يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

اوقات فراغت جوانان موضوع مهمی است که گرچه در همه ایام سال درباره آن بحث و گفت‌وگو می‌شود، اما این مهم در تعطیلات تابستان به طور ویژه، به بحث داغ محافل رسانه‌ای، همایش‌ها و گفتگوهای کارشناسان اجتماعی و مسئولین دخیل در این امر مبدل می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، مواردی همچون میزان تاثیرگذاری برنامه‌های پیش بینی شده برای اوقات فراغت جوانان در خلاقیت و ابتکار آنان و اینکه تا چه میزان این برنامه‌ها مطابق استعدادها و نبوغ جوانان طراحی می‌شود و می‌تواند استعدادهای بالقوه آنان را بالفعل کند و آیا اساسا برنامه‌های اجرا شده در قالب طرح غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان می‌تواند در تمامی نقاط شهرستان ساوه بخصوص روستاها به اجرا درآید؛ از جمله سئوالات و محورهای گفتگوی اصحاب رسانه و کارشناسان است.

ساوه شهری صنعتی و کارگری و البته مهاجرپذیر است، برخورداری از شهر صنعتی کاوه و ظرفیت های کشاورزی و بازرگانی آن، این شهر را با افزایش جمعیتی شاید بیش از ظرفیتش مواجه کرده و در بسیاری موارد زیرساخت‌های موجود جوابگوی نیازهای زندگی شهری و البته روستایی در ساوه نیست. از سویی با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از این جمعیت را جوانان تشکیل می‌دهند، یکی از مهمترین دغدغه‌ها در خصوص جامعه شهری و روستایی ساوه چگونگی گذران اوقات فراغت جوانانی است که عموما در خانواده‌های کارگری رشد کرده و پرورش یافته‌‌اند و توان پایین اقتصادی خانوار فرصت‌های چندانی را برای فراغت‌گذرانی بی‌دردسر آنان فراهم نمی‌کند.

براین اساس، بررسی چگونگی سپری شدن اوقات فراغت جوان ساوه‌ای و برنامه‌هایی که نهادهای متولی غنی‌سازی اوقات فراغت در این حوزه بر عهده دارند، به موضوع میزگرد اخیر جمعی از فعالان رسانه‌ای و کارشناسان اجتماعی در دفتر خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی در ساوه تبدیل شد تا شاید پاسخ برخی سوالات و دغدغه ها داده شود.

کارشناس سیاسی اجتماعی فرمانداری ساوه در این میزگرد با بیان تعریفی از اوقات فراغت از این مهم به عنوان اوقات بدور از الزامات کاری و اجبارات زندگی یاد کرد که به عنوان یک پدیده نو در سیر تاریخ از پیچ و‌خم‌هایی عبور می‌کند و اتفاقات بسیاری را در تاریخ باعث می‌شود.

"رضا شالیان" با اشاره به اینکه هرچقدر جوامع به سمت صنعتی شدن پیش بروند اوقات فراغت خود را بیشتر نشان می‌دهد، افزود: در جوامع صنعتی انسان نیاز به فارغ شدن از کار پیدا می‌کند و وقتی این نیاز بوجود بیاید موضوع اوقات فراغت به صورت برجسته پدیدار می‌شود. به عبارتی بشر از کهنگی خداحافظی کرده و مدرن می‌شود.

وی اوقات فراغت را به دو دسته فعال و غیرفعال تقسیم‌بندی کرد که بنا به شاخص‌های فردی و اجتماعی نظیر علاقه، سن، جنس، سلیقه و ... در انسان بوجود می‌آید تا با توانمند کردن شخصیت انسان بتوان اوقات خالی را غنی کرد.

وی از نهادهای اجتماعی موثر بر اوقات فراغت نظیر خانواده، مدرسه، دانشگاه، سازمان‌های مردم نهاد، رسانه، حاکمیت و ... یاد کرد که هر کدام به نوعی کارآیی و اثربخشی خود را بر اوقات فراغت نشان داده و موجب بهره‌وری انسان می‌شوند.

شالیان با تاکید بر اینکه غنی‌سازی اوقات فراغت یک موضوع فرابخشی است، گفت: حاکمیت به تنهایی نمی‌تواند برای اوقات فراغت برنامه‌ریزی کند بلکه یک نیروی جمعی در این خصوص نیاز است تا برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در راستای گذران درست اوقات فراغت خودنمایی کنند.

وی گفت: برطرف کردن خستگی فعالیت روزانه، تفریح و سرگرمی و ایجاد بستری برای ارتقای دانش و معلومات، افزایش روحیه مشارکت، تجدید قوا و گریز از ملال‌ و یکنواختی در زندگی روزمره و فرار از کارهای روتین و تکراری اجباری، دستیابی به آرامش روحی و تقویت سلامت روانی و ارتقاء نشاط فردی و اجتماعی از مهمترین کاربردهای اوقات فراغت است که برای سنین مختلف و جنسیت‌های مختلف، متفاوت است.

گذران بی هدف اوقات فراغت زمینه ساز بروز آسیب‌‌های اجتماعی است

کارشناس سیاسی اجتماعی فرمانداری ساوه گذران اوقات فراغت به صورت غیرهدفمند و بدون برنامه‌ریزی را موجب بروز آسیب‌‌های اجتماعی در جامعه دانست و بر اهمیت پرداختن به ارائه برنامه مدون برای افزایش بهره‌وری اوقات فراغت تاکید کرد.

وی با اشاره به خواسته‌های مختلف جوانان از جامعه و خانواده برای پر کردن اوقات فراغت گفت: این خواسته‌ها بنا به نوع زندگی فرد متفاوت است. چه بسا خواسته یک جوان شهری با یک جوان روستائی در خصوص اوقات فراغت متفاوت باشد. برخی از این نیازها به عنوان نیازهای زیستی اولیه مطرح است و برخی هم نیازهای ثانویه نظیر نیاز به آرامش و احساس خوشبختی و موفقیت هستند که بنا به شرایط خاص روانی و رفتاری انسان متفاوتند.

شالیان در ادامه به تفاوت اوقات فراغت در روستا و شهر اشاره کرد و گفت: خلاء حضور نهادهای اجتماعی، عدم تراکم جمعیت، کمتر صنعتی بودن جوامع روستایی، نزدیک نبودن روستاها به مراکز قدرت موجب شده است که طرح‌های اوقات فراغت روستاها بسیار کمرنگ اجرا شود و از کیفیت مطلوب برخوردار نباشد.

وی افزود: درست است که در روستاها به دلیل فعالیت مستمر تمامی اعضای خانواده در حوزه تولیدات کشاورزی و دامی، به موضوع اوقات فراغت توجه خاصی صورت نمی‌گیرد، اما این دلیل نمی‌‌شود که اصلی‌ترین موضوع حوزه فرهنگی در روستاها سهمی نداشته باشد و به موضوع اوقات فراغت در روستاها آن طور که باید و شاید توجه نشود.

نگاه مسئولین به اوقات فراغت کارشناسانه نیست

در ادامه"روح الله عالم زاده" سردبیر نشریه منطقه‌ای "با شهر" با تاکید بر اینکه اوقات فراغت جوانان هم می‌تواند یک فرصت برای مقابله با ناهنجاری‌ها و خطرات اجتماعی در کمین جوانان باشد و هم می‌تواند یک تهدید بالقوه و خطرآفرین باشد، گفت: نگاه بنده به مقوله اوقات فراغت جوانان یک نگاه رسانه‌ای است و در این نگاه رسانه‌ای سعی می‌کنم خواسته‌های جوانان و بدنه اجتماعی را طرح کنم.

وی افزود : چنانچه به اوقات فراغت جوانان یک نگاه علمی و کارشناسی داشته باشیم و سعی کنیم مطابق احتیاجات و استعداد جوانان و نه مطابق آن برنامه‌هایی که یک نهاد می‌خواهد به عنوان برنامه غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان به آنان تحمیل کند رفتار کنیم، نه تنها خطرات در کمین جوانان را برطرف کرده‌ایم بلکه به سمت شناخت و بکارگیری استعدادهای بالقوه جوانان حرکت کرده‌ایم.

این فعال رسانه‌ای با انتقاد از برخی برنامه‌های نهادهای دخیل در غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان گفت: نمی‌خواهم منکر زحمات برخی نهادها شوم، اما متاسفانه برخی دستگاه‌ها فقط به دنبال جمع آوری گزارش‌ هستند تا در جلسه‌ای مثل شورای فرهنگ عمومی یا سایر جلسات صرفا گزارشات‌شان را ارائه دهند، اما هیچگاه عنوان نمی‌کنند که برنامه‌های‌شان تا چه میزان در استعدادیابی‌ها و شکوفایی استعداد جوانان هدفمند، راهبردی و موثر بوده است.

رشد قلیان‌سراها نشانه رهاشدگی موضوع اوقات فراغت

وی ادامه داد: معتقدم اگر نگاه کارشناسی علمی و مبتنی بر خواسته‌ها و نیازهای جامعه به بحث اوقات فراغت جوانان نداشته باشیم و آن فرصتی که جوان برای فراغت از اشتغالات تحصیلی یا کاری نیاز دارد را برایش فراهم نکنیم و این مهم را بدون نگاه کارشناسی رها کنیم، تهدیدآفرین عمل کرده‌ایم. همانطور که می‌بینیم رشد عجیب و غریب قلیان‌سراها یا حضور جوانان قلیان به دست در پارک‌ها از مصادیق همین رهاشدگی و بی‌توجهی به اوقات فراغت جوانان است.

وی تصریح کرد: امروز تفاوتی بین یک جوان شهری با جوان روستایی نمی‌بینیم، هم جوان شهری ما به شبکه‌های اجتماعی رسترسی دارد و هم جوان روستایی. امروز هم جوان ما در دورافتاده‌ترین روستاهای ساوه و زرندیه ماهواره در اختیار دارد و هم جوان شهری ما. امروز هم جوان شهری ما به راحتی به مواد مخدر صنعتی دسترسی دارد و هم جوان روستایی ما و بنده سئوالم از نهادهای ذیربط بویژه کمیته‌های مرتبط در فرمانداری و شورای فرهنگ عمومی شهرستان این است که برای غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان در روستاها چه کرده‌اید؟ گذشته از اینکه برای جوان شهری هم کار خاصی نشده است!

عالم‌زاده افزود : مشکل آنجاست که همه سعی داریم گزارش دهیم و به صورت کمّی به موضوعات نگاه کنیم، در حالیکه کسی از ما در مورد کیفیت‌ها نمی‌پرسد و تا وقتی که این نگاه کمّی‌گرا بر برخی مدیران ما حاکم است نباید توقع پیشرفت داشته باشیم .

وی گفت : وقتی صحبت از اوقات فراغت جوانان می‌شود همه نگاه‌ها متوجه تعطیلات تابستان می‌شود در حالیکه باید برای ساعاتی از روز در تمامی طول سال که جوان از امور تحصیلی و کاری فارغ است، برنامه‌ریزی شود.

عالم‌زاده عملکرد دستگاه‌های مختلف بخصوص فرمانداری ساوه را در این بخش ضعیف خواند و افزود: انتظار این است که گزارشات ارائه شده واقعی، میدانی و کارشناسی باشد.

وی در ادامه سپردن مسئولیت غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان به دستگاه‌های دولتی را از آفت‌های جدی این بخش دانست و افزود : باید سعی کنیم این فعالیت‌های مهم که نیاز به مشارکت هوشمندانه و هدفمند اجتماعی دارد به نهادهای غیردولتی و به خود مردم واگذار شود.

این فعال رسانه‌ای گفت: تقریبا همه علمای علوم تربیتی و اجتماعی به این حقیقت اذعان دارند که جوان خلاق و مبتکر می‌تواند یکی از فاکتورها و عوامل مهم در توسعه همه جانبه جوامع باشد و اگر بپذیریم که بخشی از هویت، خلاقیت و ابتکار جوانان ما در برنامه‌های تخصصی در زمان‌های فراغت‌شان شکل می‌گیرد، نگاه‌مان به طرح‌های غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان علمی و کارشناسی‌تر می‌شود.

وی تصریح کرد: ای کاش مسئولین ما در ساوه یکبار بین طرح و برنامه‌های اوقات فراغت یک جوان ایرانی در ساوه با جوان ژاپنی یا انگلیسی و جوانی که در یک کشور پیشرفته زندگی می‌کند بررسی جامعی می‌کردند و افق دیدشان را از حد اختصاص یک سانس استخر و سینما فراتر برده و به افق‌های بالاتر می‌اندیشیدند.

عالم‌زاده از شورای فرهنگ عمومی ساوه خواست با یک برنامه کارشناسی، راهبردی و تخصصی به بررسی و آسیب‌شناسی برنامه‌های اوقات فراغت جوانان بپردازد و نتایج را به مردم و رسانه‌ها گزارش کند.

جوامع هر چقدر فقیرتر، اوقات فراغت کمتر

در ادامه این میزگرد "مهرناز پیوسته" کارشناس مسئول آموزش، ترویج و توانمندسازی زنان روستائی که دارای مدرک کارشناشی ارشد کارآفرینی است نیز با بیان تعریف دیگری از اوقات فراغت گفت: هر کاری که فرد با رضایت خود اقدام به انجام دادن آن کند مصداق گذران اوقات فراغت است.

وی با بیان اینکه جوامع هر چقدر فقیرتر باشند اوقات فراغت کمتری دارند، افزود: جوامع فقیر در طول شبانه‌روز وقت بیشتری را برای درآمدزایی و تامین نیازهای زندگی خود صرف می‌کنند و چون بیشتر وقت‌ها کار می‌کنند، لذا اوقات فراغت کمتری دارند، بر عکس، جوامع توسعه‌یافته و صنعتی چون درآمدزا هستند و با کار کمتر سرمایه بیشتری بدست می‌آورند اوقات فراغت بیشتری دارند.

وی ادامه داد: اوقات فراغت در روستاها نیز به دلیل درگیر بودن تمامی اعضای خانوار روستایی در امور مربوط به کشاورزی و دامداری و ... کمتر است. یک روستایی فارغ از مرد یا زن بودن یا جوان و پیر بودن کاملا با کار درگیر است و وقت فراغت کمتری دارند که البته اخیرا به دلیل مکانیزه‌شدن کشاورزی در روستاها، کار دست کمتر شده است و روستائیان بخشی از روز را به عنوان وقت خالی سپری می‌کنند.

وی بیان کرد: زنان روستایی نیز کار پشتیبانی امور مربوط به کشاورزی را انجام می‌دهند و در کارهایی نظیر فرآوری محصول و بسته‌بندی فعالیت دارند و کمتر فرصت خالی در روز پیدا می‌کنند.

این کارشناس توانمندسازی روستائیان در ادامه توسعه هر کشوری را در گرو توانمندسازی نیروی انسانی جامعه دانست و از زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه یاد کرد که سهم بسزایی در توسعه کشور دارند.

اوقات فراغت در روستا مولد باشد

پیوسته در ادامه با تاکید بر اینکه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که اوقات فراغت در روستا مولد باشد، اظهار کرد: مولد بودن اوقات فراغت بدین معناست که باید فرآیندی توسط برنامه‌ریزان طراحی و اجرا شود که در کنار غنی‌سازی اوقات فراغت در روستاها که جوامعی تولیدمحور هستند، بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود تولیدات روستایی نظیر صنایع دستی، لبنیات، پرورش ماهیان زینتی و ... در کنار کار کشاورزی و دامداری یک درآمد پایدار را برای ساکنین ایجاد کند.

وی هدفمندکردن اوقات فراغت با تکیه بر نیروی انسانی مولد را مورد تاکید قرار داد و گفت: این اقدام ارزشمند علاوه بر توسعه روستاها موجب ماندگاری جمعیت در نقاط روستایی و جلوگیری از مهاجرت به شهر خواهد شد چرا که توانسته‌ایم از فرصت اجرای یک کار فرهنگی نهایت بهره‌برداری را برده و یک کار اقتصادی منفعت‌دار را در کنار پر کردن اوقات فراغت جوانان اجرایی کنیم.

فراغت مختص جوا‌نترها نیست

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش اعظم جمعیت روستاها را افراد میانسال و سالمند تشکیل می‌دهند، گفت: نباید فکر کنیم که اوقات فراغت منحصرا مختص افراد با سنین کمتر و اغلب نوجوانان است بلکه افراد سالمند و میانسال نیز اوقات فراغت دارند و در صورت عدم برنامه‌ریزی برای این جامعه هدف شاهد افسردگی و بروز مشکلات روحی و روانی برای آنها خواهیم بود.

این فعال حوزه کارآفرینی و اوقات فراغت بر تامین زیرساخت‌های روستایی با ایجاد و احداث مراکز تفریحی و ورزشی و پارک‌ها در روستاها تاکید کرد و افزود: چه خوب است که در روستاها در کنار اجرای طرح‌های هادی و آسفالت و جدولگذاری معابر به فراهم شدن سرانه تفریحی روستائیان نیز توجه شود، موضوعی که همچنان مغفول مانده است. یک جوان روستائی از مسئولان انتظار احداث سالن‌های ورزشی سرپوشیده ندارد گرچه وظیفه مسئولان این است که توزیع امکانات عادلانه صورت بگیرد، اما جوان روستایی حاضر است با حداقل امکانات اوقات فراغت خود را پرکند.

وی به لزوم تقویت صنایع فرآوری و بسته‌بندی در روستاها نیز اشاره کرد و افزود: سرمایه‌گذاری در این حوزه نیز ضروری است چراکه علاوه بر درآمدزایی موجب کاهش اوقات فراغت طولانی جوانان روستایی بیکار خواهد شد، با اینکار هم برای جوان روستایی اشتغال ایجاد شده است و هم بخش قابل توجهی از اوقات جوان بیکار روستایی پر خواهد شد.

پیوسته به برگزاری نمایشگاه‌های دائمی با هدف عرضه مستقیم تولیدات روستایی در قالب بازارچه‌های خرید روستایی و جشن‌های منطقه‌ای بومی و محلی اشاره کرد و گفت: با اینگونه اقدامات علاوه بر در کنار هم قرار گرفتن اقوام روستایی در این نمایشگاه‌ها، احیای فرهنگ‌‌های قدیمی محقق شده و علاوه بر تقویت صنعت گردشگری انگیزه روستائیان برای تولید و اشتغال دو چندان می‌‌شود.

نباید نگاه آمارسازی و رفع تکلیف به طرح غنی‌سازی اوقات فراغت داشت

یک فعال رسانه‌ای در ساوه و زرندیه نیز در این میزگرد گفت: نه تنها در بحث اوقات فراغت در شهر ضعیف عمل کرده‌ایم بلکه به موضوع اوقات فراغت در روستاها نیز ورود جدی صورت نگرفته است.

"محمدمسعود امانی" با تاکید بر اینکه نباید نگاه آمارسازی و رفع تکلیف به طرح غنی‌سازی اوقات فراغت داشت، افزود: در حوالی ساوه و زرندیه روستاهای مختلفی وجود دارد که دارای جاذبه و پتانسیل‌های گردشگری بسیاری هستند، لذا این ظرفیت‌ها می‌توانند نقطه عطفی برای برگزاری طرح‌های اوقات فراغت باشند.

وی بیان کرد: در چند سال اخیر توجه گردشگران و توریست‌ها به روستاها قابل توجه بوده است، اما متاسفانه تخریب محیط زیست، زباله‌افکنی و همچنین وارد کردن خسارات به باغ‌های موجود در حواشی مناطق گردشگری در روستاها توسط گردشگران باعث شده که روستاییان دل خوشی از گردشگران نداشته باشند و عطای درآمدزایی گردشگری را به لقای مشکلاتش ببخشند.

به گفته وی، در بحث غنی‌سازی اوقات فراغت می‌ توان به گونه‌ای برنامه‌ریزی و عمل کرد که بین روستاییان و شهرنشینان آشتی برقرار شود و بدون تخریب محیط زیست و اقدامات نامناسب گردشگران اوقات فراغت را در روستاها و با مشارکت روستاییان سپری کنیم و روستاییان تنها ناظر برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت در شهرها نباشند.

امانی خاطرنشان کرد: با توجه به تقارن اوقات فراغت تابستانی با شروع فصل کار و کشاورزی در روستاها، می‌توان به این بخش به طور جدی‌تر نگاه کرد و آن را در روستاها پروبال داد.

وی افزود: البته برای برگزاری طرح‌های اوقات فراغت در روستاها بهتر است که از همه گروه‌های سنی و اعضای خانواده روستاییان بویژه ریش ‌ سفیدان، اعضای شوراهای روستاها و دهیاران بطور ویژه مدد خواست و از آنها کمک گرفت.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: اعضای شوراهای روستاها و دهیاران نباید فقط در مواقع خاص و در جلسات سالانه یا فصلی حضور داشته باشند، بلکه حضور آنها در کلیه برنامه‌ها باید به صورت فعال و خودجوش باشد، چرا که آنها در قبال رای مردم مسئول هستند و پذیرفته‌اند که برای روستای خود اقدامات مفید انجام دهند.

شوراها در حوزه رفع بیکاری ضعیف عمل کرده اند

وی با بیان اینکه بخش مهمی از معضلات و چالش های فرهنگی در روستاها متاثر از بیکاری است، گفت: به عنوان مثال اعضای شورای روستاها و دهیاران در مبحث ارائه محصولات روستایی که منجر به حذف واسطه و دلالان می‌شود، همچنین ارائه محصولات به صورت مستقیم به بازار و مصرف‌کنندگان ضعیف عمل کردند.

وی ادامه داد: آنها می‌توانند با توجه به فصول مختلف و برداشت محصولات متنوع از باغات و همچنین برای عرضه محصولات تولیدی روستاییان با کمک بودجه‌هایی که در اختیارشان قرار داده شده است، مراسمی را برگزار کنند و با تعیین و احیای مکان‌هایی برای گردشگران و توریسم می‌توانند جذب گردشگر به روستاهای هدف داشته باشند که برای اهالی درآمدزایی نیز دربر داشته باشد.

امانی با اشاره به اختصاص وام ۱۰۰ میلیون تومانی به افرادی که در روستاها، منازل خود را به طرح‌های گردشگری اختصاص می‌دهند، تصریح کرد: این امر در بین روستاییان به طور کامل و جامع تبیین نشده و شاید دهیاران و شوراها در این باب ضعیف عمل کرده اند.

وی در ادامه گفت: متاسفانه در چند سال اخیر برخی ناهنجاری‌ها از شهرها به روستاها کشانده شده و روستاها مأمنی برای برخی ناهنجاری‌ها، همچنین کارهای خلاف و تولید مواد مخدر یا مشروبات الکلی شده است که این موضوعات نگران‌کننده است و فرهنگ‌سازی در روستاها در این خصوص ضعیف بوده است.

امانی با بیان اینکه اخیرا شاهد هستیم در روستاهای مختلف اعضای خانواده بویژه بانوان به برنامه‌های ماهواره و فضای مجازی بسیار علاقه‌مند شده‌اند، اظهار کرد: نباید دست روی دست گذاشت تا این اپیدمی که در شهرها حاد شده، در روستاها هم مرسوم شود؛ شاید بتوان با برگزاری برنامه‌های متنوع و مناسب اوقات فراغت آنها را از این ناهنجاری ‌ ها و معایب پاک کرد.

اول آموزش برنامه‌ریزی شده بعد ارائه خدمات

یک دانشجوی دکتری جامعه شناسی نیز گفت: آموزش برنامه‌ریزی شده و استفاده درست از اوقات فراغت مهمتر و واجب‌تر از ارائه خدمات برای اوقات فراغت است.

"الهه شعبانی" اضافه کرد: در زمینه اوقات فراغت متاسفانه کارشناسی تخصصی در شهرستان ساوه صورت نگرفته و اکثر اقدامات انجام شده فقط با نگاه آمارسازی و رفع تکلیف بوده است.

وی افزود: شاکله و پایه و اساس اوقات فراغت خیلی تبیین نشده است و هر جا از آن صحبت می‌شود، تنها به چند برنامه سرگرم‌کننده بسنده می‌شود.

به گفته وی، برای اوقات فراغت و برنامه‌های آن باید هدف‌گذاری کوتاه‌مدت، میان مدت و بلندمدت انجام شود تا دستاوردی برای جامعه هدف داشته باشد، ضمنا باید بتوانیم جاذبه‌های آن را در جامعه اسلامی بیشتر کنیم.

شعبانی اظهار کرد: با توجه به دشواری‌های هماهنگی بین سازمان‌ها و نبود اتحاد و یکدلی کامل، بهتر است ارگان‌های مربوطه برخی از برنامه‌های اوقات فراغت را به صورت تفکیکی برگزار کنند.

وی با تاکید بر اینکه اوقات فراغت نباید محدود به شهرها شود، خاطرنشان کرد: با توجه به فرصت‌های موجود در ساوه می‌توان مردم شهر، روستا و مسئولین را با این فرصت‌ها آشتی داد.

وی با بیان اینکه اوقات فراغت شامل زمان‌هایی که فرد باید در آنها به کارهایی که به انجام آن علاقه‌مند است، بپردازد، تصریح کرد: اوقات فراغت مربوط به زمانی است که افراد کارهای ضروری نداشته و ترجیح می‌دهد که فعالیت‌هایی باب میل خو که باعث نشاط آوری و فرح بخشی است، انجام دهد.

وی افزود: این کارها بر اساس سلیقه و نیازهای روحی افراد متفاوت است و نیاز به برنامه‌ریزی صحیح برای اجرا دارد.

به گزارش ایسنا، تداوم پایش برنامه‌های ارائه شده در قالب طرح غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان در قالب همایش‌ها، گفتگوها و میزگردهای رسانه‌ای و ارائه گزارش به مردم مهمترین موضوعی بود که در این میزگرد بر عملیاتی شدن آن تاکید شد.

ارائه گزارشات کیفی نهادهای برگزارکننده برنامه‌های اوقات فراغت جوانان بر این مبنا که برنامه‌های اجرا شده تا چه حد در راستای پرورش خلاقیت و استعداهای جوانان بوده است و از دیگر تاکیدات انجام گرفته در این نشست بود.

رائه گزارشی جامع از سوی فرمانداری ساوه و شورای فرهنگ عمومی در خصوص طرح غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان و هدف‌گذاری‌های آینده این طرح‌ها بویژه در چارچوب بررسی تطبیقی طرح‌هایی که در کشور و در شهرستان ساوه برگزار می‌شود با سایر کشورها، از جمله پیشنهاداتی است که در این میزگرد مطرح شد.

توجه به ایجاد توازن منطقی بین طرح‌های غنی‌سازی اوقات فراغت در شهرها با روستاهای شهرستان ساوه و ارائه گزارشات دوره‌ای موثر، توجه ویژه به طرح‌های اوقات فراغت دحتران و بانوان با توجه به جمعیت وسیع این قشر و حساسیت و محدودیت‌هایی که برای اوقات فراغت آنان در جامعه وجود دارد و ورود موثر رسانه‌ها بخصوص صدا و سیمای استان به طرح‌های غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان بویژه در شهرستان ساوه از دیگر راهکارهای بهتر اجرا شدن اوقات فراغت است.

مشارکت فرابخشی و حضور موثر تمامی دستگاه‌های اجرایی برای اجرای طرح‌های اوقات فراغت مولد در روستاهای شاخص و نقاط محروم یا حاشیه نشین‌ به عنوان پایلوت علاوه بر به نمایش گذاشتن عزم ملی برای افزایش مشارکت اجتماعی در نقاط روستائی و حاشیه‌نشین می تواند به الگویی موثر برای اجرای این طرح در سایر نقاط تبدیل شود.

 علی فرقانی - ایسنا مرکزی

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group