارات ادارات شهرستان به لحاظ ساختار فرمانداری ویژه شهرستان افزایش یابد از این رو طی پیگیری های صورت گرفته اختیارات بنیاد مسکن شهرستان افزایش یافته است و از این پس تمامی الحاق و انتزاع و امور مربوط به بنیاد مسکن در سطح شهرستان صورت گیرد و نیازی به طرح آن در مرکز استان نیست تا رضایتمندی مردم افزایش یابد.
وی خواستار معرفی روستاهای شهرستان به لحاظ مزیت ها و ویژگی های منحصر بفرد آن گفت: برپایی جشنواره های کشاورزی و تولیدات روستایی ضرورت خاصی دارد تا تولیدات ساوه در حوزه انار، پسته، طالبی و سایر تولیدات به خوبی معرفی شود.
وی همچنین خواستار استفاده از توان بانوان در سمت دهیاری روستاها شد و افزود: در بخش نوبران حدود یک سوم دهیاران را بانوان تشکیل داده اند که عملکرد خوبی هم داشته اند اما در بخش مرکزی این طور نیست و باید از توان بانوان در دهیاری ها استفاده کرد.
بهاروند با اشاره به تاسیس 40 دهیاری در استان مرکزی گفت: سهم شهرستان ساوه از این تعداد دهیاری 15 روستا بود که نشان از ظرفیت بالای این شهرستان است و با نگاه حمایتی دولت شاهد افزایش جمعیت روستایی خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، بخشدار بخش مرکزی ساوه نیز گفت: در دوره چهارم شوراهای اسلامی؛ در بخش مرکزی 46 روستا از 95 روستا شورای روستا تشکیل شده بود اما با توجه به رشد جمعیت این میزان در شورای پنجم به 60 روستا افزایش یافت و از 14 روستایی که در دوره پنجم شورای اسلامی تشکیل شد 11 روستا از مجوز تاسیس دهیاری گرفتند.
داود حقیقی با اشاره به رویکرد حمایتی دولت نسبت به روستاها و مناطق محروم اظهار کرد: در توسعه و عمرانی روستاها طی سه سال اخیر بالغ بر 63 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که بی سابقه بوده است.
وی احداث فضای سبز و پارک در روستاها را اصلی ترین رویکرد دولت در روستاهای بخش مرکزی بیان کرد که بالغ بر دو میلیارد تومان هزینه شده است و در سال 97 توسعه معابر و ایجاد بوستان در دستور کار قرار دارد.
وی به اشتغالزایی روستایی نیز اشاره کرد و با اشاره به تخصیص اعتبارات به صورت مستقیم به حساب دهیاری ها و نیز تسهیلات با نرخ پائین دولت گفت: طرح های گردشگری و تولیدات روستایی با شتاب در حال انجام شدن است.
بخشدار مرکزی، گازرسانی به روستاها، توجه به روستاهای فاقد دهیاری و شورای اسلامی و اعطای تسهیلات به سرمازدگی باغات را از دیگر اقدامات صورت گرفته دانست و گفت: بیمه کامل دهیاران از جمله درخواست های دهیاران است که لازم است با پیگیری لازم از سوی مسئولان برای دهیاران پاره وقت، 15 روز مابقی بیمه دهیاران با هزینه شخصی خود پرداخت و تامین اجتماعی مجاب به همکاری با دهیاران در این خصوص شود.
وی آسفالت و بهسازی جادههای روستایی را از اولویت های مهم بخش مرکزی دانست و خواستار حضور مسئولان در نقاط روستایی و بررسی مشکلات شد.
در ادامه قاسمی رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی نیز تسهیل در امور اداری روستائیان، نارضایتی مردم از بیمههای کشاورزی و تاخیر در پرداخت ها، زمان بر بودن صدور مجوزها، پائین بودن قیمت تولیدات کشاورزی و دامی، پائین بودن سرانه ورزشی و فضای سبز روستایی، صدور کارت شناسایی برای اعضای شوراهای روستایی و تشکیل کمیسیون های اداری استان در سطح شهرستان را از جمله مشکلات مردم روستای بخش مرکزی دانست و بر برطرف شدن آن تاکید کرد.
نقی بهجت مدیر امور منابع آب ساوه نیز از مقوله آب به عنوان یک مقوله فرابخشی یاد کرد که همه اجزای حاکمیت باید در مصرف آن مشارکت داشته باشند.
وی خواستار همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی بخش مرکزی با واحدهای گشت و بازرسی امور آب به منظور جلوگیری از حفاری های غیرمجاز تاکید کرد و از کشاورزان خواست تا با رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشتهای با نیاز آبی بالا به پایداری بیشتر منابع آبی موجود کمک کرده و از بکاربردن پلاستیک و نایلون در مزارع و باغات به منظور پیشگیری از آلودگی منابع زیرزمینی پرهیز کنند.
در این همایش از زحمات و خدمات دهیاران در شورای اسلامی دوره چهارم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل بعمل آمد.